سردار یدالله جوانی، مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره توصیههای اخیر رهبری درباره هوشیاری در مقابل نفوذ دشمنان در دوران پساتوافق گفت: درباره این تذکرات و توصیهها باید به دو نکته اشاره کرد. اول اینکه دشمن انقلاب اسلامی، نظام سلطه و استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا است و این دشمنی هم به ماهیت انقلاب اسلامی از یک سو و ماهیت نظام سلطه از سوی دیگر بازمیگردد.
سیاست نفوذ دشمن ریشه در تضاد ماهیتی جمهوری اسلامی و نظام سلطه دارد
وی افزود: به هر حال اینها دو هویت متضاد هستند که انقلاب اسلامی پرچم آزادیخواهی، عدالتجویی و کرامت انسانی را برافراشته است و رسما اعلام کرده است یک نظام مبتنی بر ظلم ستیزی، استکبارستیزی و دفاع از حقوق مظلومان است و در نقطه مقابل آمریکا دارای یک خوی سلطهگری است.
جوانی اظهار کرد: براین اساس نظام سلطه چالش اساسی خود را با نظام اسلامی میداند و انقلاب اسلامی هم همواره آمریکا و استکبار جهانی را دشمن اصلی خودش ارزیابی میکند و به همین جهت رویارویی این دو جبهه رویارویی حق و باطل است.
سیاست تقابلی آمریکا و توسعه قدرت ایران در منطقه غرب آسیا
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: نکته دوم اینکه در طی دوران پس از انقلاب اسلامی آمریکاییها از همه توان خود برای مقابله با انقلاب اسلامی و به شکست کشاندن یا تضعیف جمهوری اسلامی بهره بردند اما در طی این سالها به این نتیجه رسیدند که سیاست تقابل با جمهوری اسلامی نتوانسته آنها را به هیچ یک از اهداف خودشان برساند.
وی با تأکید براینکه امروز جمهوری اسلامی یک قدرت منطقهای با نفوذ و عمق راهبردی در منطقه است، گفت: روند تحولات در منطقه راهبردی غرب آسیا به گونهای است که نشان میدهد ایران در مسیر توسعه قدرت قرار دارد. فراموش نکنیم که چند سال پیش وزیر امور خارجه آمریکا رسما اعلام کرد که آمریکا باید بررسی کند که چرا در طی این سالها همواره طرحها، سیاستها و نقشههای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران با شکست مواجه شده است.
تغییر سیاست آمریکا به قصد نفوذ راحتتر در ایران است
جوانی یادآور شد: امروز آمریکاییها به این نتیجه رسیدهاند سیاست تقابلی با ایران نتیجهبخش نخواهد بود و باید تغییری در این سیاست ایجاد کنند که این به معنای دست برداشتن از دشمنی آنها نیست. دشمنی آمریکاییها با ملت ایران ثابت است و حتی نسبت به گذشته افزوده شده است زیرا امروزه قدرت ملت ایران نسبت به قبل افزایش یافته است و خطر بیشتری برای آنها ارزیابی میشود.
وی تأکید کرد: استراتژیستهای امریکا و خصوصا دولت اوباما به این جمعبندی رسیدهاست که با تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران از تقابلی به تعاملی از طریق نفوذ در داخل ایران زمینههای تغییر را راحتتر فراهم کند.
جوانی ادامه داد: به عبارتی اساس سیاست آمریکاییها در قبال ایران، براندازی و تغییر نظام اسلامی است که در طی 36 سال گذشته با اتخاذ سیاستهای تقابلی چون جنگ، کودتا و فتنهانگیزی ناکام بوده و امروزه تصور میکند که باید با سیاست تعاملی نسبت به ایران عمل کند.
هشدارهای رهبری و ضرورت هوشیاری بیشتر در قبال استراتژی نفوذ
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه افزود: برهمین اساس است که رهبر معظم انقلاب میفرمایند «برجام» مهم است اما مهمتر از «برجام» این است که طرف مقابل به دنبال آن است که براساس استراتژی نفوذ مجموعه اقداماتی در کشور انجام دهند و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب در طی روزهای گذشته چندین بار مسئولان و مردم را به مراقبت در مقابل نفوذ دشمن هشدار دادند.
