به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)؛ در این نشست که عصر چهارشنبه، 14 مردادماه برگزار شد، دکتر علی وطنی ضمن تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار به جامعه رسانهای کشور به تشریح فعالیتهای ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان پرداخت و گفت: در حال حاضر در حدود 1600 شرکت دانش بنیان در سه شاخه، «شرکتهای دانش بنیان نوپا»، «شرکت های دانش بنیان خدمات و تولید» و« شرکت های دانش بنیان صنعتی» در کشور به فعالیت میپردازند که این به معنی اشتغال بخشی از جامعه دانشگاهی کشور و تولید محصولات دانشبنیان در قالب این شرکتهاست.
معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری متولی تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان
وی افزود: تشخیص صلاحیت این شرکتها بر عهده معاونت علمی و فناوری نهاد ریاستجمهوری است و بخشی از کارگزاری شرکتهای دانشبنیان در قالب ستادهای توسعه فنآوریهای راهبردی که در حوزه معاونت توسعه فناوری است تشخیص صلاحیت داده میشوند .
معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری گفت: پس از تشخیص صلاحیت، این شرکتها بر اساس طرحی که ارائه خواهند داد تسهیلات دریافت میکنند؛ که برای مثال در سال 93 حدود 56 میلیارد تومان به مجموعه شرکتهای دانشبنیان یا دانشگاههایی که طرح توسعه فناوری یا گسترش مرزهای دانش داشتند کمک و کردیم.
وی افزود همچنین حدود 20 میلیارد تومان از صندوق نوآوری و شکوفایی، در قالب تسهیلات به این شرکتها پرداخت شده است.
در پی به صحنه آوردن علوم انسانی در قالب شرکتهای دانشبنیان هستیم
دکتر وطنی در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش معاونت علمی و فنآوری نهاد ریاستجمهوری، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در پیشبرد اهداف علوم انسانی اسلامی در کشور گفت:
بیشترین ظرفیت دانشگاههای کشور به علومانسانی اختصاص دارد و متاسفانه بیشترین فارغالتحصیلان بیکار نیز از رشتههای علومانسانی است و جای افسوس است که بسیاری از دانشآموختگان علومانسانی تصور میکنند نمیتوان فعالیت دانشبنیان انجام داد، در حالی که در اشتباهند و عکس این موضوع صادق است.
وی گفت: آثار و تبعات علومانسانی و شاخههای آن بسیار گسترده است و شرکتهای دانشبنیان باید وارد این حوزه گردند زیرا هیچ سرمایهگذاری در چرخه اقتصاد بی نیاز به علومانسانی نیست و در این فضا جای حضور و فعالیت شرکتهای دانشبنیان وجود دارد.
وطنی با اشاره به تخصیص دو ستاد از ستاد های 14 گانه توسعه فناوری به علومانسانی گفت: ستاد توسعه فعالیتهای نرم و فرهنگی برای به صحنه آوردن علومانسانی اقدام خواهد کرد و تا زمانی که علومانسانی به صحنه نیاید؛ سایر علوم نظیر: فنیمهندسی، پزشکی، کشاورزی و علوم پایه به تنهایی نمی توانند ما را به هدف برسانند.
وی افزود: یکی از اولین مواردی که در موافقتنامهای که بین فرهنگستان علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمده؛ فناوریهای علومانسانی است و دستاورد دیگر آن است که در بازدید از حوزه علمیه قم و دیدار با مراجع عظام دیدار، امضای تفاهم نامه در زمینه های علوم انسانی و فرهنگ بود و ما در این معاونت در پی به صحنه آوردن علوم انسانی در قالب شرکت های دانش بنیان هستیم و آنها را حمایت خواهیم کرد .
