کد خبر: 3341172
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۳
یک محقق طب اسلامی:

حذف سبوس از نان، سلامت مردم را به خطر انداخته است

گروه سلامت: یک محقق طب اسلامی ـ ایرانی گفت: باید بررسی شود که چرا برخی نانوایی‌ها که نان بربری پخت می‌کنند، سبوس را از نان می‌گیرند؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسن اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید با انتقاد از فقدان سبوس، اظهار کرد: سوال من از مسئولین و حافظان سلامت مردم این است که چرا در جامعه کنونی مردم را از سبوس موجود در گندم محروم کرده‌اند و چرا وقتی مردم به نانوایی می‌روند نان‌ها فاقد کیفیت و سبوس است.

وی ادامه داد: امیدوارم این عملکرد برخی‌ها مقرضانه و به خاطر نگرانی فروش دارو‌ها نباشد چرا که سبوس موجود در نان باعث می‌شود تا بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری شود و فروش دارو‌ها کاهش یابد.

اکبری تأکیید کرد : باید بررسی شود که چرا برخی نانوایی‌ها که نان بربری پخت می‌کنند فرچه در اختیار مردم قرار داده‌اند تا آن یک ذره سبوس پشت نان را هم بگیرند.

وی به خاصیت سبوس اشاره کرد و گفت: سبوس حاوی ویتامین B است و همین ویتامین باعث بهتر کار کردن سلول‌های بدن از جمله سلول مغز و اعصاب می‌شود.

اکبری، زیاد شدن بیماری‌ها از جمله ام اس و یبوست را تا حدودی مرتبط با عدم مصرف سبوس دانست و افزود: عدم مصرف سبوس یکی از عوامل بروز بیماری ام اس و یبوست در افراد است که متاسفانه بسیار هم در جامعه شایع شده است، بیماری دیابت، افزایش فشار خون، پوکی استخوان نیز از جمله بیماری‌هایی است که سبوس در پیشگیری از این بیماری‌ها بسیار نقش دارد، همچنین سبوس، معده و روده را دباغی و از ریزش مو جلوگیری کرده و در پایین آوردن کلسترول خون بسیار مفید است.

این محقق طب سنتی اسلامی پیشنهادی به مسئولین کرد و گفت: پیشنهاد ما به مسئولین تغذیه مردم این است که اجازه جداسازی سبوس از گندم را ندهند و نان سبوس‌دار سنتی با آرد قهوه‌ای به مردم عرضه کنند و مردم را از سبوس محروم نکنند.

captcha