علی جنتی وزیر، فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عنوان کرد: هر قرآنی به چاپ میرسد باید به طور دقیق توسط چاپخانه کنترل شود و مُهر کنترل را همراه داشته باشد و با ناشران و چاپخانهدارانی که در این زمینه کوتاهی کنند برخورد جدی میشود.
جنتی افزود: گاهی دیده میشود قرآنهایی با برخی اشتباهات از جمله تکراری بودن برخی صفحات وارد بازار میشوند که این امر نتیجه بیدقتی چاپخانه است.
وی با بیان اینکه قرآن کتابی آسمانی است و در چاپ آن باید دقت خاص شود، تصریح کرد: از دیگر اشتباهات دیده شده چاپ قرآن در یک کتاب همراه صحیفه سجادیه و ادعیه دیگر است که این امر نیز با برخورد جدی روبرو میشود.
وزیر ارشاد تصریح کرد: هر قرآن باید در کتابی مستقل همراه یا بدون ترجمه چاپ شود.
وی همچنین به تشدید نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر چاپ قرآن اشاره کرد و گفت: با ناشران و چاپخانهداران متخلف به طور جدی برخورد خواهد شد.
جنتی همچنین به سؤالی در ارتباط با کمکهای ارشاد مبنی بر برطرف کردن کمبودهای موجود در صنعت چاپ این طور پاسخ داد: مشکلاتی از نظر مواد در صنعت چاپ وجود دارد که بخش عمده آن مربوط به کاغذ است که البته این محصول به وفور در حال وارد شدن است.
وی افزود: البته دو بار در دولت مطرح شده که تعرفههای جدید به کاغذ بسته شود که وزارت ارشاد و دولت به صورت جدی با تعرفههای جدید مخالفت کرده و ما معتقد هستیم که کاغذ باید ارزان به دست مصرف کننده برسد.
جنتی در ادامه گفت: سایر مواد نیز که مورد نیاز صنعت چاپ است در حال وارد شدن بوده و ظرف یکی، دو ماه آینده و بعد از برطرف شدن تحریمهای حوزه چاپ این صنعت به رونق دست پیدا خواهد کرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی پیرامون فروش فیلم محمد رسولالله(ص) ساخته مجید مجیدی گفت: از آخرین وضعیت اطلاع ندارم، اما تا یک هفته قبل این اثر حدود 3 میلیارد تومان فروش داشته است.
جنتی افزود: با توجه به اینکه این فیلم به عربی دوبله و به انگلیسی زیرنویس شده، در خارج از کشور نیز به نمایش درخواهد آمد و امیدوارم بیش از آنچه که برای آن سرمایهگذاری شده درآمد داشته باشد تا بتوانیم بخش دوم این فیلم که مربوط به دوره پس از بعثت تا رحلت پیامبر است را نیز بسازیم.
وی همچنین پیرامون حضور این فیلم در جشنواره اسکار گفت: تاکنون تصمیمی در این باره گرفته نشده و وضعیت آن هنوز مشخص نیست.
جنتی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه پس از تماشای فیلم «قصهها» نظرش در مورد این فیلم چیست اظهار کرد: قصهها مشکلی ندارد و اگر سؤال آن به صحن علنی مجلس بیاید من آنجا نظرات خود را خواهم گفت.
وی افزود: سینمای اجتماعی ما نمیتواند از مسایل اجتماعی برکنار باشد، یعنی از آنچه که در جامعه میگذرد چشم بپوشد. همان طور که نویسندهها و مطبوعات نیز نمیتوانند برکنار از مسایل اجتماعی باشند.
جنتی اضافه کرد: بسیاری از مسایل و مشکلات که در جامعه رخ میدهد را این فیلم به تصویر کشیده و برای آنها راه حل ارائه کرده و به نظر من فیلم بسیار خوبی است و به همین دلیل نیز مجوز آن صادر شده.
این مقام مسئول در پاسخ به سؤالی پیرامون زمزمه حضور بازیگران خارجی در سینمای ایران گفت: در همین جشنواره فجر که بخش بینالملل آن در اردیبهشتماه برگزار شد، قراردادهایی با چند کشور بسته شد تا با همکاری یکدیگر فیلم مشترک بسازیم و این طبیعی است که در ساخت فیلم مشترک بازیگران خارجی نیز حضور داشته باشند.
جنتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه اجرای جشنواره فیلم کودک و نوجوان عنوان کرد: این جشنواره 28 ساله شده و در طول این سالها برخی سالها در اصفهان و در سالهای دیگر در همدان یا شهرهای دیگر برگزار شده است.
وی افزود: با بررسیهای کارشناسی تصمیم بر آن شده است که بخش کودک و نوجوان این جشنواره از هم جدا شود که بخش کودک آن در اصفهان برگزار شود و بخش نوجوان آن در همدان؛ این نحوه برگزاری به صورت آزمایشی اجرایی میشود و بعد از اجرای آن یک ارزیابی صورت خواهیم داد و در صورت عدم موفقیت آن دوباره به صورت مشترک همین روند ادامه پیدا میکند.