کد خبر: 3339145
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
عبدالرضا صادقی تأکید کرد:

نمایش مجزای توانمندی‌های قرآنی دانشگاه‌ها در نمایشگاه‌های فرهنگی

گروه دانشگاه: مدیرکل فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد نمایش مجزای توانمندی‌های قرآنی دانشگاه‌ها را در نمایشگاه‌های فرهنگی فرصت خوبی دانست که می‌تواند مخاطبان خاص با نیازهای ویژه را پوشش دهد و فرصت ذی‌قیمتی را برای دانشگاهیان فراهم کند.

عبدالرضا صادقی، مدیرکل فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، گفت: نفس حضور بخش دانشگاهی فرصت ذی‌قیمت و خوبی است،‌ به‌ویژه در این نمایشگاه که به لحاظ سطح واگذاری و آرایش غرفه‌ها و ساختمانی که در نظر گرفته شده بود، فرصت ذی‌قیمتی را برای بخش دانشگاهی فراهم کرده بود.

وی افزود: مکان غرفه و عدم دسترسی مردم به‌طور شایسته و در واقع به نوعی جدا شدن بخش دانشگاهی از محل تردد مردم مشتاق فعالیت‌های قرآنی باعث شده بود که بازدید کمتری از غرفه‌های دانشگاهی به عمل بیاید و این موضوع تأثیر زیادی در غرفه‌‌ها گذاشته بود و عملاً برخی از برنامه‌های آن‌ها را با اشکال مواجه کرده بود؛ به‌عنوان مثال دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌های متعددی را برای ارتباط با مخاطب برنامه‌ریزی کرده بود که بخشی از آن‌ها امکان اجرا پیدا نکردند.

مدیرکل فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اظهار کرد: برای سال‌های بعد به‌طور جد پیشنهادم این است که بخش دانشگاهی به‌طور مجزا شرکت نکند، اگر به طور کلی در همان فعالیت‌های قرآنی کشور حضور داشته باشد خیلی بهتر خواهد بود. در نمایشگاه قرآن نیازی به نگاه تخصصی و نگاه خاص به اینکه دانشگاه و حوزه جداگانه حضور داشته باشند نیست. جمع‌بندی من مطلوب نیست، چون بدون مخاطب فراگیر تمامی برنامه‌ها با اشکالات جدی مواجه می‌شوند.

صادقی گفت: به لحاظ زمان خیلی محدودی که در اختیار داریم یعنی تقریبا یک ساعت قبل از زمان افطار تا ساعت 10، 11 شب، این زمان، زمانی طولانی نیست که بتوان در آن برنامه‌های تخصصی را اجرا کرد. اگر فرض کنید نمایشگاه از صبح شروع می‌شد و نمایشگاه کاملی داشتیم خیلی هم خوب بود و می‌شد برنامه‌ریزی کاملی کنیم و در طول روز ما این فرصت را داشتیم. عملاً تجربه نشان داده که ما فرصت یک کار تخصصی و خاص را نداریم، صرفاً یک عرضه و ارائه فعالیت‌هاست. امسال هم تصمیم گرفته شد که نشست‌ها صرفاً بیرون از نمایشگاه برگزار شود؛ در دانشگاه‌ها برگزار شوند و نتایج آن به نمایشگاه قرآن بیاید. نتایج به‌صورت عادی می‌تواند در خود غرفه‌ها نمایش داده شود. با تجربه نمایشگاه بیست و سوم به‌طور قاطع نظرم این است که نباید جدا از بقیه نمایشگاه باشد.

ارائه توانمندی‌های قرآنی دانشگاه‌ها/ لزوم عرضه کارهای نو

وی در پاسخ به این سؤال که برای نشان‌دادن توانمندی‌های قرآنی دانشگاه‌ها بهتر است چه کاری انجام شود؟ اظهار کرد: نمایش مجزای توانمندی‌های قرآنی دانشگاه‌ها در نمایشگاه‌های فرهنگی فرصت ذی‌قیمت برای دانشگاهیان است. به این شیوه مخاطبان خاص با نیازهای ویژه پوشش داده خواهند شد.

