کد خبر: 3340167
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
در برنامه رادیویی افق؛

فعالیت‌های قرآنی وزارت ورزش و جوانان تبیین شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: فعالیت‌های قرآنی وزارت ورزش و جوانان در برنامه رادیویی افق با حضور مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و مشاور قرآنی معاون فرهنگی این وزارتخانه تبیین و ارائه شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ویژه‌برنامه رادیویی افق، امروز، 17 مردادماه با اجرای محمدرضا پورمعین و حضور مسعود امینی، مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و رحیم خاکی، مشاور قرآنی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان به صورت ارتباط تلفنی همراه بود که به تبیین و بررسی فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه پرداختند.

در ابتدا مسعود امینی، مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه بیش از دو سال از ادغام سازمان تربیت بدنی و جوانان گذشته است، تصریح کرد: لذا در نظر داریم تا فعالیت‌های این سازمان را پس از ادغام در حوزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی سازماندهی کنیم.

وی با تأکید بر اینکه هر چقدر به موضوع قرآن بپردازیم باعث می‌شود رفتارهای جوانان بیمه شود، ادامه داد: مسابقات قرآن در سال گذشته در این وزارتخانه در بخش‌های مفاهیم، روخوانی قرآن و ترتیل انجام شد که با استقبال 14 هزار نفری از ماه مبارک رمضان تا دهه کرامت روبرو شد.

امینی با ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های مسابقات قرآن این وزارتخانه در سال گذشته، اظهار کرد: مسابقات قرآن در بخش بانوان همزمان با میلاد حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم و در بخش آقایان و مؤسسات مردم‌نهاد در دارالهدایه آستان مقدس حرم امام رضا(ع) برگزار شد.

تجلیل از 10 استان برتر قرآنی در سال گذشته

مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به استان‌هایی که طی سال گذشته در مسابقات قرآن مورد تجلیل قرار گرفتند، بیان کرد: استان‌هایی چون البرز، مرکزی، مازندران، زنجان، فارس، گلستان، سمنان، یزد، آذربایجان شرقی و کهگیلویه و بویراحمد به عنوان 10 استان برتر قرآنی در این حوزه بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.

وی گفت: مسابقات قرآن وزارت ورزش و جوانان در مرحله شهرستانی طی سال گذشته در 460 شهر و در مرحله استانی در 31 استان برگزار شد.

امینی با اشاره به اینکه در بخش جوانان 31 استان و 51 فدراسیون ورزشی در کشور داریم، اضافه کرد: در سال گذشته مسابقات قرآن در بخش بانوان در فدراسیون کنگ‌فو همزمان با سالروز ولادت حضرت شاهچراغ(ع) انجام شد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته اعتباراتی در خصوص فعالیت‌های فرهنگی در نظر گرفته شد که آنها به استان‌ها و فدراسیون‌ها داده شد، اظهار کرد: سابقه فعالیت‌های قرآنی در وزارت ورزش و جوانان تا زمان ادغام به این انسجام و تحت نظارت کارشناسان نبوده است.

مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه در سال گذشته اقدام آزمایشی در راستای برپایی مسابقات قرآن انجام گرفته است، عنوان کرد: مسابقات قرآنی که در گذشته در این وزارتخانه برگزار می‌شد این‌گونه بود که قراء برتر می‌آمدند و در آن حضور پیدا می‌کردند. اما امسال این شرط برای متسابقان قرار داده شد که افرادی می‌توانند در بخش ورزشکاران نام‌نویسی کنند که کارت بیمه ورزشی داشته باشند و شش ماه بیشتر عضویت بیمه در باشگاه‌های خصوصی و یا دولتی را دارا باشند و یا در حوزه جوانان عضو مؤسسات مردم نهاد باشند.

برگزاری مسابقات قرآن در فدراسیون‌های ورزشی علاقه‌مند به صورت آزمایشی

وی با اشاره به اینکه امسال این مسابقات در فدراسیون‌های علاقه‌مند به عنوان آزمایشی برگزار می‌شود، تصریح کرد: در سال جاری این مسابقات به صورت متمرکز از ستاد آغاز می شود و حوزه معاونت‌های فرهنگی در استان‌ها پیگیر این امر هستند.

امینی در پاسخ به این سؤال که تقسیم‌بندی شما برای جوانان چگونه است، بیان کرد: در بروشوری که در سراسر کشور به عنوان دومین دوره مسابقات قرآن به همراه پوستر و کتب توزیع شده است، جوانان بین 15 تا 29 سال مشخص شده‌اند که عضو سازمان‌های مردم نهاد هستند و یا جوانانی که عضو باشگاه‌های ورزشی از سنین طفولیت و پایه بوده‌اند که هیچ محدودیتی برای حضور در این مسابقات ندارند.

