کد خبر: 3350823
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
در اختتامیه دوره مکالمه عربی حوزه عنوان شد:

برنامه‎ریزی ۱۰ ساله برای ارتقای زبان‎آموزی در حوزه‎های علمیه

گروه حوزه‎های علمیه: مدیر حوزه‌های علمیه و مدیر حوزه علمیه استان قم از برنامه‌ریزی ده‌ساله برای ارتقای روند رو به رشد زبان‌آموزی به ویژه زبان عربی به عنوان یکی از دروس اصلی در حوزه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله سیدهاشم حسینی بوشهری امروز دوم شهریور در مراسم اختتامیه اردوی زبان عربی مدارس حوزه علمیه قم، گفت: طلاب جوان باید بدانند که زمان به سرعت می‎گذرد و همه ما را پشت سر می‎گذارد، پس این ما هستیم که باید از این فرصت‎ها به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: انسان در پرتو صبر و تلاش هر سدی را خواهد شکست و به پیروزی خواهد رسید و کسانی که حتی در تحصیل هم جامانده‎اند نباید مایوس شوند و باید با پشتکار به موفقیت برسند.
وی اظهارکرد: همه کسانی که به جایی رسیده‎اند در پرتو صبر و تلاش به جایی رسیده‎اند و همه آنها صرفا نابغه نبوده‎اند؛ نبوغ تنها دلیل موفقیت نیست بلکه مهم‌ترین رمز موفقیت هدف درست و تلاش و توکل است.
مدیر حوزه‎های علمیه کشور گفت: باید ارزیابی درستی از این دوره انجام شود و دروس و اساتید و شیوه تدریس این دوره زبان‌آموزی به خوبی بررسی شود.

هدفگذاری 10 ساله

وی اظهارکرد: این کار در حوزه علمیه قم به شکل رسمی آغاز شده است ولی هدف گذاری ما 10 سال آینده است که ببینیم حوزه چه عملکردی در زمینه زبان‎آموزی به طلاب خود داشته اشت.
وی گفت: طلاب این دوره باید خود را برای تدریس در رشته ادبیات و زبان در حوزه آماده کنند زیرا در این بخش در حوزه ما کمبود جدی دیده می‎شود و تعداد اساتیدی که بتوانند زبان آموزی کل کشور را پوشش دهند به اندازه کافی نیست.
حسینی بوشهری بیان کرد: امروز چشم امید رهبر انقلاب و مراجع و بزرگان حوزه به همین طلاب جوان است که با استعداد خود در این زمینه کوشا و جدی وارد شده و زمینه رشد این حوزه را فراهم کنند.
وی گفت: طلاب جوان هم باید بدانند که مراجع و رهبر ما روزی در پایه اول حوزه در همین کلاس‎ها و حجره‎ها نشستند و درس را آغاز کردند ولی آنها اخلاق، تهذیب، ممارست و تلاش و کوشش و تحصیل دقیق و خضوع و خشوع و احترام به استاد و پیش مطالعه و پس مطالعه و زبان‌آموزی و... را سرمشق خود قراردادند و امروز به این جایگاه رسیدند.

200 ساعت زبان‌آموزی در حوزه

همچنین حجت‎الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه استان قم در این مراسم گفت: طلاب می توانند در طول سال تحصیلی 200 ساعت دوره مقدماتی و تکمیلی مکالمه عربی را بگذرانند.

وی افزود: این دوره آغاز رسمی کار حوزه است در حالی که مدارسی چون معصومیه و شهیدین از گذشته این کار را آغاز کرده بودند ولی آغاز این کار از این دوره آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تاکیدات مدیریت حوزه و معاونت آموزش زمینه برگزاری این دوره به شکل جدی از قم آغاز شده و در سراسر کشور نیز فراگیر خواهد شد و طلاب جوان در بدو ورود به حوزه تحت آموزش قرار خواهند گرفت تا در ابتدای کار طلبگی به زبان قرآن و روایات و زبان اکثر مسلمانان مسلط خواهند شد.

وی گفت: این کار یکی از فعالیت‎های جدی است که در حوزه علمیه آغاز شده است و قطعا اینکه امروز طلاب جوان ما به این خوبی عربی صحبت می‎کنند هم خوشحال کننده است و هم ما را به آینده حوزه امیدوارتر می‎کند.

فرخ فال عنوان کرد: این دوره از جمله مهمترین دغدغه‎های رهبر انقلاب و مراجع و بزرگان حوزه از جمله مدیر حوزه‎های علمیه کشور بود و با حضور طلاب جوان تحقق یافت.

حضور طلاب 7 مدرسه علمیه

همچنین حجت‎الاسلام والمسلمین حجازی‎زاده، مدیر مدرسه علمیه امام محمد باقر(ع) در سخنانی گفت: امسال نهمین سالی است که دوره آموزشی حوزه علمیه قم در مدرسه علمیه امام باقر(ع) انجام می‎شود.

وی تصریح کرد: اردوی مکالمه زبان عربی در این مدرسه و در یک دوره 140 ساعت درسی و از 30 تیرماه سال جاری آغاز و به مدت 35 روز برگزار شد.
مدیر مدرسه علمیه امام محمد باقر(ع) گفت: در این دوره، طلاب هفت مدرسه علمیه قم شامل؛ 129 طلبه از مقطع دیپلم و 55 طلبه از مقطع سیکل شرکت کردند.
وی بیان کرد: بیش از 75 درصد از طلاب، به نمره قبولی دست یافته‎اند و طلاب شرکت کننده در این دوره، روز چهارشنبه چهارمشهریور به مشهد مقدس اعزام خواهند شد و طلابی که نمرات اصلی را کسب نکرده‎اند در 18 شهریورماه امتحان جبرانی خود را برگزار می‎کنند.

captcha