کد خبر: 3360814
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷

ارسال ۲۱۰ مقاله به دبیرخانه دومین همایش «قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی»

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیرکمیته علمی دومین همایش « قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» از ارسال ۲۱۰ مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد.

حسن سرباز، دبیرکمیته علمی دومین همایش « قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، از ارسال 210 چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و اظهار کرد: از تعداد مقالات ارسالی بعد از داوری  133 مقاله پذیرفته شدند.
وی با اشاره به اینکه صاحبان مقلات پذیرفته شده تا 20 شهریورماه فرصت دارند تا اصل مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند، افزود: کار داوری اصل مقالات از 21 شهریورماه آغاز و بعد از بررسی‌های نهایی نتایج مقالات پذیرفته شده اعلام خواهد شد.
سرباز بیان کرد: دومین همایش «قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» یکی همایش علمی – پژوهشی بوده است که بسیار مورد استقبال دانشجویان و پژوهشگران و اساتید زبان و ادبیات عرب قبرار گرفته است.

قرآن کریم موجب بقاء و دوام زبان و ادبیات عربی شده است
وی هدف از برگزاری این همایش را آشنایی با ارتباط تنگاتنگ قرآن و زبان و ادبیات عربی، بررسی نقش قرآن در گسترش ادبیات عرب و تأثیرپذیری زبان عربی از قرآن کریم دانست و بیان کرد: قرآن کریم موجب شده تا زبان و ادبیات عربی امروز دیگر مهجور نماند و زمینه بقا و دوام زبان عربی را فراهم کرده است.
دبیر کمیته علمی این همایش در ادامه بیان کرد: این همایش با محوریت تدوین و گسترش بلاغت و نقد ادبی، جایگاه شواهد قرآنی در کتاب‌های بلاغی و نقدی، قرآن کریم و نظریه‌های نظم، بررسی وجوه بلاغی و ادبی قرآن کریم، تفاسیر بلاغی قرآن کریم، نقد دیدگاه هرمنوتیکی نسبت به قرآن کریم، تحقیق گفتمان در قرآن کریم و زیبایی‌شناسی قرآن کریم با تکیه بر دیدگاه‌های نقدی و ادبی برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: برگزاری این همایش موجب شده تا زمینه بلاغی و معجزه بودن قران کریم بیش از پیش بر دانشجویان روشن شودو عمیق تر و با انگیزه‌تر در مفاهیم قرآن کریم تدبر کنند.

راه‌اندازی دبیرخانه همایش «قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» در دانشگاه کردستان
سرباز با اشاره به برنامه‌های آتی این دبیرخانه گفت: درصدیم تا با موافقت وزارت علوم دبیرخانه همایش «قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» را در دانشگاه کردستان به ثبت برسانیم.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگران و دانشجویان دانش گاه های دولتی، آزاد اسلامی و پیام نور در سطح کشور مقالات خود را به این همایش ارسال کرده‌اند، افزود:  سه مقاله از پژوهشگران دانشگاه هه ولیر عراق نیز به این دبیرخانه ارسال شده است.
دبیرکمیته علمی دومین همایش « قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» با اشاره به اینکه داوران این جشنواره از داوران استانی و کشوری هستند، بیان کرد: اساتید اعضای هیئت علمی دانشگاه بوعلی، گیلان اردبیل، شهید مدنی آذربایجان، تربیت مدرس داوران این جشنواره هستند.

وی با اشاره به چاپ کتاب مقالات و چکیده‌های برگزیده این همایش بیان کرد: در صورت تعداد بالای مقالات عربی این کتاب به دو زبان عربی و فارسی چاپ خواهد شد.
سرباز با اشاره به برگزاری اولین همایش «قرآن کریم و زبان و ادبیات عربی» عنوان کرد: 220 مقاله به دبیرخانه اولی همایش قرآنی ارسال شد که 99 مقاله پذیرفته شد.
وی با اشاره به چاپ کتاب مقالات برگزیده اولین همایش یادآور شد: در این کتاب 99 چکیده مقاله و 77 اصل مقاله به دو زبان عربی و فارسی به چاپ رسید.

captcha