مسابقات قرآن ویژه قهرمانان ورزشی المپیک، آسیایی و جهانی

مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر اینکه مسابقات قرآن در این وزارتخانه ویژه بانوان و آقایان در سطوح ورزشکاران، جوانان و کارکنان وزارتخانه‌ها و فدارسیون‌ها برگزار می‌شود، در خصوص پیش‌بینی بخشی برای ورزشکاران محبوب به نکاتی اشاره کرد و ادامه داد: قهرمانان کشتی، والیبال، فوتبال و سایر رشته‌ها ویژه‌های حوزه ورزش هستند که پیش‌بینی کرده‌ایم که در مرحله ملی مسابقات، بخشی را ویژه قهرمانان المپیک، آسیایی و جهانی داشته باشیم.

برپایی دومین مسابقات قرآن وزارت ورزش و جوانان در 11 بخش

وی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن این وزارتخانه در 11 بخش برگزار می‌شود، عنوان کرد: از دهه کرامت، روز دوم شهریورماه امسال آغاز ثبت نام در دومین دوره مسابقات قرآن وزارت ورزش و جوانان کلید می‌خورد و سپس مرحله شهرستانی و بعد از آن مرحله استانی و سپس ملی آن در بهمن‌ماه امسال برگزار می‌شود.

امینی با تأکید بر اینکه پیش‌بینی شده است تا نحوه تجلیل از برگزیدگان و منتخبان این دوره نیز به سبک مسابقات ورزشی با سکو و مدال انجام شود، در پاسخ به عدم استفاده از تبلیغات قرآنی در باشگاه‌ها و محیط‌های ورزشی، عنوان کرد: بخشی از این تبلیغات به دلیل مسائل مالیست و با توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی که داریم باید بخشی از کاستی‌های مالی و بودجه‌ای با جذب حامیان بدست آورده شود.

وی گفت: در اواخر سال گذشته و ابتدای سال جدید نظام نامه جامع فرهنگی ورزش تهیه شد لذا در آنجا این فعالیت‌های قرآنی به صورت خاص دیده شده و یکی از این مباحث توسعه اقدامات قرآنی با پیوست‌های فرهنگی و تجلیل از برترین‌های قرآنی ورزشی است که طی آن اعلام کردیم که برای همه مسابقات و لیگ‌ها باید پیوست فرهنگی در نظر گرفته شود و بالاترین اقدامات فرهنگی، فعالیت‌های قرآنی ـ دینی است که باید مورد توجه واقع شود.

در ادامه این برنامه رحیم خاکی، مشاور قرآنی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در ارتباط تلفنی با این برنامه، در پاسخ به این سؤال که چگونه این وزارتخانه وارد فعالیت‌های قرآنی به طور عموم و مسابقات قرآن به صورت ویژه شده است، اظهار کرد: بنده با دعوت احمدی، معاون فرهنگی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان به این وزارتخانه پیوستم.

وی با اشاره به اینکه سال‌ها در جهاد دانشگاهی با احمدی همکار بوده است، اظهار کرد: طی این امر باید با برنامه‌ریزی امکاناتی را پس از ادغام وزارتخانه فراهم کنیم که در دو بخش جوانان به صورت عمومی و ورزشکاران به صورت خصوصی مؤثر واقع شود تا به نیازهای آنها پاسخ‌ داده شود که از مسابقات قرآن شروع کردیم.

جلسه هماهنگی مسابقات اوایل شهریورماه برگزار می‌شود

خاکی بیان کرد: اما برنامه مفصلی را در نظر داریم تا بتوان در فضاهای ورزشی، اردوها و فدراسیون‌ها و بخش جوانان آموزش‌های ویژه‌ای را که تاکنون انجام نشده به ویژه در بخش‌های تدبر در قرآن و مفاهیم قرآن با بهره‌گیری از تجربیات برگزار کنیم.

مشاور قرآنی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال که رده سنی در نظر گرفته شده برای جوانان از 15 تا 29 سال است و حال آنکه باید برای سنین 14 سالگی که مهمترین دوره مراقبت برای جوانان است که تدبیر خاصی اندیشیده شود تا از این طریق جذب فعالیت‌های قرآنی شوند؟ گفت: در خصوص بحث تقسیم گروه سنی میان کارشناسان وزارتخانه و مدیران فرهنگی جلسات متعددی برگزار شد تا بتوانیم این مسابقات را در سه گروه سنی برگزار کنیم اما امکانش برای سال اول فراهم نشد و ان‌شاءالله برای سال آینده این امر محقق شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چه تدبیری اندیشیده شده است تا در این مسابقات نیز به مانند سایر مسابقات قرآن حرفه‌‌ای‌ها شرکت نکنند؟ تصریح کرد: سعی شده است تا این مسابقات برای جامعه هدف برگزار شود و تمام تلاش خود را کرده‌ایم لذا با شرط در اختیار داشتن کارت بیمه ورزشی در این مسابقات نام نویسی کنند.

