به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جمعی از مسئولان امور قرآنی «الحشد الشعبی»؛ (بسیج مردمی عراق) کشور عراق عصر چهارشنبه، 19 مردادماه، با حضور در خبرگزاری ایکنا ضمن بازدید از تحریریه این خبرگزاری و آشنایی با بخشهای مختلفی همچون، تحریریه فارسی و بینالملل، نشستی را با حضور مدیرعامل این خبرگزاری برگزار کردند.
در ابتدای این نشست ابوتحسین نجار، رئیس امور قرآنی الحشدالشعبی عراق، در سخنانی با اشاره اینکه این هیئت برای توفیقات بیشتر و استفاده از تجربیات ایران، به این کشور سفر کرده است، گفت: در مدت زمان حضور در ایران با سازمانها و نهادهای قرآنی مختلف و مدیران این سازمانها دیدار داشتهایم که امیدوارم در نهایت منجر به انتقال این تجربیات شود.
وی افزود: امروز جنگ در دنیا بیشتر جنبه عقیدتی و فکری پیدا کرده است و جنگهای نظامی نیز که صورت میگیرد برای پیروزی بر عقاید است، بنابراین میتوان با استفاده از این خبرگزاری و با انتشار اخبار قرآنی کشور عراق و خصوصاً حشد الشعبی در خبرگزاری ایکنا گامی در جهت پیروزی در این جنگ برداشت.
در ادامه این مراسم حمید صابر فرزام، مدیرعامل ایکنا در سخنانی ضمن خیرمقدم به هیئت عراقی حاضر در ایران، گفت: مجموعهای که در آن حضور داریم، بعد از انقلاب اسلامی که با مدیریت حضرت امام خمینی(ره) شکل گرفت، راهاندازی شد و برکتی که باعث شد تا این مجموعه رشد کند، شمیمی بود که از سوی کربلا به سوی ما میآمد؛ چرا که همه ما به یاد و به عشق امام حسین(ع) فعالیت میکنیم، حتماً شما که در جوار آن حرم امن الهی قرار دارید بیشتر بهرهمند خواهید شد.
وی افزود: این مجموعه سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور است؛ یعنی خروجی فعالیتها یا به وسیله دانشجویان و دانشگاهیان صورت میگیرد و یا برای مصرف آنها تولید میشود. این نهاد وابسته به جهاد دانشگاهی است که تنها 20 درصد از بودجه آن دولتی است و مابقی بودجه آن به صورت غیر دولتی است.
اجرای چهار فعالیت بینظیر
مدیرعامل ایکنا تصریح کرد: این مجموعه چهار فعالیت بینظیر را انجام میدهد که تنها یکی از آنها خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) است، که اولین و تنها خبرگزاری قرآنی در ایران و دنیا است. برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان جهان یکی دیگر از فعالیتهای این مجموعه است و علاوه بر اینها دورههای آموزشی و ... نیز صورت میگیرد.
فرزام در ادامه در مورد سایر فعالیتهای سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان اظهار کرد: مرکز مطالعات میان رشتهای قرآن کریم یکی دیگر از مراکزی است که توسط این سازمان صورت میگیرد، در این بخش ارتباط بین قرآن و سایر علوم خصوصاً علوم انسانی مورد مطالعه قرار میگیرد.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در ادامه به مرکزی که اخیراً راهاندازی شده اشاره کرد و گفت: این مرکز با عنوان «مرکز رشد» به فارغالتحصیلان کمک خواهد کرد تا محصولات خود را تولید کنند تا باعث افزایش محصولات قرآنی در جهان اسلام شود. با کمال افتخار اگر تجربهای باشد ما میتوانیم آن را در اختیار دوستان قرار دهیم.
فعالیت خبرگزاری قرآن نشان دهنده توجه تشیع به قرآن است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه در جهان اسلام تبلیغاتی مبنی بر اینکه تشیع کمتر به قرآن میپردازد، گفت: این در حالی است که این مجموعه به عنوان یکی از بیشمار مجموعههای قرآنی کشور فعالیتهای قرآنی را انجام میدهد که در دنیای اسلام بینظیر است.
فرزام بیان کرد: البته ما خوشحال هستیم که تلاشهای خوبی صورت میگیرد تا خبرگزاری «قاف» در کربلا به عنوان دومین خبرگزاری قرآنی راهاندازی شود. باز هم خوشحال هستیم که این خبرگزاری نیز توسط شیعیان راهاندازی میشود.
مدیرعامل ایکنا در ادامه در مورد مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان اظهار کرد: مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان نیز تنها مسابقاتی در این سطح است که تا کنون پنج دوره آن برگزار شده که البته نفر سوم رشته قرائت در آخرین دوره ، نماینده عراق بود. البته ما این آمادگی را داریم تا این مسابقات را به صورت مشترک با کشور عراق برگزار کنیم.
