حجتالاسلام والمسلمین حسین شفیعی، مدیر تفسیر ترتیبی تسنیم بنیاد بینالمللی علوم وحیانی إسراء در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) گفت: تفسیر ارزشمند «تسنیم» پژوهشگاه قرآن و عترت را در راس پژوهشگاه علوم وحیانی معارج، قرار داده است. به تعبیر آیت الله جوادی آملی «تسنیم» المیزان فارسی است.
وی در خصوص معرفی پژوهشکده قرآن و عترت گفت: پژوهشکده قرآن و عترت پنج گروه دارد که سه گروه آن بسیار فعال هستند و دو گروه دیگر هنوز فعلیت پیدا نکردهاند و امیدوار هستیم در ماههای آینده شکل بگیرند. این مجموعه 13 عضو دارد که چهار نفر، عضو هیئت علمی هستند و بقیه پژوهشگران جز همکاران علمی محسوب میشوند.
وی در ادامه افزود: گروه علوم حدیث در بین سایر گروهها بسیار فعال است و بحث رجال تفسیری و پروژه ادب فنای را به طور همزمان دنبال می کند؛ به حمد الله 8 جلد از ادب فنای چاپ شده و جلد نهم هم در دست اقدام داریم و تا تفسیرآخر زیارت جامعه کبیره کار را پیش میبریم.
حجتالاسلام شفیعی افزود: رجال تفسیری یکی از اصلی ترین دغدغههای جوادی آملی است. ایشان معتقد هستند که درباره رجال تفسیری کمتر کار کردهایم و بیشتر همت خود را معطوف رجال فقهی کردهایم. به همین خاطر پژوهشکده قرآن و عترت از یکی دو سال پیش بحث رجال تفسیری را فعال کرده است.
وی در آخر گفت: به فضل الهی تا پایان امسال همه مراحل اولیه نگارش جلد 36تفسیر تسنیم را به پایان میرسانیم البته قبل از انتشار تفسیر آیت الله جوادی آملی کتاب را ملاحظه میکنند و توصیههای لازم را یادآوری میکنند. جلد36 به تفسیر «سوره یونس» اختصاص دارد و احتمالات حدود 80 جلد این تفسیر ادامه پیدا کند.
از ویژگیهای تفسیر تسنیم این است که درباره هر آیه به صورت مجزی بحث میشود.در ادامه گزیده تفسیر، مفردات، بحث تفسیر طبق پاراگرافها، اشارات و لطایف و در نهایت بحث روایی آورده میشود.