خاکی تأکید کرد: از همه استان‌ها و ادارات شهرستان‌ها خواستیم که به این نکته توجه ویژه داشته باشند همچنین اوایل شهریورماه جلسه‌ای را برای هماهنگی کامل مسابقات قرآن در شهرستان‌ها و استا‌ن‌ها خواهیم داشت و تمام تلاشمان را می‌کنیم تا قشر وزرشکار و افرادی که در این حوزه فعال هستند، حضور پیدا کنند و در بخش جوانان هم چون تمام جوانان را شامل می‌شود، اشکالی ندارد می‌توانند حضور داشته باشند.

مشاور قرآنی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به رشته‌های این دوره از مسابقات عنوان کرد: بخش عمومی شامل رشته‌های اذان، قرائت تحقیق و ترتیل و اذان در سه بخش ورزشکاران، جوانان و کارکنان است که در بخش حفظ یک مرحله مقدماتی است که شامل حفظ یک و سه جزء است و یک بخش حرفه‌ای‌ است که بیشتر مد نظر جوانان است که شامل حفظ 10 و 20 جزء است.

تألیف کتاب‌هایی با موضوعات ورزشی در رشته مفاهیم و احادیث

خاکی بیان کرد: در بخش حفظ نیز یک برنامه ضمنی در نظر گرفته شده است که در رشته‌های تحقیق و ترتیل اگر شرکت‌کنندگان شهرستانی واستانی از حفظ، مسابقه را اجرا کند، دو نمره اضافی برای آنها لحاظ می‌شود و در مرحله کشوری مسابقات اگر این امر اتفاق افتد یک نمره برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی عنوان کرد: در بخش احادیث و حفظ آیات موضوعی و مفاهیم هم کتاب‌هایی با موضوعات ورزشی و مبتلا‌به جوانان تدوین و تألیف شده است که اگر در قطعاتی که در این کتاب‌ها طراحی شده است دقت کنید می‌بینید که سرفصل‌های رشته‌های تحقیق و ترتیل هم از همین آیات و قطعات است تا این دوستان بتوانند مجموعه‌ای از قطعات مرتبط را فرابگیرند و در جهت عملی شدن و فرهنگ‌سازی قرآن در فضاهای ورزشی بتوان اقدامات لازم را انجام دهند.

خاکی تأکید کرد: در نظر داریم تا بتوانیم از نخبگان ورزشی و قهرمانان بین‌المللی، المپیکی و ... همچنین جانبازان ورزشکار و بانوان مدال آور هم به نوعی در مسابقات بهره ببریم چنانکه محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان هم بر این امر تأکید کرده‌اند که اگر زمینه حضور آنها فراهم شود تأثیر مثبتی برای آشنایی با قرآن فراهم می‌شود.

وی با اشاره به رایزنی‌هایی که با شبکه قرآن در خصوص برنامه‌سازی، ضبط و انعکاس این مسابقات به منظور ترویج انس با قرآن انجام گرفته شده است، در پاسخ به این پرسش که متأسفانه محیط‌های ورزشی از تبلیغات قرآنی خالی است؟ بیان کرد: متأسفانه دو مشکل داریم یکی اینکه در سال 93 به دلیل بودجه در بخش فرهنگی ضعیف بودیم و حال آنکه دولت باید توجه ویژه در این امر داشته باشد که بودجه‌های فرهنگی مناسبی در نظر گرفته شود تا برنامه‌هایی مرتبط با فرهنگ‌سازی قرآنی انجام شود.

خاکی عنوان کرد: حجت‌الاسلام حشمتی، دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی کمک کند تا بودجه‌ای متناسب و در خورشأن جامعه هدف داشته باشیم تا امکان برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های قرآنی را داشته باشیم.

وی اظهار کرد: از مراکز و سازمان‌ها و مؤسسات برنامه‌ها و طرح‌های مفصلی را دریافت کردیم اما امکان عملیاتی کردن آن را نداریم، امیدواریم سیستم پشتیبانی بودجه‌های قرآنی در شورای توسعه در سال‌جاری به گونه‌ای باشد که بتواند پاسخگوی فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه باشد.

captcha