کد خبر: 3363320
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹

رشد جایگاه بین‌المللی ایران در رتبه‌بندی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶

گروه دانشگاه: نتایج رتبه‌بندی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ نظام رتبه‌بندی QS منتشر شد و در این بین دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران عملکرد بهتری نسبت به سال گذشته داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، 2 دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران از ایران توانستند با عملکردی بهتر نسبت به سال گذشته به‌طور چشمگیری رتبه‌های بین‌المللی خود را بهبود بخشند.

بر این اساس، دانشگاه صنعتی شریف به‌عنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی QS توانست با بیش از 100 پله رشد، رتبه‌ای در بازه 480-471 را کسب کند و دانشگاه تهران نیز با بیش از 50 رتبه رشد، در بازه 600-551  قرار گرفت.

گروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی ISC اعلام کرد: مؤسسه «کاکارلی سیموندز» 12 سال است که دانشگاه‌ها را در سطح جهان مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است. این نظام بین‌المللی با بهره جستن از 6 شاخص بررسی شهرت دانشگاه با وزن 40%، ارزیابی کارفرمایان با وزن 10%، میزان گرایش بین‌المللی با وزن 10%، میزان استناد به ازای هر عضو هیئت علمی با وزن 20% و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با وزن 20% بیش از 800 دانشگاه برتر جهان را مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است.

در ادامه این گزارش آمده است: تنها تغییری که در متدولوژی این رتبه‌بندی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است مربوط به شاخص میزان استنادات به اعضای هر عضو هیئت علمی است که با نرمال‌سازی استنادات در تمامی حوزه‌های موضوعی باعث شد که دانشگاه‌هایی که در حوزه علوم اجتماعی، هنر و مهندسی عملکرد بهتری دارند، قادر باشند رتبه بهتری را کسب کنند.

بر اساس این گزارش، در فهرست برترین‌های جهان، مؤسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته مقام اول جهان را به دست آورده است. دانشگاه هاروارد مقام دوم جهان و دانشگاه کمبریج انگلستان و استنفورد آمریکا مشترکاً رتبه 3 جهان را به خود اختصاص دادند.

همچنین انستیتو فناوری کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، انستیتو فناوری زوریخ و دانشگاه شیکاگو رتبه های 5 الی 10 فهرست برترین‌های جهان را به خود اختصاص دادند.

10 دانشگاه برتر جهان متعلق به آمریکا و انگلستان هستند. تنها دانشگاه برتر خارج از دو کشور آمریکا و انگلستان در این رده، انستیتو فناوری زوریخ سوئیس است که رتبه 9 جهان را کسب کرده است.

دانشگاه‌های آسیایی همچون سال‌های گذشته، در سال 16-2015 نیز رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کردند. 2 دانشگاه از 20 دانشگاه برتر جهان و 10 دانشگاه از 50 دانشگاه برتر جهان به قاره آسیا تعلق دارند.

در گزارش گروه رتبه‌بندی ISC آمده است: دو دانشگاه آسیایی که در سال 16-2015 توانستند در جمع 20 دانشگاه برتر جهان قرار گیرند دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور هستند. دانشگاه ملی سنگاپور به‌عنوان برترین دانشگاه آسیا شناخته شد که با 10 رتبه رشد نسبت به سال گذشته، حائز رتبه 12 جهان شد. دانشگاه صنعتی نانیانگ نیز با 26 رشد رتبه، دانشگاه دوم آسیا و سیزدهم جهان شد. دانشگاه تسینگوا چین با 22  رتبه رشد در جایگاه 3 آسیا و 25 جهان قرار گرفت.

همچنین دانشگاه‌های حوزه خاورمیانه نیز نسبت به سال گذشته، دارای رشد رتبه بوده‌اند. از ترکیه دانشگاه بیلکنت با 5 رشد رتبه نسبت به سال گذشته برترین دانشگاه این کشور شناخته شد که رتبه 394 جهان را به خود اختصاص داد. از عربستان سعودی نیز دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد با 26 رشد رتبه، جایگاه 199 جهان را به دست آورد.

در منطقه اقیانوسیه دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه ملبورن به‌عنوان دو دانشگاه برتر این منطقه شناخته شدند که به ترتیب رتبه‌های 19 و 42 جهانی را کسب کردند.

دانشگاه بوئنوس آیرس آرژانتین با رتبه 124 و دانشگاه سائوپائولو برزیل نیز با رتبه 143 جهان 2 دانشگاه برتر آمریکای جنوبی هستند.

