کد خبر: 3361023
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷
مدیر حوزه‎های علمیه:

حوزه باید جامع معقول و منقول باشد/ تحول حوزه با حفظ سنت‎ها ممکن است

گروه حوزه‎های علمیه: مدیر حوزه‎های علمیه با بیان اینکه تحول در حوزه باید با حفظ سنت‌های اصیل صورت گیرد، تاکید کرد: حوزه باید جامع معقول و منقول و زمان‌شناس باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) آیت‎الله حسینی بوشهری، امشب، 18 شهریور در مراسم آغاز سال تحصیلی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: سه دیدگاه در خصوص حوزه مطرح است که دیدگاه اول این است که طلاب باید صرفاً درس خود را مانند  همیشه بخوانند و نیازی به تحول در حوزه وجود ندارد.

وی افزود: دیدگاه دوم برعکس است که می‎گوید حوزه باید شکل نوین و شکل دانشگاهی پیدا کرده و کلاً مدرن شود که این دو دیدگاه طرفداران زیادی ندارد.

مدیر حوزه‎های علمیه بیان کرد: نگاه سوم که نگاه درست است همان نگاه مراجع و رهبری است که بیان می‏‌کند حوزه اصیل دارای دو مشخصه حفظ سنت‏‌ها و نگاه به گذشته و تلاش در جهت رسیدن به اهداف جدید متناسب با وضعیت روز است.

وی گفت: در واقع حوزه ما حوزه‎ای است که طلاب را به مجتهدانی مبدل کند که برای اجرای احکام الهی و اجرای تمام آنچه که شاخص حکومت دینی است تلاش کنند.

تحول با حفظ سنت‎ها

مدیر حوزه‏‎های علمیه در بیان شاخصه‏‌های اصیل حوزه مورد نظر، بیان کرد: نخستین شاخصه حوزه اصیل آن است که بداند که بر سر سفره بزرگان نشسته و خود را عائله شیخ صدوق و شیخ مفید و شیخ طوسی و شیخ انصاری و... بداند؛ یعنی حوزه ارتباط خود را نباید با گذشته قطع کند.

وی گفت: امروزه دانشگاهیان در سراسر جهان با افتخار از گذشته خود نام و یاد می‏‎کنند و به همین خاطر نباید از گذشته خود غافل باشیم.

فرق زمان‎شناسی و زمان‎زدگی

عضو مجلس خبرگان رهبری دومین شاخصه حوزه علمیه اصیل را زمان‌شناسی دانست و تصریح کرد: زمان‌شناسی با زمان‎زدگی تفاوت دارد یعنی ما باید به شکلی کار کنیم که زمان را بشناسیم و بهترین برنامه را برای استفاده از شرایط روز داشته باشیم.

وی گفت: یک طلبه ممتاز طلبه‎ای است که افق دوردست را ببیند که چه نیازهایی وجود دارد و چه باید انجام دهد. نامه رهبری به جوانان غربی برای ما یک پیام بزرگ بود که چگونه باید زمان‌شناس باشیم و چگونه رسالتی نسبت به جهانیان داریم.

حسینی بوشهری عنوان کرد: رسالت ما طلاب، احیای امر اهل بیت(ع) است و این امور، امور محلی و منطقه‏‌ای نیست، بلکه رسالتی جهانی است که باید در این رابطه با تلاش و پرکار باشیم و به همین دلیل یک طلبه خوب طلبه‏‌ای است که افق خود را تبدیل شدن به یک مرجع و فیلسوف بزرگ دینی بداند.

حوزه باید جامع معقول و منقول باشد

وی گفت: حوزه باید جامع منقول و معقول باشد ولی به دلیل گستردگی علوم دیگر، شخصی نمی‎تواند در همه حوزه‎های علمیه به تسلط برسد ولی حوزه ما به دلیل تخصصی شدن این مسیر را طی می‎کند. اخلاق‌محوری یکی از مهمترین رسالت حوزویان است. طلاب باید هدف را شناخته و بدانند که اگر امروز با این مشکلات سر و کار دارند قطعا شرایطشان از طلاب و بزرگان گذشته که این همه میراث گرانبها برای ما گذاشته‌اند بدتر نبوده است، پس باید پرکاری و کم توقعی و دعای نیمه شب و توسل و تهجد و نماز شب را در دستور کار خود قرار دهیم.

حسینی بوشهری گفت: طلاب محصل در موسسه امام خمینی(ره) باید مکمل حوزه و زینت حوزه باشند. باید طلاب این موسسه در همه زمینه‌ ها موفق باشند و بتوانند در عرصه‏ های ملی و بین‌المللی تاثیرگذار باشند.

شرکت 2 هزار نفر در آزمون ورودی

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‎نسب، معاون آموزشی موسسه از حضور بیش از دو هزار نفر در آزمون ورودی و قبولی 260 نفر در این آزمون خبر داد و این موسسه را یک موسسه خاص حوزوی دانست.

وی همچنین اسلام‌سازی علوم انسانی را از مهمترین رسالت‎های این موسسه دانست و تاکید کرد: دفاع از مواضع اسلام از دیگر رسالت‎های این موسسه است.

معاون آموزشی موسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: زمانی می‌توانیم این مهم را محقق کنیم که به دو بال دروس حوزوی و دانشگاهی مسلط باشیم به همین دلیل بر فقه و اصول تاکید مضاعفی می‎کنیم.

در پایان نیز از سه برگزیده این آزمون ورودی تقدیر شد.

captcha