به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری با حضور مجید مصلحی، مدیر کل امور استانها و مجلس حوزه هنری، سیدمهدی سیدیننیا، دبیر جشنواره در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست مجید مصلحی، هدف از برگزاری این جشنواره را کشف و جذب، پرورش استعدادهای جوان و تولید آثار خلاقانه در حوزههای همچون نمایش، ادبیات، هنرهای تصویری و ... عنوان کرد و گفت: آنچه که در این دوره از جشنواره مورد بررسی و داوری قرار خواهد گرفت، منطبق با ماموریتهای حوزههای هنری یعنی پرداختن به هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بوده است.
وی ادامه داد: شعار این دوره از جشنواره همچون ادوار گذشته آن «یک گام به پیش» نامگذاری شده و باید دید که این شعار تا چه حد در برگزاری ادوار مختلف آن محقق شده است. اما همانطور که مستحضر هستید جشنواره در حجم بالایی از ارائه محصولات فرهنگی و هنری برگزار میشود که تنوع رشتهای آن این جشنواره را از سایر جشنوارهای فرهنگی و هنری متمایز میسازد که این البته کار بسیار سنگین است.
مدیر چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی ادامه داد: ویژگی دیگر این جشنواره آن است که شرکت کنندگان در آن عام نیستند و جامعه که محصولاتی را تولید کرده و به این جشنواره ارائه کردهاند خاص بوده و از جمله فعالان حوزه هنری در مراکز استانی هستند.
مدیر کل امور استان و مرکز حوزه هنری تاکید کرد: ما از برگزاری این جشنواره به دنبال ارائه یک کار ویترینی و نمایشی نیستم بلکه هدفمان ساماندهی روند تولید آثار هنری و ارتقاء کمی و کیفی آن است.
وی ادامه داد: بزرگان به ما آموختهاند که تشخیص، تثبیت و تعالی سه امر شاخص در عرصه مدیریت فرهنگی است و باید بگویم که در امر تشخیص نسبت به دورههای قبلی جشنواره که اغلب فعالیتمحور بود و آسیب زیادی به حوزه فرهنگ و هنر میزد با تغییر رویکرد و تبدیل جشنواره به رویدادی فرآیندمحور توانستیم به دستاوردهای بزرگی در این حوزه دست پیدا کنیم.
مصلحی ادامه داد: ما در مرحله تثبیت با تکیه بر داشتههای خود گوش چشمی به امر تعالی فرهنگ و هنر داشتهایم و گامهای خوبی در افزایش تکنیک و محتوا برداشته شد بگونهای که به طور مثال در حوزه ادبیات پایداری که روزگاری نه چندان دور تعداد آمار آثار تولیدی از انگشتان دست تجاوز نمیکرد، اما اکنون با رونمایی از 121 کتاب در این حوزه در جشنواره به توفیقات ارزندهای رسیدهایم که این امر در زمینه فیلم و هنرهای تصویری و همچنین هنرهای نمایشی قابل توجه است.
مدیر کل امور استانها و مجلس حوزه هنری خاطرنشان ساخت: یکی از دستاوردهای برگزاری این جشنواره توجه به حوزه فرهنگ و هنر و ظرفیتهای هنری هنرمندان استانی است و تاکید بر اینکه نکته که تهران همه ایران نیست و باید نسبت به استعدادهای هنری استانی در راه رسیدن به تعالی هنر انقلاب اسلامی توجه ویژهای داشت و از کمک و مساعدت همه گروهها و دستگاهها در تقویت بنیههای فرهنگی و هنری استفاده کرد.
وی گفت: آنچه که به عنوان محصولات فرهنگی در این جشنواره ارائه میشود از آثار هنرهای تجسمی، فیلم و انیمیشن، کتاب و حوزه ادبیات مکتوب حاصل میشود و میتواند به شرط برنامه ریزی مناسب، خوراک فرهنگی کشور را در طول سال با نمایش آثار در سالنهای سینمایی و گالری هنرهای تجسمی تامین سازد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که به جای انجام کار نمایشی و ارائه آمار و ارقام که معمولا مورد دغدغه اکثر مدیران فرهنگی و هنری است به شرایطی دست پیدا کنیم که توجه به کیفیت آثار و بهرهمندی مخاطبان از محصولات فرهنگی هنری ارائه شده در اولویت قرار گرفته و سرلوحه امور فرهنگی و هنری قرار گیرد.