شرکت های دانش بنیان معافیت مالیاتی 15 ساله دارند
وطنی با اشاره به دسته بندی تحقیقات به «تحقیقات محض»، «تحقیقات گسترش مرزهای دانش »، «تحقیقات کاربردی منجر به توسعه فناوری»، «ساخت نمونه صنعتی »و «تحقیقاتی که منجر به تجاری سازی» میشوند؛ گفت: دولتها در تمام دنیا از طرحهای گسترش مرزهای دانش حمایت میکنند و ما نیز سال گذشته از محل اعتبارات صندوق حمایت از پژوهشگران و نوآوران افزایش 40 درصدی منابع برای طرحهای تحقیقاتی و گسترش مرزهای دانش داشتیم و عمده حمایت ستاد توسعه فناوریهای راهبردی هم برای گسترش مرزهای دانش است.
وی گفت: سال گذشته در حدود 200 میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از تجاریسازی تخصیص دادیم و امیدواریم با 1000 میلیاردی که امسال به اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه شده، و با تشکیل و توسعه شرکتهای دانشبنیان سهم اعتبارات مربوط به تجاریسازی افزایش پیدا کند.
دکتر علی وطنی افزود: شرکتهای دانشبنیان نوپا و تولیدی تا 15 سال معاف از مالیات خواهند بود و تسهیلاتی که به شرکتهای نوپا داده میشود بدون بهره و با کارمزد 4 درصد است.
بالاترین نرخ بیکاران کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند
وی با اشاره به بومی شدن بخش قابل توجهی از فناوری تولید محصولاتی که پیشتر از خارج از کشور وارد میشد گفت: یکی از سیاستهای این معاونت این است که هیچ قراردادی را که در آن بحث اقتصاد مقاوتی مطرح است بدون پیوست ستاد توسعه فناوری با هیچ کشوری امضا نخواهیم کرد، و در این موارد باید فناوری به کشور وارد شده و بومی گردد.
وطنی ضمن بیان اینکه بالاترین نرخ بیکاری در کشور به فارغالتحصیلان دانشگاهی اختصاص دارد، گفت: برای مثال در بخش صنایع دستی اغلب شاغلین افراد کم سوادند و افراد دانشگاهی و تحصیلکرده کمتر وارد این حوزه شدهاند که جای کار بسیاری دارد.
یک طرح کلان ملی فناوری در هر استان/ پایش 24 ساعته جنگلها توسط پهپادهای معاونت علمی و فناوری
وی افزود: بر اساس سیاستهای جدید این معاونت در نظر داریم در هر استان بر اساس نیاز آن استان و آمایش سرزمین حداقل یک طرح کلان ملی فناوری را اجرا کنیم و به جد آن را تعقیب میکنیم که بخشی از بودجه این طرحها را نهادهای اجرایی و استانداریها و بخشی را معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تامین میکند .
وطنی همچنین گفت: در رابطه با سوانح و حوادث غیر مترقبه نظیر: زلزله، سیل، آتشسوزی و نظایر آن دو تفاهم نامه با وزارت کشور و سازمان حفاظت از محیط زیست به امضا رساندهایم که بر اساس تفاهمنامه با محیط زیست پایش جنگلهای کشور در 4 استان گلستان، فارس، آذربایجان غربی و خراسانرضوی را با استفاده از پهپادها کنترل و پایش 24 ساعته خواهیم کرد که این تفاهمنامه به 11 استان دیگر نیز قابل تعمیم است .
1700 میلیارد تومان درآمدزایی توسط شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فنآوری پردیس
وی در پایان گفت: شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک فناوری پردیس، در سال گذشته بالغ بر 1700 میلیارد تومان فروش محصولات دانش بنیان داشتند که به مدد تلاش متخصصان و بیش از 320 عضو هیئتعلمی مستقر در این پارک صورت گرفته است؛ اساتید و فارغ التحصیلانی که از معتبرترین دانشگاههای داخلی و خارجی نظیر: ام آی تی، برکلی، استنفورد و... مشغول تلاش و خدمت در این پارک علم و فنآوریاند.