وی ابراز کرد: در گذشته هم در دیگر کشورها دیده شده است که قدرتهای استعماری از طریق نفوذ و استحاله اهداف خود را راحتتر پیش بردند تا از طریق مقابله و جنگ. لذا امروز نیازمند آگاهی و هوشمندی بیشتری در نزد ملت ایران و مسئولان در قبال برنامهها و نقشههای دشمن هستیم تا دوره جدید را با موفقیت بگذرانیم و دشمن را در رسیدن به ادهاف خود ناکام بگذاریم.
جوانی خاطرنشان کرد: از اظهارنظرهای آمریکاییها این طور برداشت میشود که آنها به این مسئله امید بستند که در دوره پساتوافق بتوانند از طریق استراتژی نفوذ اهداف پیشین را دنبال کنند. زیرا اهداف آنها ثابت که همان براندازی نظام است، ثابت مانده است تا انقلاب اسلامی را به نقطه پایان خود برسانند.
لزوم درک استراتژی جدید دشمن در داخل کشور/ آمریکا به دنبال همراهسازی در داخل است
اگر ما اساس استراتژی جدید دشمن را برای دوره پساتوافق درک کنیم باید ببینیم این استراتژی نفوذ در حوزههای مختلف به چه صورت است و چه سناریوهایی در هر حوزه از سوی دشمن تعریف شده است تا بتوان برای مقابله و مسدود کردن نفوذ درهر حوزه برنامهریزی کرد.
در واقع دشمن به دنبال ان است که از طریق سیاست تعاملی یک نوع همراهسازی با خود در داخل کشور ایجاد کند و از طریق ارتباط با لایههای مختلف جامعه مانند برخی سازمانهای مردمنهاد، بخشهای اقتصادی و فرهنگی نوعی استحاله را عملیاتی کند.
آمریکاییها امروز متوجه شدهاند که اگر همان مسیر مذاکرات انتقادی اروپاییها با ایران در گذشته را دنبال کنند و در مسیر تعامل با ایران قرار گیرند میتوانند با همراهی اتحادیه اروپا نفوذ در داخل ایران را سرعت ببخشند و در حوزههای سیاسی، اجتماعی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی زمینههای تغییر را فراهم کنند.
صحبت برخی افراد در مورد اصلاح رابطه با امریکا خطای راهبردی است
لذا مهم است که ما دشمن را دشمن بدانیم، فریب نخوریم و نسبت به آمریکا دچار غفلت نشویم. متاسفانه امروز برخی افراد در داخل کشور طوری وانمود کنند که این توافق نشان داد با آمریکاییها میتوان همکاری کرد و ارتباط برقرار کرد و چه اشکالی دارد که به سمت اصلاح رابطه با امریکا برویم.
این صحبتها خطاهای راهبردی است زیرا آمریکاییها همچنان دشمنی خود را با ایران علنا اعلام میکنند و اهداف خود از توافق با ایران را به طور رسمی بیان میکنند. در زمانی که رئیس جمهور آمریکا علنی بیان میکند که از طریق توافق با ایران ما در 15 سال آینده راحتتر میتوانیم به ایران حمله کنیم عدهای از روی سادگی و یا برخی اغراض سیاسی صحبت از امکان رابطه با امریکا میکنند.
در اینجا باید هشدارهای رهبر معظم انقلاب را جدی گرفت و تحت هیچ شرایطی اجازه نفوذ و حضور امریکاییها در ایران را ندهیم چرا که آنها همچنان از خوئی استکباری برخوردارند و به دنبال تسلط بر منطقه و سلطه بر کشور به شکل جدید میباشند. زیرا تنها راه احیای مجدد قدرت امریکا در منطقه و جهان تسلط بر جمهوری اسلامی است و استراتژی نفوذ را بر این مبنا دنبال میکنند.