کد خبر: 3339072
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
گزارش ایکنا از مدرسه قرآن و عترت دانشگاه تهران:

یک دهه برگزاری دوره‌های تدبر در قرآن برای دانشجویان تمام رشته‌ها

گروه دانشگاه: مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را در زمینه آموزش نخبگان قرآنی، برگزاری همایش‌‌های قرآنی و تحقیقات در زمینه انس با قرآن و تدبر در آن آغاز نموده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به رغم تعطیلی اغلب دانشگاه‌ها در ایام تابستان، مدرسه قرآن و عترت دانشگاه تهران در تابستان امسال نیز همچون یازده سال گذشته پذیرای صدها تن از علاقه‌مندان مباحث تدبر در قرآن است؛ دانشجویان و دانش‌آموزانی که با هدف آشنایی با مفاهیم قرآن، با شور و اشتیاق در دوره‌ های آموزشی قرآنی در سطوح مختلف این مدرسه شرکت می‌کنند.

یاسر رضازاده مدیر مدرسه قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایکنا با بیان این که تاکنون بیش از 150 نفر از کسانی که در این مدرسه تحصیل کرده‌اند توانایی تدریس سطوح 5 گانه تدبر در قرآن را دارند؛ گفت: بالغ بر 3000 نفر در دوره‌های مختلف این مجموعه تحصیل کرده و فارغ‌التحصیل شده‌اند.
وی گفت: مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران، بر اساس تقویم دانشگاه‌ها فعالیت می‌کند و در 3 ترم  مهر، بهمن و تیر دانشجو می‌پذیرد.

دوره‌های طولانی‌مدت و رایگان
رضازاده با اشاره به رایگان بودن دوره‌های این مدرسه گفت: از شاخص‌های موفق بودن این مدرسه می‌توان به برگزاری رایگان دوره‌های طولانی مدت در این مدرسه اشاره کرد، دوره‌هایی که در 2 یا 3 سال تعریف شده است.
وی افزود: اگر کسی در چنین فضایی که نه مبلغی پرداخته و نه مدرکی به او داده می شود، بالغ بر 150 جلسه با علاقه در این دوره‌ها حاضر می‌شود نشان از بازتاب خوب این دوره‌ها دارد.
وی با اشاره به برگزاری 70 الی 100 جلسه کلاس در هفته توسط این مدرسه گفت: در هر یک از این کلاس‌ها بالغ بر 60 محصل حضور دارند.

هدف مدرسه قرآن و عترت(ع) مطالعه و فهم آیات نورانی قرآنی است
یاسر رضازاده، مدیر مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران در خصوص هدف از راه‌اندازی این مدرسه قرآنی گفت: زمانی که فعالیتمان را آغاز کردیم، بیشتر مدارس و نهاد‌های قرآنی در زمینه روخوانی، روانخوانی و تجوید فعالیت می‌کردند؛ گروهی از دانشجویان و اساتید دارای تحصیلات حوزوی با دغدغه فهم صحیح آیات قرآن، گرد‌ هم آمدند و این بهانه‌ای برای آغاز فعالیت در خصوص فهم و تفکر در آیات قرآن شد.

وی گفت: با کمک اساتید و بزرگان حوزه قرآن و تفسیر سعی کرده‌ایم نسبت به نقاط ضعف و قوتمان شناخت پیدا کنیم وهدف ما مطالعه قرآن کریم و فهم آیات نورانی آن بود، که در این مسیر از تجربه بزرگان این حوزه و کتب تالیف شده در این زمینه بهره بردیم.
رضازاده در خصوص برنامه‌های آموزشی این مدرسه گفت: برنامه‌های آموزشی مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران در قالب کلاس، نشست‌های خانگی، اردو و همایش صورت می‌گیرد و حاصل تجربیات ده ساله  این مدرسه تهیه مجموعه 10 جلدی روش‌های تدبر در قرآن است که می توان از آن به عنوان یکی از چند بسته محتوایی موجود در حوزه تدبر در قرآن در کشور نام برد.
مدیر مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران افزود: وقتی به شکل روشمند و سیستماتیک به مطالعه قرآن می‌پردازید، فهم شما از از لحاظ کمی افزایش پیدا می‌کند و به لحاظ کیفی دقیق‌ترو عمیق‌تر می‌شود که امروزه از آن به عنوان توحید علم یاد می شود و این نوع تدبر مورد نیاز دانشجویان و دانشگاهیان است.
مدرس قرآن کریم در ادامه گفت: فعالیت مدرسه قرآن و عترت(ع) از ابتدا در قالب یکی از کانون‌های دانشکده علوم دانشگاه تهران آغاز شد و به این علت بیش‌ترین مخاطبان این مدرسه دانشجویانند، ضمن آنکه بخش زیادی از آنچه در حوزه فهم و تدبر پیاده کرده‌ایم در محیط‌های دانشجویی و دانشگاهی شکل گرفته است.

آموزش به کار بستن بینش و دانش قرآنی در رشته‌های تحصیلی در مدارس 12‌‌گانه
مدیر مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران گفت: از آنجا که دوره‌های مدرسه بلند مدت است و مخاطبان این مدرسه، دانشجویان رشته‌های مختلف دانشگاهی‌اند، آموزش تدبر در قرآن را در 12 مدرسه تخصصی تقسیم کردیم که دانشجویان بتوانند بر اساس استعداد و علاقمندی، دانش و بینش قرآنی را در این رشته‌ها به کار بندند.
وی افزود: مدارسی نظیر مدرسه حفظ تدبر، مدرسه علوم تخصصی تدبر، مدرسه اهل بیت(در حوزه خانواده)، مدرسه هنر، ادبیات و رسانه، مدرسه علوم انسانی، مدرسه طب، مدرسه زبان‌های خارجی، مدرسه دوره‌های مجازی و مدرسه تزکیه و تعلیم از جمله مدارسی است که به شکل تخصصی در ذیل مدرسه قرآن و عترت(ع) فعالیت می کنند.

