کد خبر: 3361212
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
مشروح گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی/

مرکز رشد فناوری‌های قرآنی تا یک ‌ماه آینده راه‌اندازی می‌شود/ حمایت از ایده‌ها و طرح‌های قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور امروز در برنامه زنده «گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی» از راه‌اندازی مرکز رشد فناوری‌های قرآنی وابسته به جهاد دانشگاهی تا یک ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا امروز، 20 شهریورماه در برنامه زنده تلویزیونی گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی که از آنتن شبکه قرآن سیما پخش شد، درباره مرکز رشد فناوری‌های قرآنی گفت: مراکز رشد، مراکزی تحت مدیریت افراد متخصص و حرفه‌ای در حوزه تولید محصولات هستند که یک سری خدمات مشاوره‌ای و خدمات حمایتی پیوسته را به افرادی که می‌خواهند به صورت حرفه‌ای وارد حوزه تولید محصولات شوند، ارائه می‌دهند.
وی با بیان اینکه مراکز رشد کمک می‌کنند تا کارآفرینان در حوزه‌های مختلف، حضور داشته باشند، افزود: مراکز رشد، تاریخ نسبتا کوتاهی در دنیا دارد، اما موفقیت‌های بسیار زیادی را در دنیا داشته‌اند. در چند دهه اخیر که حرکت‌های حمایتی از سمت شرکت‌های بزرگ به سمت شرکت‌های کوچک، قابل انعطاف و خلاق ایجاد شده است، مراکز رشد، سهم بسزایی داشته‌اند.
صابرفرزام ادامه داد: در کشور ما نیز مدتی است که مراکز رشد ایجاد شده و مورد حمایت قرار می‌گیرند؛ بیش از 100 مرکز رشد در کشور داریم که هم‌اکنون فعالیت خود را دنبال می‌کنند اما با این وجود، متأسفانه در حوزه مسائل فرهنگی، تعداد مراکز رشد محدودی داریم و از بیش از 100 مرکز رشد در کشور فقط شش مرکز رشد در حوزه فرهنگی و هنری هستند و در حوزه دینی هم هنوز مرکز رشد، فعالی نداریم.


وی در ادامه گفت: مرکز رشد فناوری‌های قرآنی که به زودی فعالیت خود را زیر نظر جهاد دانشگاهی آغاز خواهد کرد اولین حرکتی است که در حوزه مراکز رشد دینی و قرآنی در کشور انجام می‌شود که امیدواریم مایه برکات زیادی باشد.
رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با بیان اینکه بحث‌های تدارکاتی مرکز رشد فناوری‌های قرآنی از نظر ساختمان، نیروی انسانی و مجوزه‌ها انجام شده است، گفت: هم‌اکنون در حال تدوین آیین‌نامه‌ها و کارهای اداری آن هستیم و امیدواریم تا یک ماه آینده بتوانیم این مرکز رشد را افتتاح کنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: برای آغاز فعالیت مرکز رشد فناوری‌های قرآنی فراخوانی را اعلام کرده و از طریق رسانه‌ها نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام می‌دهیم؛ همچنین در این زمینه، نیازمند دریافت مشاوره از افراد متخصص در این حوزه هستیم تا بتوانیم از راهنمایی متخصصان در این حوزه، فعالیت مرکز رشد فناوری‌های قرآنی را آغاز کنیم.
صابرفرزام با بیان اینکه اولویت اول ما در مرکز رشد فناوری‌های قرآنی برای حمایت از طرح‌ها و هه‌ها، محصولات قرآنی است، عنوان کرد: عزیزانی که صاحب ایده‌‌ای هستند که فکر می‌کنند این ایده توانایی تبدیل به محصولی را دارد، می‌توانند با مراجعه به مرکز رشد فناوری‌های قرآنی، طرح خود را ارائه کنند و البته کارشناسانی که در مرکز رشد حضور دارند موظف هستند تا کمک کنند این طرح‌ها و ایده‌ها، آماده و پخته شود و در مرحله بعد مورد حمایت ما در مرکز رشد قرار گیرند تا تبدیل به شرکت شود و تولید محصول صورت گیرد.
وی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه از بیش از 100 مرکز رشد در کشور، 30 مرکز زیر نظر جهاد دانشگاهی فعالیت دارند، گفت: مرکز رشد فناوری‌های قرآنی نیز یکی از مراکز رشد در کشور است که جهاد دانشگاهی درصدد راه‌اندازی آن است.
رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور درباره طرح‌ها و ایده‌هایی که مورد حمایت مرکز رشد فناوری‌های قرآنی قرار می‌گیرند، اظهار کرد: پایان‌نامه‌هایی که در حوزه بین‌رشته‌ای تدوین شده و می‌توانند قابلیت تولید محصول داشته باشند، می‌توانند در قالب مرکز رشد مورد بررسی قرار بگیرند. مراکز رشد در واقع محلی برای رشد شرکت‌ها هستند.
وی ادامه داد: در واقع مراکز رشد، همانند انکوباتورها عمل می‌کنند؛ انکوباتور، دستگاهی است که نوزادان نارس در بیمارستان‌ها که هنوز قادر به ادامه حیات نیستند در این دستگاه‌ قرار می‌گیرند و در مراکز رشد هم دقیقا همینطور است، فردی که ایده‌ای دارد اما توانایی آن را ندارد و یا فرصت لازم را ندارد و اطلاعات لازم را ندارد تا این ایده را در قالب تجاری ایجاد کند در قالب مرکز رشد پذیرفته می‌شود و تا دو سال مورد حمایت مرکز رشد قرار می‌گیرد و مشاوره‌های لازم را در مرکز رشد دریافت کرده و فضای فیزیکی در حد توان نیز در اختیار او قرار می‌گیرد تا این طرح و ایده به محصول تبدیل شود.


صابرفرزام ادامه داد: همچنین در مرکز رشد فناوری‌های قرآنی، کمک می‌کنیم تا تسهیلات بانکی مناسب به افراد دارای طرح‌ و ایده داده شود و افراد خیّر، معرفی شوند تا در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری شوند. در حقیقت به مدت دو سال از این شرکت‌ حمایت می‌شود و ظرف مدت دو سال باید این شرکت بتواند روی پای خود بایستد.
وی یادآور شد: به طور کلی اگر بتوانیم سه مرکز رشد که هم‌راستا با هم حرکت کنند، در کشور داشته باشیم، ترکیب این سه مرکز رشد، پارک فناوری می‌شود و فرق مرکز رشد با پارک فناوری نیز در این است که پارک فناوری‌ گسترده‌تر و وسیع‌تر بوده و چندین مرکز رشد را در بر می‌گیرد. امیدواریم با حمایت‌هایی که صورت می‌گیرد، بتوانیم پارک فناوری‌ در حوزه قرآنی هم داشته باشیم.
رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با بیان اینکه پیش‌بینی ما بر این است که مرکز رشد فناوری‌های قرآنی مورد حمایت‌های خوبی در کشور قرار گیرد، عنوان کرد: ما در حوزه فضای قرآنی و دینی، محصولات، کم نداریم اما تولیدکنندگان این حوزه هم کم هستند و هم مهجور و محجوب هستند؛ یکی از مشکلاتی که وجود دارد در این حوزه این است که ما نمی‌دانیم مشکلات تولیدکنندگان محصولات قرآنی در کشور چیست و نمی‌دانیم که آیا مشکل سرمایه‌گذاری داریم یا مشکل در حوزه بازاریابی و قیمت‌گذاری و... داریم.
وی ادامه داد: مرکز رشد فناوری‌های قرآنی می‌تواند کلینیکی برای تولیدکنندگان محصولات قرآنی باشد تا با مراجعه به این مرکز، مشکلات خود را مطرح کرده و از کمک کارشناسان ما استفاده کنند و ما هم کمک می‌کنیم تا این مشکلات حل شود. در جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، ابزارهای لازم و مناسب وجود دارد که به عنوان مثال یکی از ظرفیت‌های لازم خبرگزاری ایکنا است که می‌تواند در حوزه اطلاع‌رسانی و بیان مشکلات تولیدکنندگان و گرفتن و اخذ راهکارهای مناسب از صاحبنظران و مسئولان قرآنی کمک کند.
