کد خبر: 3360506
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹

رهبران وهابی؛ عامل پیوستن شهروندان جمهوری آذربایجان به داعش

شعب خارجی: دو تن از اتباع بازداشت‌شده جمهوری آذربایجان در گروهک تروریستی داعش، توسط علی خان موسی‌اف یکی از رهبران وهابی در آذربایجان برای پیوستن به داعش ترغیب شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از مرکز فرهنگی قفقاز، دو تن از داعشی‌های آذری به نام‌های آذر ایوب‌اف و وقار حاجی‌اف که اخیرا به اتهام حمل و نگهداری غیر قانونی اسلحه و پیوستن به گروه تروریستی داعش در سوریه توسط نیروهای امنیتی آذربایجان بازداشت شده‌اند، در اعترافات خویش تأکید کرده‌اند که علی خان موسی‌اف یکی از رهبران وهابی آذربایجان آنها را برای پیوستن به داعش ترغیب کرده است.

آنها در اعترافات خویش بیان داشته‌اند که قربانی تبلیغات نادرست در پوشش تبلیغات دینی شده و بنام جهاد جذب داعش در سوریه شده‌اند.

بعد از شروع درگیری‌های داخلی در سوریه تعدادی از اتباع آذربایجان جهت پیوستن به گروه‌های تروریستی به سوریه اعزام شده‌اند.

تاکنون صدها تن از اتباع آذری که برای به اصطلاح جهاد با دولت دمشق به سوریه اعزام شده بودند، کشته شده‌اند.

ریشه اعزام اتباع آذری به سوریه را بایستی در تساهل و تسامح دولت باکو در مورد فعالیت وهابیون آذری در آذربایجان جستجو کرد.

با شروع حوادث سوریه و اعزام اتباع آذری به این کشور که در نتیجه عوامل مادی و نیز تبلیغات برخی از عناصر وهابیت در آذربایجان از جمله الخان موسی‌اف در مورد جهاد ساختگی داعش بود، سازمان‌های امنیتی جمهوری آذربایجان احساس کردند که با بازگشت تروریست‌های آذری به آذربایجان بعد از خاتمه جنگ در سوریه، تهدیدات امنیتی، آذربایجان و دولت این کشور را فراخواهد گرفت؛ بنابراین اقدام به جلوگیری از فعالیت وهابیت و افراط‌گرایی دینی در آذربایجان کرده و تعدادی از اتباع آذری را که بین آذربایجان و سوریه تردد می‌کردند، بازداشت کرده‌اند.

افزایش خطر وهابیت در آذربایجان
 
خطر وهابیت در آذربایجان در حال فزونی است و علی‌رغم اظهارات مسئولان دینی آذری مبنی بر نبود پایگاه در آذربایجان برای وهابیت، مساجد مختص به وهابیون هنگام  نمازهای جماعت مملو از افراط‌گرایان آذری است.
 
همچنین به دلیل بی‌تدبیری برخی مسئولان دینی آذربایجان، رهبران وهابی به عنوان کارشناس دینی به جامعه معرفی شده و توانسته‌اند راه را برای تبلیغ وهابیت در آذربایجان هموار سازند.
 
نکته قابل توجه این است که رهبران وهابی آذری علی‌رغم اظهارات رسمی خویش مبنی بر مخالفت با افراط‌گرایی و تروریسم، در مجالس خصوصی به تبلیغ افراط‌گرایی پرداخته و مردم را به جهاد و پیوستن به گروه‌های تروریستی در سوریه تشویق می‌کنند.

افرادی مانند علی خان موسی‌اف در سخنان خود در این جلسات خصوصی ضمن اشاره به اینکه حوادث سوریه به مانند جهاد است، خواستار حضور شهروندان آذربایجان در آنجا می‌شوند که اعترافات آذر ایوب‌اف و وقار حاجی‌اف نشان‌دهنده این واقعیت است.
 
برای تبلیغ و گسترش وهابیت در آذربایجان پول‌های کلانی خرج می‌شود و با توجه به مشکلات اقتصادی در آذربایجان، افراد بی‌سواد به راحتی فریب می‌خورند؛ اما کسانی که دین حقیقی را شناخته باشند، هرگز فریب آنها را نخواهند خورد.

captcha