کد خبر: 3340793
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶
اسرافیلی بیان کرد:

پرداختن به اقدامات زیربنایی و فرهنگی برای مقابله با اهانت‌کنندگان به ساحت پیامبر(ص)

گروه ادب: عضو شورای شعر وزارت ارشاد گفت: بهترین پاسخ ما به هتک حرمت‌های دشمنان اسلام به ساحت حضرت محمد(ص)، برنامه‌ریزی و اقدامات زیربنایی و فرهنگی برای آشنایی جوانان و نوجوانان با دین اسلام و شخصیت پیامبر(ص) و افزایش مطالب مرتبط در کتب درسی است.

به تازگی اتحادیه معلمان دانمارکی اعلام کرد که تمایل دارد کاریکاتورهای توهین‌آمیزی علیه پیامبر اسلام(ص) را در شیوه‌ها و کتب درسی بگنجاند. رئیس این اتحادیه برای توجیه این موضوع ادعا کرد که این کاریکاتورها در شناخت وجود رابطه بین مسائل دینی، اجتماعی و سیاسی کمک کننده خواهد بود. در همین حال، برخی از سیاستمداران دانمارکی حمایت خود را از این پیشنهاد اعلام کرده‌اند.
در همین راستا خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با حسین اسرافیلی، شاعر آیینی و عضو شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفت‌وگو پرداخته است.
اسرافیلی با اشاره به جایگاه ویژه پیامبر اسلام(ص) در ادبیات فارسی گفت: عشق و ارادت به ساحت پیامبر اسلام(ص) در کشور ما بسیار پررنگ‌‌تر از کشورهای اسلامی دیگر است به گونه‌ای که با شنیدن نام ایشان صلوات می‌فرستیم و یک سال را به نام ایشان متبرک کردیم و شاعران آیینی ما حجم زیادی از اشعار خود را به وصف ایشان اختصاص می‌دهند.
وی افزود: عشق به پیامبر اسلام(ص) در تاریخ ادبیات فارسی نیز جلوه‌‌های زیبایی دارد به گونه‌ای که هیچ دیوان فارسی نیست که دیباچه آن به مدح پیامبر(ص) اختصاص نداشته باشد.
توهین کنندگان به پیامبر یادآور معاندان جاهل دوران صدر اسلام هستند
عضو شورای شعر وزارت ارشاد گفت: آنان که به شکل‌های مختلف در قالب کاریکاتور، نقاشی، شعر و سخنرانی سعی دارند به ساحت پیامبر اسلام(ص) توهین کنند، ادامه دهندگاه راه افراد نادان و معاندان صدر اسلام در دوران جاهلیت هستند که فقط عرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند.
وی بیان کرد: نیکوست که اشعار مرتبط با پیامبر اسلام(ص) را در کتاب‌های درسی ادبیات فارسی مدارس و دانشگاه‌ها افزایش دهیم. در عین حال این امر نباید عکس‌العملی باشد، به گونه‌ای که تنها برای پاسخ به معاندان و هتاکان اشعار ناب شاعران فارسی وارد کتاب‌های درسی شود، بلکه این عمل خیر و مفید در راستای هدفی والاتر یعنی آشنا کردن هر چه بیشتر جوانان با شخصیت خاتم‌الانبیا(ص) انجام شود.
اسرافیلی گفت: نمونه‌های بسیاری را سراغ داریم که غیرمسلمانان با خواندن چند کتاب مفید درباره پیامبر اسلام(ص) عاشق ایشان شده‌اند و خود دست به قلم برده و تلاش کرده‌اند دیگران را نیز با حضرت محمد(ص) آشنا کنند. پیامبر ما بهترین مدافع خود است و وقتی منطق را نمی‌پذیرند، گاه باید سکوت کرد و به اقدامات فرهنگی و زیربنایی پرداخت.

وی تصریح کرد: در عصر ارتباطات ما با مخاطبان جهانی مواجه هستیم و باید علاوه بر اقدامات داخلی در بخش برون‌مرزی نیز فعالیت مناسب و هشیارانه‌ای داشته باشیم. این فعالیت‌ها نباید تدافعی و همراه با تعصب و کینه‌ورزی باشد، بلکه باید تلاش کنیم چهره رئوف و صلح‌طلب پیامبرمان را به جهانیان معرفی کنیم.

نجمه شمس اسفندآبادی

captcha