دانشجویان بیشترین متقاضی تحصیل در مدرسه/ بازه سنی محصلین 20 تا 40 سال است
برگزاری 14 دوره  قرآن‌‌پژوهی و بیش از 20 همایش سوره‌‌های قرآن در دانشگاه تهران از مهم‌ترین فعالیت‌های این مدرسه دانشجویی است که به رغم فضای محدود و امکانات کم به مدد کادر اجرایی و آموزشی این مدرسه محقق شده است.
حسین مختاری از اعضای کادر اجرایی مدرسه قرآن و عترت(ع) نیز گفت: بیشترین متقاضیان حضور در مدرسه دانشجویان رشته‌های مختلف‌اند که در این میان دانشجویان دانشگاه تهران حضوری فعال‌تر در این مدرسه دارند و با توجه به اولویت پذیرش دانشجویان، ولی اصل بر عدم محدودیت حضور و تحصیل در این مدرسه است و افراد غیر دانشجو نیز جذب این مدرسه می‌شوند.
وی با بیان اینکه، افرادی که در این مدرسه تعلیم می‌بینند در بازه سنی 20 تا 40 سالگی قرار دارند، گفت: این مدرسه سال گذشته در 13 خوابگاه پسرانه دانشگاه تهران حلقه‌های انس و تدبر در قرآن را تشکیل داد که هر کدام از حلقه ها به طور میانگین 15 عضو داشت.
مختاری افزود: در مدرسه کلاس‌هایی تحت عنوان ختم مفهومی قرآن برنامه‌ریزی شده که خارج از نظام آموزشی مجموعه است و حضور عموم افراد در کلاس‌ها آزاد است و به محصلین در کنار طی دوره‌های تدبر توصیه می‌کنیم در این دوره‌ها حاضر شوند تا ضمن آشنایی با اصول تدبر در قرآن، تسلط بیشتری نیز بر متن قرآن پیدا کنند.

 

آشنایی با ساختار وجودی انسان در دوره‌های مدرسه/ دانشجویان این مدرسه از اقشار و تیپ‌های متفاوت‌ند
مطالعه در آیات قرآن، به روشنی می‌نمایاند که هدف و رسالت قرآن، تعالی بخشیدن به انسان است و شکوهمندترین ترسیمی که از حیات طیبه انسان دارد، جایگاهی است که سراسر امنیت و سلامت است.
زهرا موسی‌زاده، فارغ‌التحصیل رشته شنوایی‌شناسی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و محصل این مدرسه است، از او در خصوص حضور در این مدرسه و لزوم آن پرسیدم که در پاسخ گفت: از طریق دوستان و همکلاسی هایم با این مدرسه آشنا شدم و پس از آگاهی از محتوای این دوره‌ها که درباره ساختار وجودی انسان بود، علاقمند به حضور در کلاس‌ها شدم و پس از حضور در کلاس‌های مدرسه پاسخ سوالاتم در خصوص ابعاد وجودی انسان از دیدگاه قرآن را گرفتم.
وی با بیان اینکه این کلاس‌ها به آموخته‌های قبلی قرآنی چارچوب می‌دهد؛ گفت: حالا خیلی بهتر و موثر‍‌تر می‌توانم از دانسته‌های قرآنیم بهره بگیرم و آنها را به کار ببندم.
وی افزود: استقبال زیادی از این دوره‌ها می‌شود و دانشجویانی از اقشار مختلف و تیپ‌‎های متفاوت برای یافتن پاسخ  سوالاتشان در زمینه قرآن جذب دوره‌های این مدرسه می‌شوند.

در هیچ مدرسه‌ای تا این اندازه در خصوص تدبر در قرآن صحبت نمی‌شود
آموزش عمومی قرآن در سطح جامعه وظیفه مهمی است که تمامی نهادها باید آن را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند؛ چرا که ما به عنوان کشوری مسلمان بر این اعتقاد هستیم که تنها راه سعادت فرد و جامعه در گرو عمل به دستورات قرآن است.
زهرا سادات روحانی، دانش آموز مقطع دبیرستان و از محصلین مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) نیز در خصوص حضور در این مدرسه گفت: از طریق خواهرم که دانشجوست با این دوره‌ها آشنا و علاقمند به حضور در این مدرسه شدم.
وی افزود: از آنجا که خواندن قرآن را به تنهایی کافی نمی‌دانستم و در هیچ مدرسه‌ای تا این حد در خصوص تدبر در قران صحبت نمی‌شود؛ لازم دانستم در این دوره‌ها حضور پیدا کنم.

لزوم آموزش مناسب قرآن در همه سطوح و تفکر و تدبر در آیات نورانی آن بر کسی پوشیده نیست؛ در روزگاری که بیش از پیش باید قرآن و عترت(ع) مورد توجه قرار گیرند و چراغ راه امت اسلام باشند، اهمیت فعالیت مدارسی نظیر مدرسه دانشجویی قرآن و عترت(ع) آشکار می‌گردد، مدارسی کوچک اما با دستاوردهای بزرگ در زمینه آموزش تدبر در قرآن به قشری که سازنده آینده این مرز و بوم‌اند.

طاهره تمیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۸/۲۴ - ۰۹:۴۲
0
0
عرض سلام و خداقوت.
لطفاً در صورت امکان درباره دوره های غیر حضوری و محصولات صوتی تصویری موسسه، توضیحاتی بفرمایید و چگونگی تهیه این محصولات
captcha