کد خبر: 3353765
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
میبدی عنوان کرد:

ضرورت اختصاص تسهیلات ویژه به کاتبان قرآن/ کمبود محسوس خوشنویس حرفه‌ای

گروه ادب: یکی از کاتبان دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن گفت: کتابت قرآن کاری بسیار وقت‌گیر و همراه با ظرافت‌های خاص است و باید برای صاحبان این هنر شریف تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

زهرا میبدی، یکی از کاتبان مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه کتابت قرآن کاری بسیار وقت‌گیر و همراه با ظرافت‌های خاص است و باید برای صاحبان این هنر شریف تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شود، تصریح کرد: از فروردین سال 90 وارد دارالکتابه شدم و کتابت قرآن کریم را آغاز کردم.
میبدی افزود: سال 91 جزء 30 قرآن را کتابت کردم و مقام برتر را به دست آوردم و به دنبال آن کتابت خطبه حضرت زهرا(س) و «زیارت جامعه کبیره» را انجام دادم.
وی گفت: از سوی دارالکتابه کتابت کل قرآن کریم به بنده واگذار شده که کارهای اولیه را انجام داده‌ام و پیش‌بینی می‌کنم تا دو سال دیگر کتابت مصحف را به پایان برسانم.
میبدی با بیان اینکه خط این مصحف نسخ است، افزود: اواخر سال 77 وارد انجمن خوشنویسان قم شدم و خطاطی را نزد استادان موحد و عبدالرضایی فرا گرفته‌ام. از سال 90 نیز که وارد دارالکتابه شدم زیر نظر استاد اسدی فعالیت می‌کنم و مدرک فوق ممتازی دارم.
وی تصریح کرد: مبلغ قرارداد کتابت قرآن با دشواری کار، هماهنگی ندارد. کاتبان مرد با این مبالغ نمی‌توانند چرخ خانواده را بگردانند و بانوان کاتب نیز که دغدغه مالی کمتری ندارند به تسهیلاتی چون بیمه هنرمندان و اعطای وام‌های تخصصی نیاز دارند.

خطر آسیب‌دیدگی کمر و چشم
میبدی گفت: کتابت از مشاغل دشوار است و یک کاتب قرآن ناچار است ساعت‌های طولانی به کار بپردازد و با خطر آسیب‌دیدگی کمر و چشم مواجه است.
وی تصریح کرد: تنها کاتبان محدودی که به شهرت رسیده‌اند می‌توانند کتابت را شغل خود بدانند و اغلب کاتبان ناچار هستند این هنر را شغل ثانوی قلمداد کنند.

میبدی با اشاره به کمبود محسوس کاتبان حرفه‌ای قرآن کریم در کشور گفت: افزایش حمایت از هنر کتابت در اعتلای این هنر و افزایش گرایش جوانان به آن به عنوان یک فعالیت حرفه‌ای موثر خواهد بود.

captcha