صابرفرزام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه متأسفانه بازار محصولات قرآنی و دینی در کشور ما از دست ما خارج شده است، عنوان کرد: ما به عنوان ام‌القراء جهان اسلام باید بتوانیم در حوزه قرآنی و دینی محصولات خوبی را ارائه کنیم؛ البته این محصولات و ایده‌ها وجود دارند اما به خاطر عدم حمایت‌های لازم، در این حوزه‌ها کمبود داریم.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ادامه داد: ما در حوزه محصولات قرآنی و دینی چهار نوع محصول داریم که این محصولات شامل؛ محصولات حوزه عبادی و مناسک، آموزشی، هنری و سرگرمی است و در این زمینه متأسفانه حمایت‌های خوبی صورت نگرفته است. به عنوان مثال سجاده‌ای که در آن نماز می‌خوانیم، بخشی از آنها وارداتی است و از هند تولید می‌شود و کار به جایی رسیده که تسبیح و صلوات‌شمار ما از چین وارد می‌شود و رحل ما از کشور دیگری وارد می‌شود که این به هیچ عنوان زیبنده نیست.
وی یادآور شد: همین قلم‌های قرآنی که در کشور استفاده می‌شود چرا نباید در کشور تولید کنیم و چرا باید به کشور وارد کنیم؟ در حوزه محصولات قرآنی و دینی، ایران بزرگترین مصرف‌کننده چادر مشکی است اما چقدر از این چادرهای مشکی را در کشور خودمان تولید می‌کنیم؟ آیا سخت است که نتوانسته‌ایم که این محصولات را تولید کنیم؟


صابرفرزام عنوان کرد: ما در کشوری هستیم که دانشمندان ما و جوانان ما در حوزه سلول‌های بنیادی، در حوزه شبیه‌سازی و در حوزه هسته‌ای فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند؛ پس چرا تولیدات خیلی آسان را اجازه نمی‌دهیم که جوانان ما تولید کنند.
وی با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب در سیاست‌های کلی نظام مطرح شده است، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در واقع یک جنبه ارزشی دارد و محصولات ارزشی اولا ترند به آن ، چرا که اصلا زیبنده نیست که ما در سجاده هندی، با تسبیح و صلوات شمار چینی، برای خودکفایی اقتصادی دعا کنیم، این دعا شاید پذیرفته نباشد.
رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور یادآور شد: برای حمایت از طرح‌ها و ایده‌های قرآنی، این ایده‌ها باید جنبه علمی داشته باشند و باید طرح‌ها از فناوری خوب و دانش خوب استفاده کنند و بازار محصولات شناخته شده باشد.
وی با بیان اینکه اولویت برای حمایت در مرکز رشد فناوری‌های قرآنی، محصولات قرآنی و در مرحله بعد محصولات دینی است، عنوان کرد: در حوزه قرآنی محصولات زیادی از جمله قلم‌های قرآنی، اپلیکیشن‌های قرآنی، نرم‌افزارهای قرآنی وجود دارند که می‌توانند در کشور تولید شوند و دیگر نیازی نباشد از کشورهای دیگر وارد کنیم. افرادی که در حوزه فضای مجازی و آی‌تی ایده‌های خوبی داشته باشند، مورد حمایت قرار می‌دهیم؛ چرا که فضای مجازی روزبه‌روز در حال گسترش است و زمانی را که در فضای مجازی سیر می‌کنیم شاید بیشتر از زمانی باشد که در فضای حقیقی داریم.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی و دینی ما در فضای مجازی نباید کمتر از فضای حقیقی باشد، عنوان کرد: مرکز رشد فناوری‌های قرآنی وظیفه حمایت از شرکت‌ها و افراد است تا این شرکت‌ها را با موسسات مالی مرتبط کند؛ همچنین ایجاد یک صندوق حمایتی خیرین است؛ چرا که ما افراد خیّر زیادی در کشور داریم و ما از خیرین می‌خواهیم که سرمایه‌گذاری داشته باشند و حمایت و سرمایه‌گذاری را انجام دهند و طرح‌ها و ایده‌ها نیز از سوی جوانان ارائه و اجرایی شود.
صابرفرزام عنوان کرد: تهاجم فرهنگی بیشتر از اینکه با پیام باشد با محصول است یعنی اول محصول مربوط به آن فرهنگی که می‌خواهند غالب کنند را تولید و با قیمت پایین صادر می‌کنند و ناخودآگاه مردم آن کشور و فرهنگ، این تغییر را می‌پذیرند؛ برخی از آداب و سنت‌های غربی که چند سالی است در کشور ما رواج پیدا کرده از طریق همین محصولات تولید شده توسط آنها وارد شده است و این در حالی است که ما آیین‌های خوبی داریم که در حوزه این آیین‌نامه تولید محصولی نداریم.
