کد خبر: 3362004
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵

پاسخ وزارت اقتصاد به خبر عدم برنامه تحول نظام بانکی

گروه اقتصاد: دفتر امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد در خصوص مطلب مندرج در یکی از خبرگزاری‌ها با عنوان وزارت اقتصاد برنامه‌ای برای تحول در نظام بانکی ندارد توضیحاتی داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط‌عمومی وزارت امور اقتصاد و دارایی، براساس ابلاغیه ریاست‌جمهوری به معاون اول رئیس جمهور مأموریت داده شد با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برنامه جامع اصلاح نظام بانکی کشور را در چندین محور تهیه و عملیاتی نمایند که کمیته مربوطه در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل و آغاز بکار نموده است.
بر پایه این گزارش، ساماندهی مناسب تأمین مالی کوتاه‌مدت و میان‌مدت فعالیت‌های اقتصادی از طریق نظام بانکی، وصول مطالبات غیرجاری، ایجاد زمینه رقابت در فعالیت‌های اقتصادی و بنگاه‌داری، انتظام‌بخشی به بازار پول از طریق ساماندهی مؤسسات اعتباری غیرمجاز و افزایش قدرت وام‌دهی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه بانک‌ها از جمله این محورها می‌باشد.
همچنین براساس این گزارش، طرح اصلاح نظام بانکی با مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی و با هدف شناسایی و از بین بردن چالش‌های رویاروی نظام بانکی کشور و افزایش قابلیت‌های بخش بانکداری و ایجاد زمینه‌های لازم برای ایفای نقش مؤثر آن در پشتیبانی از توسعه اقتصادی کشور در چهار محور زیر تهیه و فرآیند عملیاتی آن شروع شده است.
این گزارش حاکیست، محور اول با عنوان حوزه ارکان نظام پولی شامل زیر محورهای بهبود ایفای نقش مؤثر بانک مرکزی در اقتصاد، حدود مناسب برای استقلال بانک مرکزی در اقتصاد، بهبود نظارت بانک مرکزی، سیاست پولی مؤثر و بهبود کارایی مقامات پولی (هیئت نظارت، شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی و ... ) می‌باشد.
براساس این گزارش، محور دوم با عنوان حوزه عملیات بانکی نیز شامل زیر محورهای: تحقق حاکمیت بخش واقعی اقتصاد بر بخش پولی، تحقق مأموریت واسطه‌گری مالی نظام بانکی، ساده‌سازی فرآیندها و عملیات، افزایش کارایی و اثر بخشی، التفات ویژه به شرایط اقتصادی کشور و استانداردهای بانکداری اسلامی و واقعی کردن نرخ‌های سود بانکی می‌باشد.
این گزارش می‌افزاید: محور سوم حوزه نهادی–ساختاری بانک‌ها با عناوین ایفای نقش مؤثر نظام بانکی در تأمین مالی اقتصاد، بهبود ساختارهای مالکیتی و مدیریتی بانک‌ها، بهبود وضعیت مشارکت مالی دولت در سیستم بانکی، ایجاد فضای رقابت سالم در نظام بانکی کشور، اصلاح قوانین و مقررات مؤثر بر بانک‌ها و بازتعریف مأموریت‌ها و اصلاح اساسنامه‌ها منطبق با اصلاحات پیشنهادی از جمله زیر محورهای آن می‌باشد.
براساس این گزارش، محور چهارم با عنوان حوزه سیستم یکپارچه بانکی شامل زیر محورهای: بسترسازی برای استقرار سیستم‌های یکپارچه بانکی در کشور، ارائه معماری کلان ارکان فناوری اطلاعات نظام بانکی کشور، کمک به جاری سازی اطلاعات عملکردی بانک‌ها به سوی تصمیم‌گیران و مدیران نظام بانکی و اقتصادی کشور و بهبود سیستم‌های نظارتی نظام بانکی کشور می‌باشد.
شایان ذکر است تاکنون و در اجرای طرح اصلاح نظام بانکی، گزارش‌های مربوط به گام اول طرح یادشده به شرح زیر تهیه گردیده و اقدامات مربوط به سایر گام‌ها نیز در دست انجام است:
1. تجزیه و تحلیل چالش‌های نظام بانکی کشور
2. تجزیه و تحلیل ساختار و ارکان نظام پولی و بانکی کشور
3. تجزیه و تحلیل فرآیندها، عملیات، قوانین، مقررات، آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بانکی
4. تجزیه و تحلیل فناوری اطلاعات نظام بانکی کشور
5. بررسی روند صنعت بانکداری در جهان
6. تدوین مشخصه‌های مطلوب بانکداری اسلامی
7. مطالعه تطبیقی از طرح تحول در نظام بانکی کشور
8. تدوین مأموریت و چشم‌انداز نظام بانکی کشور

captcha