به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست مسئولان «مرکز رشد و توسعه فناوریهای قرآنی» وابسته به سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با حجتالاسلام حسین روحانینژاد، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با هدف بررسی راههای همکاری بین این دو نهاد امروز دوشنبه 16 شهریور ماه در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در این نشست مهدی بیاتی، از مسئولان مرکز رشد و توسعه فناوریهای قرآنی با اشاره به اینکه ایران وارد کننده تکنولوژیهای قرآنی از کشورهای کمونیستی شده است، گفت: مرکز رشد و توسعه فناوریهای قرآنی با هدف ایجاد محصولاتی با فناوریهای جدید و محتوای قرآنی توسط سازمان فعالیتهای قرآنی کشور راهاندازی شده است.
تکنیکهای فناورانه را به سمت رفع نیازهای قرآنی و دینی جهتدهی کنیم
وی با اشاره به اینکه چگونگی فعالیت در مراکز رشد تمام دنیا یکی است، گفت: ما در تلاش هستیم تکنیکهای فناورانه را به سمت رفع نیازهای قرآنی و دینی جهتدهی کنیم.
بیاتی با تأکید بر استفاده از توانمندیهای علمی دانشجویان در حوزه تکنولوژیها و فناوریهای جدید در حوزه دینی، گفت: ایجاد گروههای همسو با اهداف سازمان و راهاندازی تشکلهای قرآنی با محور فناورانه از اهداف ما است و در تلاش هستیم محصولاتی با فناوری روز و محتوای قرآنی تهیه و به تولید برسانیم.
مسئول مرکز رشد فناوریهای قرآنی تصریح کرد: در حوزه استفاده از فناوری با محور قرآن میتوان نگاه اقتصادی و معنوی را در کنار هم داشت و دست به تولید محصولاتی زد که مورد نیاز مردم در حوزه دینی است.
وی همچنین به بازدیدهای متعدد خود از مراکز رشد در کشور اشاره و اظهار کرد: در حوزه دینی با کمبود مراکز رشد مواجه هستیم و مراکز معدوی نیز که وجود دارند چندان فعال و موفق نبودهاند.
بیاتی ضمن انتقاد از این مسئله که در حوزه دینی بیشتر به مسئله تولید نرمافزارها و در اصل تولید محتوای دینی اقدام شده است و سایر مباحث فناورانه مورد توجه قرار نداشته، اظهار کرد: در تلاش هستیم از توانمندیهای دانشجویان جدیدالورود به دانشگاهها در زمینه فناوریهای قرآنی استفاده کنیم.
در ادامه این نشست، مصطفی حسین پور کارشناس مرکز رشد و توسعه فناوریهای قرآنی با تأکید بر لزوم نیازسنجی بازار در حوزه محصولات قرآنی، گفت: مدلهای غربی کارآفرینی به عینه در ایران تدریس میشود اما باید این مدلها را بومیسازی کرده در حوزههای مختلف مورد استفاده قرار داد.
حجتالاسلام روحانینژاد نیز ضمن قدردانی از اینکه مسئولان مرکز رشد وی را در جریان تشکیل و فعالیت «مرکز رشد و توسعه فناوریهای قرآنی» قرار دادهاند، گفت: کشور ما به مصرف تولیدات دیگران عادت کرده است و حاکمیت از دوران قاجار تا پهلوی چنین روندی را در ایران ایجاد کرد که در نتیجه خلاقیت و ابتکار عمل سرکوب شد.
وی ادامه داد: اگر در کشور خلاقیت وجود داشته باشد، از محصولات این خلاقیتها هم خودمان و هم سایر جوامع میتوان بهره گرفت. زندگی آینده بشر با فناوری عجین شده است و نمیتوان دیگر بدون فناوری زندگی کرد.
گام مهمی در حوزه انتقال پیام دینی برخواهیم داشت
حجتالاسلام روحانینژاد با ابراز امیدواری از اینکه محصولات ارائه شده در مراکز رشد بتواند نیاز جامعه را تأمین کند، گفت: اگر بتوانیم از فناوری برای انتقال پیام دینی استفاده کنیم گام مهمی در حوزه انتقال پیام دینی برخواهیم داشت و جامعه بشری را با بهرهمندی از حوزه IT تحت تأثیر قرار خواهیم داد.
وی سازمان تبلیغات اسلامی را پیشگام در عرصه استفاده از IT در حوزه دینی دانست و گفت: در بخشهای مختلف کشور به ویژه حوزه فرهنگی توفیقاتی در استفاده از فناوریها نداشتهایم و صرفاً به تولید محتوا و متن بسنده شده است، اما از آنجایی که چنین محصولاتی یکنواخت است بیشتر مورد استفاده متخصصان قرار میگیرد و عموم مردم از آن استفاده نمیکنند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه حتماً باید در حوزه فناوریهای دینی محصولاتی تولید شود از آمادگی این سازمان برای همکاری با مرکز رشد و توسعه فناوریهای قرآنی خبر داد.