کد خبر: 3362614
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۷
حجت‌الاسلام مبشری خبر داد:

صدور کد مدرسی ویژه اساتید معارف دانشگاه جامع علمی کاربردی

گروه دانشگاه: رئیس دفتر ویژه اساتید گروه معارف اسلامی در دانشگاه جامع از صدور کد مدرسی و گزینش اساتید معارف این دانشگاه خبر داد و گفت: برای بیش از هزار و صد نفر، برای دو ترم تحصیلی ۹۴-۹۵، کد مدرسی صادر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی مبشری، رئیس دفتر ویژه اساتید گروه معارف اسلامی در دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، اظهار کرد: هدف از تشکیل دفتر ویژه معارف در دانشگاه علمی ـ کاربردی این بود که در مرحله اول، اساتیدی که در واحدهای دانشگاه‌ جامع علمی ـ کاربردی در سطح کشور در حال تدریس هستند ساماندهی شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه در برخی از دروس افرادی که تدریس می‌کردند مجوز لازم را نداشتند و حتی برخی دارای مدرک دیپلم بودند همین امر باعث شده بود افرادی که از نظر علمی سطح مناسبی را ندارند و یا با مدارک غیر معتبر و به تعبیر دیگر پایین برای کسانی که در حد کارشناسی یا کاردانی هستند تدریس کنند، که اعتراضاتی هم به وجود آورده بود؛ بنا بر این تصمیم گرفتیم که این دفتر تأسیس شود.

رئیس دفتر ویژه اساتید گروه معارف اسلامی در دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی عنوان کرد: از زمان تأسیس این دفتر، فراخوانی اعلام شد و اساتیدی که داوطلب بودند برای تأسیس در دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی در سامانه سجاد ثبت نام کردند و بعد از ثبت نامی که انجام شد اساتید را مورد ارزیابی اولیه قرار دادیم و مجوز تدریس برای افرادی که توانمند بودند فعلاً برای دو ترم تحصیلی 94-95 صادر شده است. کد مدرسی برایشان صادر شده است و ان‌شاءالله بعد از این دو ترم هم ارزیابی‌های آن‌ها به دست ما برسد و چنانچه ارزیابی‌های خوبی بود، روند کارشان را ادامه خواهند داد و کار تدریس را پی خواهند گرفت.

آموزش مجازی ویژه داوطلبان تدریس معارف

حجت‌الاسلام مبشری عنوان کرد: در این مسیر بیش از هزار و صد نفر داوطلب انجام مصاحبه بودند، ارزیابی‌هایی صورت گرفت که اکثر آن موفقیت‌آمیز بود. بعد از ارزیابی‌ها، برای افرادی که ارزیابی موفقیت‌آمیزی داشتند، یک دوره آموزش مجازی از سوی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد. یک دوره آموزش مجازی را پشت سر می‌گذاشتند که اصول و روش تدریس، کلاس‌داری و ارزشیابی و مواردی دیگری بود که گواهی‌اش را برای ما آوردند و ما گواهی مدرسی آن‌ها را فعال کردیم تا این دو ترم را تدریس داشته باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه بعضی استان‌ها امکاناتشان همانند تهران نبود، همچنین بعضی استان‌ها هم همکاری‌شان به اندازه لازم نبود،‌ فصل تابستان بود و دانشگاه‌ها بعضاً تعطیل بود؛ خواه ناخواه به دلیل این مشکلاتی که بیان شد با مشکلاتی مواجه هستیم منتهی در جمع‌بندی برآورد ما این بود که کار خوبی بوده و حرکت خوبی انجام شده است. در این ترم اساتیدی که تدریس خواهند کرد همه‌شان دارای یک وجاهت علمی خاصی هستند و مورد تأیید اولیه نهاد قرار گرفته‌اند. ان‌شاءالله برای ترم بعد سعی‌مان بر این است که هیچ استاد بدون مجوزی سر کلاس حضور پیدا نکند و تمام اساتیدی که در دروس معارف تدریس خواهند کرد ان‌شاءالله دارای مجوز تدریس خواهند بود.