صادقی گفت: به‌طور کلی امیدوارم که مسئولان به‌ویژه معاونت قرآنی وزارت ارشاد که زحمت زیادی را هم برای نمایشگاه می‌کشند یک بازنگری کلی را انجام دهند، نظر می‌رسد که این نمایشگاه در یک سیر صعودی قرار ندارد و وقتی آن سیر را نداشته باشد، بخش دانشگاهی هم در نتیجه دچار آن زیان کلی می‌شود. از زبان حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شنیدم که علت عدم استقبال به آن میزانی که ما آرزویمان است، عدم ارائه کارهای نو است، من نظرم این است که علاوه بر اینکه کارها نو نیست، تعریف مشخصی هم برای نمایشگاه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان و یک هدف‌گذاری لازم وجود ندارد و به نمایشگاه کتب قرآنی تبدیل شده، وقتی به نمایشگاه کتب قرآنی تبدیل شود، مخاطب احساس می‌کند که نیازش را در نمایشگاه کتاب هم می‌تواند برآورده کند. اینجا قرار است که کار دیگری انجام شود، اگر یک برنامه‌ریزی و تجدید نظر کلی در کلیت نمایشگاه به‌عمل بیاید قاعدتاً بخش دانشگاهی هم می‌تواند نظراتش را در آن بازنگری ارائه دهد و شاید اصلاً فرآیند به شکل دیگری شود.

وی با اشاره به پیشنهادات، گفت: یکی از پیشنهادات این بود که نمایشگاه در شهر تقسیم شود، مثلاً هر بخشی از شهر یک نمایشگاه داشته باشد، یکی از نظراتی که ارائه شده بود این بود که نمایشگاه در شرق، غرب و جنوب و شمال برگزار شود. یکی دیگر از پیشنهادات این بود که بخش‌های خاص جدا شوند مثلاً دانشگاه‌ها خودشان نمایشگاه خاص خودشان را بگذراند، مثلاً فرض کنید دانشگاه آزاد اسلامی نمایشگاه خود را جدا برگزار کند، یا اصلاً خود بخش دانشگاهی نمایشگاه بزرگی را جداگانه‌ برگزار کنند. این‌ها مواردی است که در بازنگری‌ها لازم است که انجام شود. شاید اصلاً باید نمایشگاه را از نمایشگاه سالانه به دوسالانه یا سه سالانه تبدیل کرد که کارهای بهتری را بشود در آن ارائه داد. بخش دانشگاهی هم به‌عنوان یکی از عناصر تأثیرگذار نمایشگاه می‌تواند نظراتش را ارائه دهد و حضورش را فعال‌تر و جدی‌تر کند.

پیشرفت‌های نمایشگاه

صادقی با اشاره به محسنات این دوره از نمایشگاه، گفت: از جهت واگذاری محیط  مناسب‌تر و اینکه با حوزه‌های علمیه یک نزدیکی ایجاد شده بود خیلی مناسب بود. سرپوشیده بودن، تهویه مناسب آن و اقدامات بسیار خوبی را که ضرغامی، مدیرکل ارشاد اسلامی استان تهران به‌عمل آورده بود، واقعاً نسبت به سال گذشته گام شایسته‌ای بود و بخش وسیع‌تری از موزه دفاع مقدس تبدیل به نمایشگاه شده بود و زیر پوشش نمایشگاه رفته بود.

وی افزود: نسبت به سال گذشته خیلی بهتر بود. توفیق دیدار خیلی وسیع از سایر غرفه‌ها را پیدا نکردم. مراجعه‌کنندگان فراوان و انبوهی برای کل نمایشگاه می‌آمدند، بخش نمایشگاهی  بسیار کم بازدید داشت چون فاصله بین ابتدای نمایشگاه تا بخش دانشگاهی شاید 10 دقیقه پیاده‌روی بود و به لحاظ اطلاع‌رسانی هم خیلی قوی نبود و مردم عادی نمی دانستند بخش دانشگاهی کجاست تا روزهای آخر که یک مقدار اطلاع‌رسانی بهتر شد. دانشجویان و .. نیازهایشان را از قسمت اول مرتفع می‌کردند و خیلی نیازی نمی‌دیدند که به بخش دانشگاهی بیایند. بخش حوزوی هم خیلی خوب و قوی ظاهر شده بود به‌خصوص بخش خواهران حوزه‌های علمیه، آثاری ارائه کرده بودند که آثار خیلی خوبی بود. بخش‌های قرآنی جامعه و کسانی که مخاطبان خیلی وسیعی دارند امسال در بخش حوزوی شرکت کرده بودند؛ اینها ویژگی‌های بارز نمایشگاه امسال بود.

صادقی عنوان کرد: تجدید نظر کلی و اساسی در مکان نمایشگاه شود. این مکان مناسبت قوی و کافی را برای نمایشگاه قرآن را ندارد. شاید بازگشت آن به مصلا از هر جهت بهتر باشد. تجدید نظر کلی می‌تواند اقدام شایسته و بایسته‌ای باشد. همچنین برای همه دست‌اندرکارانی که در خدمت فعالیت‌های قرآنی قرار دارند آرزوی توفیق دارم.

captcha