کد خبر: 3358337
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۹
حجت‌الاسلام محسن آخوندی عنوان کرد:

کتاب «نسبت میان قرآن و سنت» منتشر می‌شود

گروه اندیشه: محسن آخوندی امیدوار است کتاب «نسبت میان قرآن و سنت» را به زودی به چاپ برساند. هدف وی از تالیف این کتاب بررسی ارتباط میان قرآن و سنت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن آخوندی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) گفت: یکی از موضوعاتی که در زمینه قرآن بسیار اهمیت دارد بحث روشن بودن بیان قرآن ‌است به گونه‌ای که همگان می‌توانند قرآن را بیاموزند؛ و دردها و مشکلات خود را با تکیه بر قرآن حل کند. ما در زمینه روشن بودن زبان قرآن،  روایات فراوانی داریم. در قرآن به مسلمانان توصیه شده‌است که به سراغ قرآن بروند و در مشکلات‌شان از قرآن مدد بگیرید.
عضو هیئت علمی دانشگاه جامعه المصطفی افزود: قرآن فرمان به تدبر در آیات را به مسلمین داده‌است؛ و همگان را به تدبر در قرآن فرا خوانده‌است. اما همواره فرقه‌های به رشد و بلوغ رسیدند و اهتمام خود را  به سنت معطوف کردند؛ این‌ چنین بهره‌مندی از  قرآن را محدود کرده‌اند. و قرآن را مجمل  و بیانات قرآن را مشکل و با ابهام می‌دیدند. اینها فرقی بودند که خود را از فیض‌ بردن از قرآن مرحوم کردند.
وی در ادامه گفت: امیدوار هستم در آینده نه‌چندان دور کتاب «نسبت میان قرآن و سنت» را منتشر کنم. هدف من در این کتاب بررسی ارتباط میان قرآن و سنت است. و اینکه آیا  قرآن مجمل است یا بیانش روشن است. متاسفانه در این زمینه ناگفته‌های بسیاری وجود دارد؛ در سطح ظاهری قرآن برای عموم قابل استفاده نیست به همین دلیل بسیاری از فرق اسلامی برای فهم قرآن به  سنت رجوع می‌کنند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: من در پی این هستم که اثبات کنم قرآن بیانش روشن است و همگان به اندازه ظرفیتی که دارند می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. البته اگر انسان به سمت سنت بروند بهره‌های می‌برند و افق‌های جدیدی به روی او باز می‌شود.
آحوندی افزود: قرآن چون بیانش روشن است نور است به تعبیر قرآن مبین است؛ از این جهت قرآن می‌تواند روایات را روشن کند. آیات محور تعالیم روایات است و در بسیاری از موارد اشکالاتی که در روایات وجود دارد در پرتو قرآن حل می‌شود. «علامه طباطبایی» در المیزان از این روش بهره می‌بردند؛ یعنی زمانی که با یک روایات خدشه‌دار مواجه می‌شدند در پرتو تعالیم قرآن معنای روشنی برای آن می‌یافتند.
وی در آخر گفت: از دیدگاه علامه به‌عنوان دیدگاه تفصیل گرایانه یاد می‌کنند؛ یعنی روایات را تفصیل می‌کننند. به این معنا که وارد جزئیات قرآن نمی‌شوند و به تفصیل ناگفته‌ را شرح و بازگو می‌کند؛ بدون اینکه در گفته‌های قرآن اجمال کنند. علامه معتقد است ابهامی در قرآن نیست اما حود قرآن تفصیل‌ها را به سنت واگذار کرده‌است؛ تا تفصیل‌ها را از روایات وسنت استخراج کنیم.

captcha