وی با طرح این پرسش که ما در حوزه آیین‌های خودمان چقدر تولید محصول داریم؟ اظهار کرد: به عنوان مثال برای آئین‌های مذهبی خودمان مثل ایام محرم و صفر و... از محصولات خودمان استفاده نمی‌کنیم در حالی که این محصولات را می‌توانیم با کمی حمایت در کشور تولید کنیم.
رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور ادامه داد: ایده‌هایی که در مراکز رشد مطرح می‌شود به نام آن فرد است و یکی از وظایف مراکز رشد، حمایت از حقوق معنوی افراد است که این محصولات را اعلام کرده‌اند؛ اگر اختراعی وجود داشته باشد که فرد نداند چطور باید این اختراع را ثبت کند وظیفه مرکز رشد این است که کمک کند تا آن اختراع به نام آن فرد ثبت شود.
وی یادآور شد: افرادی که طرح و ایده قرآنی داشته باشند شرکت را به نام خود تاسیس می‌کنند و اگر خودشان حمایت مالی داشته باشند سهام شرکت هم به نام خودشان می‌شود و اگر این امکان را نداشته باشند ما می‌توانیم هزینه‌های مورد نیاز را از بانک‌ها و مجموعه‌های دیگر تأمین کنیم.
صابرفرزام در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: در واقع راه‌اندازی مرکز رشد فناوری‌های قرآنی برای جهاد دانشگاهی فقط هزینه دارد نه سود. جهاد دانشگاهی تنها 18 درصد از بودجه‌های عمومی کشور استفاده می‌کند و بقیه بودجه‌های خود را از طریق خدمات تخصصی که ارائه می‌کند کسب می‌کند و در این حوزه‌ها که لازم است و بر روی زمین مانده است، هزینه می‌کند؛ در جهاد دانشگاهی شعاری وجود دارد که باید به دنبال کارهایی که بر روی زمین مانده است و کسی آنها را انجام نمی‌دهد، برویم.
وی یادآور شد: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور که فعالیت‌های خود را از سال 62 آغاز کرده، در جهت پر کردن خلاء‌ در حوزه فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان بوده است که جهاد دانشگاهی اولین کانون‌های قرآنی را تأسیس کرد و اولین مسابقات ملی و بین‌المللی قرآن دانشجویان را نیز برگزار کرد یا خبرگزاری قرآنی(ایکنا) و مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم و بخش دانشگاهی نمایشگاه قران که خلاء‌ آنها وجود داشت و جهاد دانشگاهی این خلاء‌ها را پر کرد و این مراکز را راه‌اندازی کرد.
وی ادامه داد: در دیداری که رهبر معظم انقلاب با مسئولان جهاد دانشگاهی داشتند ایشان پیشنهادات خوبی به ما دادند که البته وظایف ما سنگین‌تر شد و ایشان فرمودند؛ فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی باید متفاوت از فعالیت‌های قرآنی دیگر بخش‌ها باشد و جهاد دانشگاهی باید به صورت ابتکاری  و گزین در حوزه قرآن کار کند وفرمودند این باب شماست. همین فرمایشات ایشان مسئولیت ما را سنگین‌تر کرد که امیدواریم با تمام توان این کارها را انجام دهیم.
صابرفرزام در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ما در مرحله اول که مرکز رشد فناوری‌های قرآنی تأسیس می‌شود با حمایت‌هایی که در حال حاضر داریم توانایی آن را داریم تا 20 شرکت را بپذیریم اما امید داریم با صحبت‌هایی که شده و قول‌هایی که داده شده است این مرکز را گسترش دهیم. در این مدتی که بحث مرکز رشد فناوری‌های قرآنی مطرح شده است هیچ بخشی نبوده است که قول مساعد به ما نداده باشد و به ویژه وزارت علوم که قول حمایت همه‌جانبه را داده‌اند و همچنین وزارت ارشاد، شورای توسعه فرهنگ قرآنی، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس و... قول همکاری داده‌اند و امیدواریم ما نیز بتوانیم در حد توانمان این کار را به خوبی اداره کنیم.

captcha