کد خبر: 3354012
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳

آخرین وضعیت فیلم «رستاخیز» از زبان جنتی/ بازگشت دوباره «فجر» به مهمترین رویداد سینمایی کشور

گروه هنر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فیلم رستاخیز به‌ عنوان یکی از آثار فاخر سینمای ایران نام برد که بدون حمایت دولتی ساخته ‌شده است و چنانچه چهره بازیگر نقش حضرت ابالفضل(ع) با نور پوشانده شود، مشکل نمایش این اثر برطرف خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی که مهمان برنامه «نگاه یک» بود، گفت که اصلاحات زیادی در فیلم «رستاخیز» صورت گرفته، اما کماکان یک مسئله باقی‌ مانده که آن نمایش چهره‌‌ حضرت ابوالفضل (ع) است.
وی افزود: بین مراجع اتفاق‌ نظری در مورد نمایش چهره‌ شخصیت‌های غیرمعصوم وجود ندارد. برخی از مراجع معتقدند که نمایش چهره شخصیت‌هایی که معصوم نیستند، مشکلی ندارد و برخی هم بر این عقیده هستند که نمایش چهره‌ این بزرگواران هم جایز نیست.
جنتی گفت: فیلم «رستاخیز» یکی فیلم ارزشی و دینی است، اما به دلیل نمایش دادن چهره حضرت ابوالفضل (ع) و مخالفت برخی از مراجع با آن فعلاً امکان نمایش ندارد و اگر چهره بازیگر این نقش با نور پوشانده شود، مشکلی از لحاظ نمایش نخواهد داشت.
وی تأکید کرد که این دولت به نظر مراجع احترام می‌گذارد و به همین خاطر فیلم «رستاخیز» را اکران نکرده. به گفته جنتی وزارت ارشاد و دولت اصلاً به دنبال این نیستند که بگویند هر مرجعی مقلدان خودش را دارد و به خاطر حفظ حرمت مراجع این تصمیم را گرفته‌اند.
مجری برنامه از وزیر ارشاد پرسید که در زمان صدور مجوز چرا به این مسائل توجه نمی‌شود تا این مشکلات در زمان اکران به وجود نیاید و جنتی هم پاسخ داد: زمان ساخت این فیلم در دوره‌ ما نبوده و از سال‌ها قبل ساخت این فیلم شروع‌ شده است. ضمن این‌که کارگردان و عوامل ساخت فیلم با توجه به این‌که بین مراجع اتفاق نظری در این زمینه وجود ندارد چنین تصمیمی را گرفته‌اند.
جنتی با اشاره به ساخت سریال «مختارنامه» در تلویزیون ایران و مسائلی که برای نمایش چهره‌ حضرت ابوالفضل (ع) در این سریال پیش آمد گفت: فیلم احمدرضا درویش بدون کوچک‌ترین حمایت دولتی و با هزینه‌ افراد علاقه‌مند به این حوزه ساخته‌ شده، اما سریال «مختار» با سرمایه‌ صدا و سیما ساخته شد و روی تمام مراحل ساخت آن‌ هم نظارت وجود داشت، حالا سؤال من این است که صدا و سیما چرا در زمان ساخت سریال «مختارنامه» به این مسئله توجه نداشت؟
وی افزود: فیلمنامه‌ این فیلم را شخصیت‌های دینی و کارشناسان برجسته‌ای خوانده‌ و متن آن را تأیید کرده‌اند و این فیلم یکی از آثار فاخر سینمای ایران است که در حوزه دین و ارزش‌ها ساخته‌شده است.

اقدام شایسته وزیر ارشاد در اصلاح تصمیم اشتباه «ایوبی»

جنتی همچنین به طور ضمنی دلیل کاربرد واژه «فجر» در کنار عناوین برنامه‌های فرهنگی هنری کشور را تنها به دلیل برگزاری آن رویداد در زمان ایام‌الله دهه فجر ندانست و بر به کارگیری کلمه «فجر» به عنوان نمادی از ارزش‌های انقلاب اسلامی در همه مقاطع زمانی تأکید کرد.
وزیر ارشاد دولت یازدهم گفت: در خصوص نامگذاری جشنواره شخصاً نظرم این است که فجر کلمه افتخارآمیزی است؛ فجر، فجر انقلاب است، اما تنها زمان برگزاری جشنواره تغییر کرده است.
وی در این برنامه زنده تلویزیونی در پی اصرار مجری برنامه تصریح کرد: بخش بین‌الملل فیلم فجر با همان عنوان قبلی و نه «فیلم ایران» در اردیبهشت ۱۳۹۵ برگزار خواهد شد.
این اقدام بجا و پسندیده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اصلاح تصمیم اشتباه مدیران سازمان سینمایی مبنی بر تغییر عنوان «فیلم فجر» به «فیلم ایران» که طی روزهای اخیر موجی از انتقادات و اعتراضات مدنی را در بین جمعی از فیلمسازان و مجامع و مراکز نظارتی همچون کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و برخی کمیسیون‌های مرتبط شورای عالی انقلاب فرهنگی، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، هیئت اسلامی هنرمندان و...به دنبال داشت، حاکی از روحیه تعاملی علی جنتی با منتقدان خود در آغاز سال سوم استقرار در وزارت ارشاد دولت یازدهم است.
یادآور می‌شود که طی روزهای گذشته، حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی در حکمی، سیدرضا میرکریمی، مدیر عامل فعلی خانه سینما را به عنوان دبیر «سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم ایران» منصوب و بدین طریق عنوان «فجر» را بعد از سه دهه از بخش بین‌الملل این جشنواره حذف کرد.

captcha