کد خبر: 3344463
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹

مجلس و دولت با تصویب قوانین، راه خیرین سلامت را هموار کنند

گروه سلامت: قائم مقام وزیر بهداشت گفت: روان‌سازی امور خیرین سلامت نیازمند تلاش دولت و مجلس برای تسهیل مشارکت آنهاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سیدمحمدهادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، در سومین اجلاس قائم مقام‌های رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در حوزه مشارکت‌های اجتماعی که در شیراز برگزار شد، گفت: دولت با ایجاد ردیف‌های بودجه‌ای در تدوین برنامه ششم توسعه و بودجه سال آینده می‌تواند بسیاری از مشکلات پروژه‌های خیرساز را رفع کند.

ایازی گفت: مجلس و دولت با تصویب قوانین می‌توانند راه خیرین در مسیر ارتقای سلامت کشور را هموار کنند.

وی افزود: فرد خیری که تجهیزات پزشکی را برای بیمارستان‌های دولتی از خارج کشور خریداری می‌کند و برای رفع نیاز بیماران نیازمند در اختیار مراکز دولتی قرار می‌دهد باید از بخشودگی عوارض گمرکی بهره‌مند شود.

ایازی ادامه داد: نمایندگان مجلس باید در مسیر هموار‌سازی مسیر خیرین تامین سلامت گام بردارند و با تصویب یا اصلاح قوانین انگیزه خیر را در جامعه تقویت کنند.
وی گفت: دولت برای بناهای درمانی که نیاز به بازسازی دارند تصمیم شایسته‌ای اتخاذ کرده، بدان گونه که افراد خیر با تقبل این فضاها پس از بازسازی یا بصورت هیئت امنایی آن را اداره کنند و یا به دانشگاه‌ها واگذار نمایند.

ایازی افزود: همچنین خیرین تامین سلامت می‌توانند برای اتمام پروژه‌های خود از تسهیلات بانکی بهره‌ بگیرند و دولت سود این تسهیلات را متقبل شود.

فارس پیشگام عرصه خیران تأمین سلامت در کشور است
قائم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی گفت: استان فارس با داشتن ظرفیت‌های فراوان علمی و پزشکی به‌ ویژه خیران، در عرصه تأمین سلامت در کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

ایازی اظهار کرد: فارس تأثیر فراوانی در علم پزشکی کشور گذاشته که این امر بدون تردید در رشد، بالندگی و نیز پیشرفت در تمام زمینه‌ها تأثیرگذار است و نیاز به حمایت و پشتیانی دارد.

وی بیان کرد: باعث مباهات و افتخار است برای استانی که مقام معظم رهبری از آن به‌عنوان استان خیران نام می‌بر‌‌ند، این استان باید از تمام توان و ظرفیت‌های خیران در فعالیت‌های عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و پزشکی و درمانی بهره‌مند شود.

قائم‌مقام وزیر بهداشت تصریح کرد: در این اجلاسیه که نمایندگان 57 دانشگاه علوم پزشکی در آن حضور دارند می‌توان از خروجی آن در زیرساخت‌های نظام بهداشتی، درمانی و تحقیقاتی به‌عنوان یک اصل، استفاده بهینه کرد.

وی بیان کرد: اجرای طرح تحول سلامت یکی از فعالیت‌های ارزشمند دولت یازدهم بوده که نیمی از اعضای دولت در این طرح حضور دارند و باید سازمان‌های مردم‌نهاد در آن ورود جدی پیدا کنند تا اثرات مثبت آن را بیشتر در جامعه شاهد باشیم.

پیشنهاد اهدای زمین و تخفیف مالیاتی به خیرین سلامت
ایازی گفت: پیشنهاد اهدای زمین و تخفیف مالیاتی برای کمک دولت به خیرین سلامت به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پیشنهاد اهدای زمین و انشعابات رایگان، حذف تعرفه گمرکی و تخفیف مالیاتی به عنوان کمک دولت به خیرین تامین سلامت، به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

وی افزود: مجامع خیرین تامین سلامت در کشور بیش از این نمی‌توانند درگیر مشکلات بوروکراسی اداری و ناهماهنگی‌های سازمان‌های خدماتی باشند و از وظایف اصلی خود جا بمانند.
روان‌سازی امور خیرین سلامت نیاز به ساختار دارد

ایازی ادامه داد: برای تقویت انگیزه خیرین تامین سلامت، روان‌سازی امور آنان نیاز به ساختار مناسب دارد.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مشارکت‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی به دلیل برخورداری از ساختار مناسب و هماهنگ، در جلب مشارکت‌های مردمی بسیار موفق عمل کرده‌اند.

وی اظهار کرد: بنا به گفته مسئولان سازمان بهزیستی، بودجه دولتی این سازمان برای امسال 17 هزار میلیارد ریال است در حالی که خیرین 40 هزار میلیارد ریال برای حمایت از مددجویان پرداخت می‌کنند. مجمع خیرین تامین سلامت فارس با تجارب ارزنده خود در ایجاد بیمارستان‌های خیرسازی که در خاورمیانه بی‌نظیر است می‌تواند مشاور خوبی برای دیگر مجامع خیرین تامین سلامت در کشور باشد.

ضرورت انجام نیازسنجی مناطق محروم و تسهیل حمایت نیکوکاران
ایازی با تاکید بر نیازسنجی در حوزه بهداشت و درمان، تصریح کرد: با انجام نیازسنجی‌های دقیق، باید آن را در اختیار نیکوکاران قرار داده تا کمک‌ها در مسیر صحیح هدایت شود و افراد نیکوکار از نیت خیر خود منصرف نشوند.

وی با اشاره به اقدامات ارزشمندی که به یاری نیکوکاران سلامت در فارس صورت گرفته، یادآور شد: به عنوان مثال، بیمارستان سوانح و سوختگی که اقدام فوق‌العاده ارزشمندی بوده و یا بیمارستان مادر و کودک و بیمارستان کوثر که لازم است این اقدامات را در استان‌های خود به کار ببندیم و بدانیم چطور ارتباط برقرار کنیم.

captcha