محمود خدا دوست معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) ضمن تعریف امنیت غذایی دستورات طب سنتی برای فراهم آوردن این امنیت را تشریح کرد.
وی تصریح کرد: امینت غذایی از منظر علم پزشکی بر دو قسم فراهم آوردن غذای سالم و ایمن و دیگری احساس امنیت در تأمین غذای کافی و سالم برای تمامی مردم یک کشور شامل میشود.
خدا دوست افزود: وقتی می گوییم در تأمین غذای کافی برای تمامی مردم احساس امنیت کنیم باید با برنامه ریزی، دسترسی همگان به غذای سالم را فراهم آوریم، تمامی ارگانها مشمول این وظیفه میشوند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر غذای فراهم آمده باید سالم و عاری از هرگونه تهدیدی برای مردم باشد که در این راه باید از لحظه تولید و به تعبیر سازمان جهانی بهداشت از همان مزرعه سلامت غذایی را تأمین و مراقب بود تا سموم خطرناک، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین مواد اولیه غذا را آلوده نکنند.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: در مرحله پس از تولید مرحله فراهم آوری و نگهداری این غذا است که باید مراقب بود ایمنی آن را رعایت کنیم و مواد نگهدارندهای که برای حفظ آن به کار میرود نباید موجب شود سلامت غذا مخدوش شود.
وی اضافه کرد: در مرحله بعد نوبت به مصرف در خانواده و آماده کردن غذا میرسد که در این مرحله نیز نخست باید سلامت، مواد پروتئینی، ویتامین و دیگر مواد مفید آن حفظ شود.
خدا دوست اعلام کرد: پس از تأمین سلامت غذا در حین آماده کردن نوبت به خوردن آن میرسد که در واقع به آداب تغذیه و سبک مناسب خورد بوده و در این را از منظر طب سنتی در مرحله خوردن تا مرحله هضم کردن باید غذا سالم و ایمن باشد، در این راه آداب تغذیه و پیروی از دستورات طب سنتی و اسلامی که در روایات ائمه نیز بر آن تأکید شده است میتواند راهگشا باشد.
وی یادآور شد: از منظر طب سنتی در تأمین سلامت و امنیت غذای حتی شیوه مصرف و آشامیدن نیز آن مهم بوده باید بر مبنای دستورات صحیح سبک زندگی و در راستای ارتقای سلامت و پیشگیری از هر بر نوع بیماری باشد.