توجه ویژه به جلسات قرآن
در بخش دیگری از این نشست حسن بیادی، عضو شورای مرکزی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نیز در سخنانی گفت: اینکه سازمانها و نهادهای قرآنی وجود داشته باشد مهم و خوب است اما به اعتقاد من مهمتر از آن شکل دادن جلسات قرآن و معرفی آنها است، جلسات قرآن تشکیلاتی هستند که با استفاده از آنها مردم به خوبی قرآن را میآموزند تا بتوانند رفتارها و مشی خود را مطابق قرآن انجام دهند.
بیادی با تأکید بر اینکه یکی از فعالیتهای خوب ایکنا معرفی و اطلاعرسانی در مورد جلسات قرآن بوده است، افزود: یکی از آموختههای ما «واعتصموا به حبلالله جمیعاً و لا تفرقوا» است، این پیروزیهایی که به دست آمده است به خاطر این بود که مردم ما قرآنی هستند و محور این پیروزیها نیز توحید، حبلالله و ولایت است.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات جوامع اسلامی کمبود محور ولایت است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در جمهوری اسلامی ایران به اندازه بسیار زیادی به قراء اهمیت میدهند به گونهای که اولین روز از ماه مبارک رمضان در هر سال را به دیدار با آنها اختصاص میدهند.
پیشنهاد برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در عراق
بیادی اضافه کرد: توحید کلمه، کلمه توحید، سازمانهای قرآنی، رهبری قرآنی و مردمی قرآنی باعث شده است تا کشور ما در برابر استکبار ایستادگی کند و البته به پیروزی نیز دست یابد.
وی خاطرنشان کرد: از همین جا اعلام میکنم که میتوانیم مشاور شما باشیم و هر جا بخواهید به یاری شما بیائیم، اگر دوستان همت کنند میتوانیم مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان جهان که در دوره اول آن بسیار با شکوه برگزار شد را در کربلا برگزار کنیم.
ابوتحسین نجار، رئیس امور قرآن الحشد الشعبی کشور عراق نیز در ادامه این نشست به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: از همان روزهای ابتدایی که الحشد الشعبی به دستور حضرت آیتالله العظمی سیستانی شکل گرفت، فعالیتهای قرآنی نیز در آن راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که کسی که سلاح حمل میکند نیاز به برخی پشتوانههای معنوی دارد، گفت: در الحشد الشعبی فعالیتهای قرآنی بسیار زیادی صورت گرفته که نیازمند یک کار تبلیغاتی است تا بتوانیم آن را به دنیا معرفی کنیم.
ابوتحسین نجار اظهار کرد: فرماندهی الحشد الشعبی دستور داده است تا هیچ دوره آموزشی برگزار نشود مگر اینکه در آن آموزش قرآن نیز صورت گیرد و تاکنون 5000 نفر از اعضای الحشد الشعبی را آموزش دادهایم که گزارشهای مبسوط آن موجود است. علاوه بر این مسابقات بسیار زیادی را نیز برگزار کردهایم که محوریت در آن شهرهایی همچون کربلا، دیاله، سامرا و بغداد بوده است. همچنین محافل قرآنی فراوانی نیز برگزار شده است.
رئیس امور قرآنی الحشد الشعبی عراق تصریح کرد: فرمانده این نیرو بر این باور است که بر اساس گفته حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند: «در یک دست هر رزمنده باید سلاح و در دست دیگر نیز قرآن باشد» باید نیروی الحشد الشعبی نیز اینگونه باشد و در یک دست آن سلاح و دست دیگر نیز قرآن باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامههایی که برگزار کردیم برپایی یک محفل انس با قرآن با حضور قاریان برجسته مصری بود. این محفل در مکانی برگزار شد که قبل از آن نیروهای داعش سر 1007 نفر از جوانان را بریده بودند، برگزاری این محفل توانست انعکاس مناسبی را در مورد این واقعه به جهانیان در پی داشته باشد.
ابوتحسین نجار در بخش پایانی صحبتهای خود در این نشست به برگزاری مسابقات کتبی قرآن در بین رزمندهها اشاره کرد و گفت: آنچه که ما به آن رسیدهایم این است که رزمندهها و مجاهدین نیاز به فرهنگ قرآنی دارند و تلاش شده بود تا در این مسابقه آیاتی که در مورد جهاد و ... است، گنجانده شده باشد.
در پایان این نشست نیز مدیرعامل ایکنا از آمادگی این خبرگزاری جهت انعکاس فعالیتهای قرآنی الحشد الشعبی خبر داد و گفت: این آمادگی وجود دارد که شهدایی که در جنگ علیه داعش به شهادت رسیدهاند و فعالیت قرآنی نیز داشتهاند را معرفی کنیم و یا ویژهنامه رایحه را به نام آنها انتشار دهیم.