کد خبر: 3352831
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶

نشست «نقش حج در فرهنگسازی جامعه» در قم برگزار شد

گروه اندیشه: نشست علمی نقش حج در فرهنگسازی در جامعه با حضور اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، نشست علمی نقش حج در فرهنگسازی جامعه پیش از ظهر امروز، 4 شهریور با حضور حسن بنیانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت‏‌الاسلام والمسلمین خان‌محمدی، پژوهشگر عرصه ارتباطات در پژوهشکده حج برگزار شد.
دبیر این نشست علمی، حجت‎الاسلام والمسلمین داوود حسینی، مدیر گروه اخلاق و معارف پژوهشکده حج بود که در ابتدا به شرح گفتمان انقلاب اسلامی برگرفته از کلام امام راحل و ناظر به شریعت اسلامی و شیعی در این رابطه پرداخت.
پس از وی حجت‌‏الاسلام والمسلمین خان محمدی با اشاره به نقش محول و محقق در جستارشناسی نقش‎ها، گفت: نقش محول در واقع به مجموعه وظایفی گفته می‎شود که از یک پدیده نسبت به امر یا جایگاهی انتظار می‌‏رود؛ در واقع آن موضوع حسب جایگاه خود یک نقش را به عهده می‎گیرد؛ این نقش از متون دینی و عقلی و نقلی قابل دریافت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: مورد بعدی که در عنوان این نشست بیان شده است، بحث تصحیح فرهنگ است؛ برخی بیان می‎کنند که نباید این تصحیح فرهنگی را اجام داد یعنی فرهنگ را نباید تصحیح کرد بلکه باید اجازه داد که خود این فرهنگ شکل بعدی خود را پیدا کند که از نظر اسلام ودین این تعبیر درست نیست.
وی گفت: از نظر دین مبین اسلام فرهنگ قابل تغییر است ولی با شرایطی که خداوند و شرع مقدس بیان می‎کند؛ پس یک نهاد انسانی ناظر به رفتارهای ضد الهی نمی‎تواند صاحب یک فرهنگ تمام و کمال باشد؛ چنانچه علامه طباطبایی کتاب شریعت را ترجمان کتاب طبیعت دانسته‎اند.
وی اظهارکرد: در واقع تنها خداوند و پیامبر می‎توانند فرهنگ بسازند؛ این نقش و جایگاه به روحانیون می‎رسد که می‏توانند در پرتو این نگاه دینی فرهنگ ساز و متحول کننده فرهنگ باشد؛ در این میان حج نیز جایگاه بسیار خاصی دارد که باید از این فرصت بهترین استفاده را برد.
خان محمدی خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی بیان می‎کند که همه فرهنگ ها از دامان نبوت الهام گرفته‎اند و اگر امروز در غرب نیز شاهد امور مثبتی هستیم به مدد همین احاطه نگاه دینی است که از انبیا به این جوامع رسیده است.
وی گفت: مهمترین نقشی که حج در انسان سازی و فرهنگسازی دارد، القای فرهنگ خدامحوری در جامعه است؛ حج یک دوره کامل مرور دین است؛ هر حاجی در زیست مومنانه خود به ارزشهای الهی می‎رسد که همگی در حج مستتر است.
وی با اشاره به نقش روحانیون در تداوم بخشیدن حالات عطفی در بندگان خدا به ویژه حج گفت: از جمله نقش‎های دیگر حج، القای روح برابری، روح خاکساری در مقابل خدا، روحیه دعا، روحیه ضد استکباری و حقیقت جویی است.

captcha