حجت‌الاسلام مبشری در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از اساتید حائز شرایط شدند؟ گفت: در کل مجموعه‌، شاید ریزشمان در حد نیم درصد و یا یک درصد بوده باشد. در کل هزار و صد و اندی نفر شاید 10، 12 نفر در کل کشور و مثلاً در تهران 27 نفر حائز شرایط لازم نشده بودند. بنای ما بر این نبود که سخت‌گیری انجام شود و بخواهیم همان استادی که در دانشگاه‌های دولتی تدریس می‌کند برای دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی گزینش کنیم؛ لذا یک مقداری سنجش‌ها و ارزیابی‌هایمان برای دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی سهل‌تر برگزار شد؛ به همین جهت ریزش ما بسیار ناچیز بود.

گام بعدی تألیف کتاب‌های معارف متناسب با رشته‌هاست

رئیس دفتر ویژه اساتید گروه معارف اسلامی در دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در پاسخ به این سؤال که آیا این دفتر صرفاً‌ روی گزینش اساتید کار کرده است؟ اظهار کرد: این قدم اولیه بود گام دوم ما هم این است که ان‌شاءالله کتاب‌هایی در راستای همان رشته‌هایی که مورد تحصیل قرار می‌گیرد تألیف شود؛ طبیعتاً به‌طور مثال درسی مثل اخلاق را برای گرایش‌‌های مختلف باید به سبک‌های مختلف نوشت، همان طور که ما امروز اخلاق پزشکی، اخلاق حرفه‌ای و مواردی از این دست داریم. سعی بر این است که حتی در مباحث متون هم به این مباحث توجه شود.

وی ادامه داد: در دانشگاه علمی ـ کاربردی نیاز سنجی در مورد دروس مختلف صورت می‌گیرد؛ اندیشه، تفسیر قرآن و ...، بعد بر اساس آن نیازی که از دانشجویان و حتی اساتیدی که تدریس دارند احصا می‌شود کتاب تدوین می‌شود. این برنامه بلندمدت است و به راحتی نمی‌شود به آن دست پیدا کرد؛ طبیعتاً باید یک مقداری زمان بیشتری را صرف کرد و امکانات بیشتری را در اختیار گرفت تا ان‌شاءالله به این هدف رسید.

حجت‌الاسلام مبشری عنوان کرد: این کار برای سال تحصیلی آینده به سرانجام خواهد رسید. کتاب‌ها تألیف می‌شوند نه اینکه از کتاب‌هایی که در بازار هستند استفاده شود.

وی در جواب این پرسش که برای چند رشته کتاب معارف تألیف خواهد شد؟ گفت:‌الان نمی‌شود به این نکته اشاره کرد که برای چند رشته کتاب معارف تألیف می‌شود؛ چون رشته‌های دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی بسیار متنوع و گسترده است و طبیعتاً نمی‌شود برای هر رشته‌ای یک کتابی را چاپ کرد؛ چرا که اصلاً بسیاری از مباحث بین رشته‌ها مشترک است، با توجه به این هزینه‌های بالایی که برای امر چاپ باید در نظر گرفته شود و همچنین تنوع مطالب هم شاید برای اساتید هم یک مقدار خسته‌کننده باشد به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که رشته‌ها را در 5، یا 6 گروه کلی جا بدهیم و بعد بر اساس آن گروه‌ها در حد 5 یا 6 گروه کتاب‌ها را تألیف کنیم.

حجت‌الاسلام مبشری در مورد اینکه آیا این دفتر پیشنهاد تأسیس رشته‌های قرآنی مهارت‌محور را هم دارد؟ عنوان کرد: خیر،‌ چون نیروهای بسیار محدودی داریم و هم اینکه کار در دانشگاه علمی ـ کاربردی یک مقداری با توجه به گستردگی دانشگاه علمی ـ کاربردی مشکل است.

captcha