کد خبر: 3361658
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸
فیضیان:

بی‌توجهی به مشکلات، قاریان را به سمت مشاغل غیر مرتبط می‌کشاند/ عدم همخوانی قرائت با تکبر

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری برجسته استان مرکزی تصریح کرد: مسئولان نباید اجازه دهند کار به جایی برسد که قاریان به دلیل مشکلات مادی به سمت دریافت هدیه با زبان خود بروند یا به دلیل داشتن حیا و برای تأمین مخارج زندگی رو به مشاغل غیر مرتبط آورده و دست از تلاوت بردارند.

محمدرضا فیضیان، قاری برجسته استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به  تلاوت‌های بدیهی و تقلیدی در جامعه قرآنی گفت: تقلید و تکرار تا اندازه‌ای مثبت است ولی باید توجه کرد قاریان بیش از اندازه به این امر نپردازند، قراء مصری نیز در ابتدا تقلیدی کار می‌کنند اما به تقلید بسنده نکرده و خود را در معرض آزمون و خطای فراوان قرار می‌دهند تا در نهایت صاحب سبک شوند.

صرف تقلید سبک جدید به همراه نمی‌آورد

فیضیان با بیان این مطلب که صرف تکرار و اجراهای مداوم به صاحب سبک شدن منتج نمی‌شود، تصریح کرد: اگر همه از یک و یا چند قاری تقلید صرف داشته باشند نمی‌توانند نتیجه قابل قبول را ارائه دهند چون هر قاری صدای خودش را دارد و خداوند توانایی‌های منحصر به فردی را به هرشخصی داده است، پس هر قاری باید به دنبال پیشرفت و ارائه تلاوتی جدید و در چارچوب درست باشد نه اینکه همیشه تقلید کند.

به گفته وی قاریان صاحب سبک هم، از الحان قاریان دیگر استفاده می‌کنند؛ ولی قالب تلاوتشان به خودشان تخصیص دارد، بنابراین نوجوانانی که قدم در این راه گذاشتند باید در وهله اول تقلید کرده و پس از آن سبکب مستقل را اتخاذ و برای تلاوت‌های زیبا و منحر بفرد تلاش بیشتری داشته باشند.

نگاه مادی و تلاوت تأثیرگذار، دو مقوله غیرهم‌جنس‌اند

قاری برجسته استان مرکزی ارتباط نگاه مادی و تلاوت تأثیرگذار را غیر همجنس بیان کرد و گفت: مسئله تقوا در قرآن کریم یکی از مهمترین مباحث مورد توجه برای همگان است؛ بنابراین اگر قاریان به تلاوت کلام وحی تنها نگاه مادی داشته باشند نمی‌تواند به رسالت واقعی خویش که توسعه مفاهیم الهی است جامه عمل بپوشاند.

تواضع قاری از ارزش تلاوتش نمی‌کاهد

فیضیان در ادامه سخنان خویش با ابراز گلایه از اندک شماری از نهادها و شرکت‌ها مبنی بر دست کم گرفتن قاریان متواضع، اظهار کرد: عدم توجه قاریان به مباحث مادی بدین معنی نیست که نهادها و سازمان‌های دعوت کننده، فرد قاری را به عنوان یک شخص بی‌هنر و یا کسی که زحمتی نمی‌کشد نگاه کنند.

لزوم تخصیص تسهیلات برای قاریان قرآن

وی بیان کرد: مسئولان همانطور که برای ورزشکاران و هنرمندان و... تسهیلاتی قائلند برای قراء هم که وظیفه مهم ترویج فرهنگ کلام وحی را بر عهده دارند باید تسهیلاتی قائل شوند، زمانی که قاری ببیند مشکلات مادی خاصی پیش رو ندارد مطمئناً وقت بیشتری صرف تلاوت خویش کرده و مستمع هم تأثیر بیشتری می‌پذیرد.

این قاری ملی اضافه کرد: مسئولان امر نباید اجازه دهند کار به جایی رسد که قاری به دلیل مشکلات مادی و یا بی‌ارزش شدن امر تلاوت رو به دریافت هدیه با زبان خود بروند و یا به دلیل داشتن حیا و به خاطر تأمین مخارج زندگی رو به مشاغل غیر مرتبط آورده و دست از تلاوت بردارد؛ ازاین‌رو وظیفه مسئولان امر اینست که تدبیری در این جهت بیاندیشند.

قاری؛ سخنگوی خداوند روی زمین

وی بابیان این مطلب که قاری سخنگوی خداوند بر روی زمین بوده، پس بهترین ویژگی‌های اخلاقی اعم از تقوا، تواضع و... را باید دارا باشد، اضافه کرد: همانطور که برای برگزاری همایش و برنامه‌های مهم بهترین فرد که نماینگر ویژگی‌های شخصیتی و علمی بالاست انتخاب می‌شود؛ لذا یک فردی که آیات را که از طرف خالق بی‌همتاست تلاوت می‌کند قطعاً باید از ویژگی‌های بالاتری نسبت به بقیه برخوردار باشد، یعنی اگر کسی فرد قاری را در ظاهر و باطن دید، آیات قرآنی در ذهنش تجلی شود.

فیضیان با اشاره بر ضرورت تلاوت قاری توأم با تقوا و آرامش روحی و قلبی، تصریح کرد: بدون شک اگر در هنگام تلاوت به این امر مهم واقف باشند که هستند هم خود تأثیر گرفته و هم می‌توانند در تأثیرگذاری بر مستمعین مؤثرتر باشند.

حافظ 20 جزء کلام وحی در پایان سخنان خویش از ابراز تأسف از اخلاق‌های متکبرانه و حسادت در برخی از قاریان، به الگو بودن قراء در تمامی زمینه‌ها به ویژه عرصه‌های اخلاقی نیز اشاره کرد و گفت: قاریان باید بهترین شیوه‌های اخلاقی را چه درحین تلاوت و چه در محیط‌های مختلف جامعه داشته باشند و نوجوانان را به حرکت در مسیر رستگاری راهنما باشند.

captcha