به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله حسینی بوشهری، امشب، 18 شهریور در مراسم آغاز سال تحصیلی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: سه دیدگاه در خصوص حوزه مطرح است که دیدگاه اول این است که طلاب باید صرفاً درس خود را مانند همیشه بخوانند و نیازی به تحول در حوزه وجود ندارد.
وی افزود: دیدگاه دوم برعکس است که میگوید حوزه باید شکل نوین و شکل دانشگاهی پیدا کرده و کلاً مدرن شود که این دو دیدگاه طرفداران زیادی ندارد.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: نگاه سوم که نگاه درست است همان نگاه مراجع و رهبری است که بیان میکند حوزه اصیل دارای دو مشخصه حفظ سنتها و نگاه به گذشته و تلاش در جهت رسیدن به اهداف جدید متناسب با وضعیت روز است.
وی گفت: در واقع حوزه ما حوزهای است که طلاب را به مجتهدانی مبدل کند که برای اجرای احکام الهی و اجرای تمام آنچه که شاخص حکومت دینی است تلاش کنند.
تحول با حفظ سنتها
مدیر حوزههای علمیه در بیان شاخصههای اصیل حوزه مورد نظر، بیان کرد: نخستین شاخصه حوزه اصیل آن است که بداند که بر سر سفره بزرگان نشسته و خود را عائله شیخ صدوق و شیخ مفید و شیخ طوسی و شیخ انصاری و... بداند؛ یعنی حوزه ارتباط خود را نباید با گذشته قطع کند.
وی گفت: امروزه دانشگاهیان در سراسر جهان با افتخار از گذشته خود نام و یاد میکنند و به همین خاطر نباید از گذشته خود غافل باشیم.
فرق زمانشناسی و زمانزدگی
عضو مجلس خبرگان رهبری دومین شاخصه حوزه علمیه اصیل را زمانشناسی دانست و تصریح کرد: زمانشناسی با زمانزدگی تفاوت دارد یعنی ما باید به شکلی کار کنیم که زمان را بشناسیم و بهترین برنامه را برای استفاده از شرایط روز داشته باشیم.
وی گفت: یک طلبه ممتاز طلبهای است که افق دوردست را ببیند که چه نیازهایی وجود دارد و چه باید انجام دهد. نامه رهبری به جوانان غربی برای ما یک پیام بزرگ بود که چگونه باید زمانشناس باشیم و چگونه رسالتی نسبت به جهانیان داریم.
حسینی بوشهری عنوان کرد: رسالت ما طلاب، احیای امر اهل بیت(ع) است و این امور، امور محلی و منطقهای نیست، بلکه رسالتی جهانی است که باید در این رابطه با تلاش و پرکار باشیم و به همین دلیل یک طلبه خوب طلبهای است که افق خود را تبدیل شدن به یک مرجع و فیلسوف بزرگ دینی بداند.
حوزه باید جامع معقول و منقول باشد
وی گفت: حوزه باید جامع منقول و معقول باشد ولی به دلیل گستردگی علوم دیگر، شخصی نمیتواند در همه حوزههای علمیه به تسلط برسد ولی حوزه ما به دلیل تخصصی شدن این مسیر را طی میکند. اخلاقمحوری یکی از مهمترین رسالت حوزویان است. طلاب باید هدف را شناخته و بدانند که اگر امروز با این مشکلات سر و کار دارند قطعا شرایطشان از طلاب و بزرگان گذشته که این همه میراث گرانبها برای ما گذاشتهاند بدتر نبوده است، پس باید پرکاری و کم توقعی و دعای نیمه شب و توسل و تهجد و نماز شب را در دستور کار خود قرار دهیم.
حسینی بوشهری گفت: طلاب محصل در موسسه امام خمینی(ره) باید مکمل حوزه و زینت حوزه باشند. باید طلاب این موسسه در همه زمینه ها موفق باشند و بتوانند در عرصه های ملی و بینالمللی تاثیرگذار باشند.
شرکت 2 هزار نفر در آزمون ورودی
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام والمسلمین موسوینسب، معاون آموزشی موسسه از حضور بیش از دو هزار نفر در آزمون ورودی و قبولی 260 نفر در این آزمون خبر داد و این موسسه را یک موسسه خاص حوزوی دانست.
وی همچنین اسلامسازی علوم انسانی را از مهمترین رسالتهای این موسسه دانست و تاکید کرد: دفاع از مواضع اسلام از دیگر رسالتهای این موسسه است.
معاون آموزشی موسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: زمانی میتوانیم این مهم را محقق کنیم که به دو بال دروس حوزوی و دانشگاهی مسلط باشیم به همین دلیل بر فقه و اصول تاکید مضاعفی میکنیم.
در پایان نیز از سه برگزیده این آزمون ورودی تقدیر شد.