کد خبر: 3345819
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۳
حجت‌الاسلام عبداللهی:

شناخت حقوق فردی در کنار پایبندی به تعهدات معنا پیدا می‌کند

گروه اجتماعی: رئیس کل دادگستری استان مرکزی تأکید کرد: صرف اطلاع زن و شوهر نسبت به حقوق قانونی و فردی خود در خانواده ضمانت اجرایی به همراه ندارد، بنابراین نکته مهم درباره حقوق زوجین عمل و پایبندی به تعهدات است نه صرف داشتن آگاهی.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، حجت‌الاسلام قاسم عبد‌اللهی رئیس کل دادگستری استان مرکزی، در جلسه کارگروه تخصصی امور بانوان که ظهر امروز 27 مرداد برگزار شد، حضور فعال بانوان در دستگاه‌های اجرایی را مؤثر عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش زمان کاری بانوان شاغل در دستگاه‌های دولتی بحث آسیب‌شناسی خواهران در این زمینه نسبت به گذشته  به مراتب بیشتر است و باید گروه‌های تخصصی جهت مشاوره به کارگرفته شود چراکه آموزش خوب در مدیریت خانواده هم مؤثر است.

وی ادامه داد: صرف اطلاع اشخاص نسبت به حقوق فردی و قانونی خود در خانواده ضمانت اجرایی به همراه ندارد و حتی علم بدون عمل ممکن است آثار مخربی هم به همراه داشته باشد؛ لذا اگر تلاش کنیم که مرد  و زن حقوق خود را صرفاً بشناسند و هیچ آموزش و راهکاری در راستای عمل به تعهدات وجود نداشته باشد بدون تردید حق مطلب آنگونه که شایسته است ادا نشده بنابراین نکته مهم در حقوق زن و شوهر عمل و پایبندی به تعهدات است نه صرف داشتن آگاهی.

حجت‌الاسلام عبداللهی با اشاره به مشکلات فرهنگی اجتماعی موجود در جامعه گفت: با توجه به تفاوت نگرش‌های نسل جدید با نسل قدیم در حوزه مسائل خانوادگی و حل مشکلات روابط والدین با فرزندان با بحران مواجه هستیم، متأسفانه بستر سازی مناسب برای پر کردن فاصله میان این دو نسل انجام نشده است.

این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه بزرگ‌ترین حق زن در خانواده حفظ زندگی مشترک است ادامه داد: در قانون جامعه‌ اسلامی مهریه از حقوق مسلم زن قلمداد می‌شود ولی متأسفانه امروزه این حق به عنوان پشتوانه اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در واقع به نوعی اهرم فشار از جانب زن برای گرفتن طلاق تبدیل شده است که در این صورت نمی‌توان به احقاق حقوق زن ازسوی مرد امیدوار بود.

به گزارش (ایکنا)؛ زهرا فرجی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در ادامه جلسه فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه‌ زنان را مثبت اعلام کرد و افزود: با توجه به تأکید نقش زن در دین اسلام، بانوان جامعه‌ اسلامی در تحکیم بنیان خانواده و تربیت فرزندان نقش مؤثری را برعهده دارند.

وی ادامه داد: جوانان و نوجوانان جامعه‌ با استفاده از تربیت مناسب در دل خانواده پرورش پیدا می‌کنند و نقش مادر درانجام این امر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اگر در انجام امور تربیتی سهل‌انگاری در خانواده صورت پذیرد شاهد بروز آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی همچون بزهکاری خواهیم بود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری در خصوص معضل بزهکاری اظهار کرد: متأسفانه این مسأله در میان دختران وجود دارد در حالی که در فرستان آنها به کانون‌های اصلاح و تربیت با مشکل مواجه هستیم مسأله‌ای که در پسران زیر هجده سال نیز مشاهده می‌شود.

فرجی در پایان تصریح کرد: در مناطق محروم و دور افتاده به دلیل عدم آگاهی برخی ازدواج‌های نامتعارف وجود دارد همچنین وضعیت آلودگی هوا نیز در سلامت زنان بسیار مهم است که متأسفانه در استان مرکزی این مشکل بسیار حاد است که برای جلوگیری از این روند نیاز به قوانینی با ضمانت اجرایی محکم داریم.

captcha