احمد علیپور، معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در رنکینگ ISC جزء 10 دانشگاه برتر کشور است، اظهار کرد: در بعضی فناوریهای نوین مثل نانو وارد شدهایم و بر اساس آماری که ISI اعلام کرده ما جزء 24، 25 دانشگاه ایرانی هستیم که در زمینه فناوری نانو کار میکنیم.
تأسیس پژوهشکده نانوساختار در یزد
علیپور عنوان کرد: یک پژوهشکده نانوساختار در یزد تأسیس کردهایم که در آن سامانه آزمایشگاه نانو نیز رتبه برتر را کسب کرده بود. بر اساس آماری که ISI ارائه کرده است، ما جزء 12 دانشگاهی هستیم که در تولید علم کمک کرده و فعال بودهایم. از لحاظ تعداد مقالات ما هر سال حدود بیش از 3 هزار و پانصد مقاله در مجلات معتبر چاپ میکنیم.
فعالیت دانشگاه پیام نور در زمینههای ارتباط با صنعت
وی تصریح کرد: در زمینههای کارآفرینی، طرحهای ارتباط با صنعت اخیراً فعالیتمان را بیشتر کردهایم و قراردادهای خوبی را با برخی از سازمانها مثل پارس جنوبی، سازمان مالیاتی و ... منعقد کردهایم و در حال برنامهریزی هستیم که دانشجویانمان نه تنها کتابها و منابع آموزشی را یاد بگیرند بلکه بهگونهای پرورش پیدا کنند که بتوانند مهارتهای کارآفرینی را داشته باشند که بعد از فارغالتحصیلی بتوانند برای خودشان شغل ایجاد کنند. به جد مشغول پیگیری این موضوع هستیم.
ثبت ایدهها
علیپور عنوان کرد: برنامهریزی کردهایم که بحث ثبت ایدهها را داشته باشیم. در حال فعالسازی استارتتاپها هستیم. قرار است با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه همکاری داشته باشیم که در واقع بهگونهای عمل کنیم که دانشجویان ما به سمت فناوری و کارآفرینی حرکت کنند.
معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور افزود: در حال طراحی سامانههایی هستیم که اختراعات و ابتکارات دانشجویانمان به راحتی ثبت شود، اینها را پیگیری میکنیم و امیدواریم که بتوانیم حتی ثبت بینالمللی را داشته باشیم که در ایران خیلی کم در این زمینه کار شده است.
امروزه هیچ دانشگاهی بدون پژوهش نمیتواند دانشگاه باشد
علیپور ضمن تصریح این مطلب که برنامههایی داریم که دانشگاه پیام نور صرفاً بعد آموزشی نداشته باشد، گفت: امروزه هیچ دانشگاهی بدون پژوهش در واقع نمیتواند دانشگاه باشد. نسلهای جدید دانشگاه حتماً باید پژوهشمحور باشند و در زمینه فناوری کوشا باشند. ما هم با چهار هزار و نزدیک 200 عضو هیئت علمی و حدود پنجاه هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی میتوانیم از این امکانات بالقوه استفاده کنیم و رتبهبندیمان را انشاءالله بهتر کنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور در مورد اسلامیسازی علوم انسانی نیز گفت: بحث اسلامیسازی علوم انسانی بهصورت متمرکز به وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی برمیگردد که شورای تحول و ارتقای علوم انسانی زیر نظر حداد عادل در آنجا مشغول فعالیت است. آنجا روی علوم انسانی کار میکنند، در رشتههای مختلف مثلاً رشته روانشناسی، علوم سیاسی و ... حتی برنامه درسی تغییر پیدا کرده که من در آن عضو کمیته روانشناسی هم هستم.
علیپور عنوان کرد: ما جزء اولین دانشگاههایی بودیم که از تغییر کتب استقبال کردیم و آنها را حتی در کنکور هم عملی کردیم. درسهایی هم که آنها گذاشتند را ما از همین امسال خواهیم داشت و استقبال میکنیم.
آمادگی دانشگاه پیام نور برای همکاری با «سمت» در تدوین کتب
وی اظهار کرد: در کتابهایی که نیاز به تغییر منبع داشته ما با سازمان «سمت» و مراکز مختلف در حال رایزنی هستیم که بتوانیم منابع مناسبی از آنها را جایگزین کنیم. خودمان هم این آمادگی را داریم که چون ما کتابمحور هستیم برای تدوین کتابها با آنها همکاری داشته باشیم.