به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین حسن معلمی، دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی امروز 21 شهریور در نشست خبری تشریح برنامههای این مجمع گفت: این مجمع در سال 84 و متعاقب دیدار جمعی از استادان فلسفه به مفهوم عام خود با مقام معظم رهبری و با توصیه ایشان شکل گرفت و آیات عظام مصباح یزدی، جوادی آملی و سبحانی ناظران این مجمع هستند.
وی اظهار کرد: هم اکنون 150 عضو پیوسته با این مجمع همکاری دارند و دارای سه شعبه در اصفهان، مشهد و شیراز است که یک سوم اعضای در شهرهای نامبرده شده از دانشگاههای مختلف هستند.
معلمی با بیان اینکه مجمع، حوزوی است گفت: 9 گروه علمی از جمله فلسفههای مضاف در این مجمع فعالیت دارند و مجمع به عنوان یک ستاد و باشگاه فکری به تعبیر رهبری برای مراکز فعال در زمینه فلسفه عمل می کند و تلاش کرده تا خودش را هم عرض با سایر مراکز قرار ندهد بلکه بیشتر هدایت جریانات علمی در زمینه فلسفه را عهده دار باشد.
وی از آقایان اعرافی، بهشتی، پارسانیا، ربانی، قمی و ... به عنوان برخی از اعضای موسس نام برد و در پاسخ به سؤالی درباره میزان ارتباط مجمع با دانشگاه ادامه داد: درصدی از اعضای ما دانشگاهی هستند و از همین جا از همه علاقهمندان و استادان دانشگاه دعوت میکنم تا به مجمع بپیوندند و با ما همکاری داشته باشند و از نظرات آنان بهرهمند شویم.
معلمی بیان کرد: گاهی در دانشگاه این تلقی وجود دارد که در حوزه، حکمت و فلسفه وجود ندارد اما وقتی برخی استادان دانشگاه را دعوت میکنیم و از نزدیک با فعالیتها آشنا میشوند تعجب میکنند زیرا حوزه در این زمینه به روز است.
وی اظهارکرد: ایجاد تفاهم میان حوزه و دانشگاه از نقاط مثبت فعالیتهای این مجمع است که زمینه آن را فراهم میکند و وقتی ما حاصل تلاشهای اتاق فکر مجمع را به رهبری ارایه کردیم ایشان از فعالیتها بسیار خرسند شدند.
دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی تاکید کرد: رهبری فرمودند که شما باید گفتمان بینالمللی فلسفه اسلامی را چشمانداز خود قرار دهید لذا تعامل با دانشگاههای کشور برای ما از اولویت برخوردار است.
معلمی از فعالیتهای مجمع در زمینه آموزش فلسفه به کودکان خبر داد و افزود: تلاشهایی در این زمینه صورت گرفته است ولی با وجود محتوای کافی در زمینه انتقال این محتوا به زبان کودکانه دچار کمبود هستیم.