در قاره آفریقا نیز دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی با رتبه 171 جهان برترین دانشگاه این قاره شناخته شد.

تقی نباتی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۶/۳۱ - ۱۶:۱۸
0
0
توجه کنید موسسه QS پارسال رتبه دانشگاه شریف و تهران را به ترتیب 600-650 و 650-700 اعلام کرده بود و رتبه فنی مهندسی این دو دانشگاه به ترتیب 332 و 298 بوده است. حالا امسال چطور رتبه کلی این دو دانشگاه به ترتیب به 470-480 و 550-600 رسیده ، اما در قسمت فنی مهندسی اصلا رتبه ای ندارند!!! یا اگر توجه کرده باشید امسال رتبه دانشگاه های انگلیس نسبت به پارسال خیلی خوب شده بهتره بگم عالی شده یعنی یه کارهایی اون پشت دارن یه عده انجام میدن که خیلی علمی نیست مطمئن باشید و به این رتبه بندی ها دل نبندید واقعی نیست.
امجد
|
-
|
۱۳۹۴/۰۶/۳۱ - ۱۶:۲۱
0
0
من از نارضایتی دانشجویان شریف کم و بیش خبر دارم اما یه نکته ای که من از شریف می دونم اینه که دانشجوهاش فقط بلدن نمره 18،19 و 20 بگیرن. و مقالات خیلی قوی هم اکثرا ندارند تازه اگه مقاله بدهند!!! به طور مستند خدمتتون می گم که اگه در سایت دانشکده های دانشگاه شریف قسمت دانشجوهای دکترا مراجعه کنید یا از سنوات تحصیلی دانشجویان دکترا یه آماری تو این دانشگاه بگیرید می بینید که غالبا اونها در این دانشگاه طی مدت حداقل 6-7 سال دکتراشون را تمام می کنند که علتش اینه که شرط دفاع از تز دکترا داشتن 2 مقاله خوب علمی است و چون این دانشجویان از کارشون در مقطع دکترا چیزی پابلیش نتونستن بکنند کارشون به سال 6 یا هفتم یا گاها 9 ام میرسه تا مقالاتشون رو خلاصه یه جاهایی چاپ کنن!!! این واضحا نشون میده که از نظر کار پژوهشی این دانشگاه نقص بزرگی داره
نغمه مستوفی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۶/۳۱ - ۱۶:۲۲
0
0
ای کاش موسسه های رتبه بندی به نحوه رفتار و فرهنگ اساتید و کارمندان دانشگاههای فوق در مقابل دانشجویان هم نمره بدهند و در رتبه بندی لحاظ نمایند. در هیچ کجای دنیا رفتاری که دانشگاههای ما با نخبگان خود دارند انها با دانشجویان خود ندارند. در دانشگاهای به ظاهر برتر ایران متاسفانه خبری از انسانیت و فرهنگ اسلامی واقعی نیست.
مهراد
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۰۸ - ۲۱:۲۸
0
0
تمام هدف دانشگاه شریف اینه که هر جور شده بچه ها رو اذیت کنه
دو تا سود عاید اونها میشه
1- کلا اذیت بکن و به آرزوهاشون برسن و خودشون رو خالی بکنن
2- افراد به زودی پس از موندن در این دانشگاه تا حداکثر دو مقطع، معمولا از ماندن در این دانشگاه خسته میشن و میرن خارج
حالا یکی از پارامترها در بالارفتن رتبه دانشگاهها اینه که چه تعداد از فارغ التحصیلان یک دانشگاه در دانشگاههای خارج از کشور درس می خوانند
اگر کمی باهوش باشید می فهمید که ظلمی که سیستم آموزش شریف و اساتید اون بر سر دانشجوهای نخبه این کشور روا می کنن باعث بهتر شدن رتبه دانشگاه و احساس غرور و خودکامگی اساتید این دانشگاه شده که نباید به حساب برتری علمی اساتید و سیستم آموزش اون' گذاشت
نگین
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۱۱ - ۱۲:۱۶
0
0
لطفا رتبه بندی جدید موسسه تایمز را نیز در سایتتان بیاورید.
چون خیلی از دانشگاههای ایران امسال در این رتبه بندی حضور دارند و با وجود افت کردن رتبه دو دانشگاهی که پارسال در این رتبه بندی حضور داشتند، چند دانشگاه دیگر ایرانی امسال به این لیست اضافه شدند.
تبریک به همه مردم ایران
captcha