کد خبر: 3345839
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۵
سرافراز بیان کرد:

شکست انحصار خبری در تولید و توزیع پیام؛ راه مقابله در جنگ رسانه‌ای

گروه هنر: رئیس سازمان صدا و سیما در آئین پایانی هشتمین اجلاس مجمع اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی گفت: یکی از وظایف ما در جنگ رسانه‌ای با ابرقدرت‌ها شکستن انحصار خبری است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد سرافراز، رئیس سازمان صدا و سیما در آئین پایانی هشتمین اجلاس مجمع اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی که عصر امروز، 27 مرداد ماه، در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد اظهار کرد: در ابتدا درود می‌فرستم به شهدای اسلام و رسانه که جان خود را در راه برقراری اسلام فدا کردند اما در ادامه باید بگویم منطقه طی سال‌های اخیر دستخوش تحولات مختلفی بوده این تحولات از جنگ اشغالی آغاز شد و امروز با جنگ نیابتی ادامه پیدا کرده است. جنگ اشغالی آمریکا و کشورهای هم پیمانش در افغانستان، عراق و لبنان به شکست انجامید برای همین آنها سعی کردند جنگ نیابتی را پیش گیرند.


وی افزود: در هر دو جنگ مورد نظر(اشغالی، نیابتی) رسانه‌های غربی کاملاً فعال بوده‌اند، البته در آن زمان دو رسانه وجود داشت رسانه‌های که سخنان آمریکا را تبلیغ می‌کردند و یا رسانه‌های که حرف‌های طالبان یا صدام را ترویج می‌دادند هر دو این رسانه‌ها در مسیر باطل بودند برای همین نیاز بود با جریان سومی به وجود آید تا مروج عقاید باشد این جریان مستقل از طریق ایران آغاز شد هر چند در ابتدا شدت و قدرت آن ضعیف بود، اما امروز قدرت تاثیرگذاری در حوزه رسانه برخوردار است.
سرافراز با بیان اینکه استعمارگران شکست خود را در افغانستان و عراق از بابت افشاگری ایران می‌دیدند تصمیم گرفتند که به نوعی با اقدامات تفرقه‌آمیز کشورمان را به آشوب بکشند برای همین اتفاقاتی را در سال 88 شاهد بودیم اما آنها نتوانستند به خواسته‌شان برسند چون در کشور ما یک دموکراسی دینی در جریان است و آنها را در رسیدن به نقش‌هاشان ناتوان و عقیم می‌کند.
سرافراز تاکید کرد: نتیجه فتنه 88 درست برعکس منافع آمریکا و صهیونیست‌ها شد چون بیداری در جهان اسلام روی داد که بسیاری از دولت‌ها و دیکتاتورهای دست نشانده را ساقط کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما تصریح کرد: بیداری اسلامی در منطقه آنها را به این فکر واداشت که بتوانند از این جریان به نفع خود بهره برند برای همین جریانات انحرافی و جنگ‌های فرقه‌ای را ترویج دادند این حرکت از سوریه آغاز شد و به عراق و یمن نیز تامین پیدا کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: جنگ نرم و نوین رسانه‌ای دارای چند مرحله است که برای مقابله با آن باید تک تک آنها را شناخت و برای تک تک آنها راه حل ارائه داد زیرا غربیان با پیگیری اهدافی چون؛ مدیریت فکر طرف مقابل، الگوسازی رفتاری، الگوسازی غربی و آمریکایی به جای الگوهای بومی، جهانی‌سازی توزیع پیام، ایجاد جامعه شبکه برای رسیدن به یک شبکه جهانی، کاربران شبکه‌های مجازی عاملی برای انتشار، شکل گیری جنبش‌های اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی، مسیرهایی است که غربیان برای رسیدن به پیروزی در جنگ رسانه‌ای آن را پیش گرفته‌اند.
سرافراز با بیان اینکه داعش محصول شبکه‌های اجتماعی آمریکایی انگلیسی است گفت: اگر شبکه‌های اجتماعی به وجود نمی‌آید این داعشی که امروز با آن روبرو هستیم به وجود نمی‌آمد همین مسئله نشان می‌دهد که تا چه اندازه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دارای اهمیت هستند.
سرافراز در پایان تاکید کرد: برای مقابله با جنگ رسانه‌ای وظایفی به عهد ما  است که من به پنج مورد آن اشاره می‌کنم 1- پیگیری گفتمان مقاومت در تقابل صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها، 2- شکست انحصار خبری هم در تولید و توزیع پیام 3- مقابله با اسلام‌هراسی 4- مقابله با جنگ سایبری5- مقابله با رسانه‌های استکباری در قالب استفاده از ابزارهای نوین.

captcha