رائین خانزاده، کاتب ریزنگار قرآن، با حضور در خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن رونمایی از تازهترین اثر خود که حکاکی قرآن روی ورق طلاست، گفت: کار کتابت این قرآن دو روز پیش پس از گذراندن یک کار مداوم یک ساله و صرف میانگین زمانی 7 ساعت در روز به پایان رسید و توفیق داشتیم تا این اثر را برای نخستینبار با سفر به شهر مقدس قم در حضور مراجع عظام تقلید رونمایی کنیم.
نگارش قرآن روی دو ورق طلا با ابعاد 12 و 16 سانتیمتر
وی با اشاره به اینکه این قرآن در دو ورق طلا در ابعاد 12 و 16 سانتیمتر نگارش شده است، افزود: سعی کردم با وجود کمبود فضا، شماره آیه، برخی اعراب، شماره 30 جزء قرآن را روی این ورقها و البته طرح کلی جلد قرآن را نیز طراحی کردم که برای انجام کارهای فنی، نورد فلز، میناکاری که از جمله هنرهای اصیل ایرانی است به نقاط مختلفی از جمله اصفهان ارسال شد.
خانزاده تصریح کرد: به نظر من فعالان در حوزه هنر قرآنی باید پس از خلق آثار هنری خود، ابتدا با شرفیابی به حضور مراجع عظام تقلید، برای ادامه فعالیتهای خود انگیزه مضاعفی ایجاد کنند همچنان که ما این کار را کردیم و با استقبال خوب ایشان مواجه شدیم و نظر مساعدی که نسبت به کار داشتند، ما را در ادامه فعالیت مصمم کرد.
وی گفت: این بیستمین قرآنی است که من آن را کتابت میکنم و پنجمین قرآنی است که آن را روی ورق فلز حکاکی میکنم؛ یکی از دلایلی که موجب شد من اقدام به این کار روی ورق طلا بکنم، در اعتراض به عمل موهن کشیش آمریکایی در قرآنسوزی بود و من خواستم با این کار به او و سایر توهینکنندگان به ساحت قرآن نشان دهم که به ازای برگهایی از قرآن که جسارت کرده و آن را سوزاندند، ما قرآن بر روی ورق طلا که ماندگاری فراوانی دارد خلق خواهیم کرد.
این ریزنگار قرآنی افزود: اگر پژوهشی در زمینه کتابت قرآن بر روی فلز و طلا به انجام برسانید مشاهده خواهید کرد که یک بار روسیه آن هم نه با کاردستی بلکه به واسطه ماشینهای حکاکی اقدام به این کار کرده است و البته نه در این ابعاد، بلکه بر روی 600 ورق طلا با ابعاد خیلی بزرگتر که به واسطه حجم بالای اوراق نتوانستند آن را لولا و به شکل کتاب درآورند، اما ما در خلق این اثر قرآنی که بر روی دو صفحه در ابعاد کوچک آن را به انجام رساندیم، توانستیم با لولا کردن آن، شکلی منظم و منسجمتری به قرآن مطلا ببخشیم.
در اثر اخیرم، دقت بیشتری در نگارش حروف و کلمات قرآن داشتم
این مبتکر شیوههای نوین کتابت قرآن گفت: پس از کتابت متن کامل بیست قرآن، در اثر اخیرم ضمن آنکه از میزان طلای بیشتری به عنوان زمینه کار استفاده شد، تصور میکنم به سبب ممارست فراوان در این زمینه، دقت بیشتری در نگارش حروف و کلمات آن داشتهام.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا که آیا تصور نمیکنید تولید قرآن با این شکل و با صرف هزینههای گزاف نوعی تجملگرایی در زمینه هنر قرآنی باشد، عنوان کرد: چرا دنبال تجملگرایی در جای دیگر نیستید؟ میگویند هزینه صرف شده برای خلق چنین قرآنهایی را برای اموری خیر همچون تسهیل در ازدواج جوانان، کمک به مستحقان و مسائلی از این دست هزینه کنید. من که مسئول چنین کارهایی نیستم، با هزینه شخصی و تنها با این نیت که عشق و علاقه به قرآن دارم دست به چنین کاری میزنم و خوشبختانه تاکنون که محتایج حمایت دولتی نبودهام؛ اوایل این کار را میکردم، نامه مینوشتم و از دوستان توقع حمایت داشتم اما از مقطعی فهمیدم که فایدهای ندارد و وقت تلف کردن است.
برخی از مسئولان با توجیه تجملگرایی در برابر تولید قرآنهای فاخر جبهه میگیرند
خانزاده تأکید کرد: دوستان مسئول در امور محوله خود ضعف دارند و کاری برای فرهنگسازی از دستشان برنمیآید و آن وقت یکی امثال من که چنین کاری انجام میدهد فوراً در مقابلش جبههگیری میکنند که تو چرا تجملگرایی میکنی، من ضامن به تعویق افتادن و عدم ایجاد انگیزه جوانان برای ازدواج نیستم، کار من هم تجملگرایی نیست، تجملگرایی را در جای دیگری جستجو کنید، در خرید اتومبیلهای آنچنانی و در شرایطی که جوانان چندان درآمدی ندارند در دستان آنها گوشیهای موبایل چند میلیون تومانی میبینید، چطور اینها مشکلی ندارد و تجملگرایی نیست، اما من و امثال من که در راه قرآن متحمل هزینه میشویم تجملگرا هستیم؟
وی گفت: قطعاً بدانید که اگر دانش و علم در حوزه تفاسیر، قواعد قرآنی داشتم کاری جدای از این کاری که در حال انجامش هستم برای ترویج و بسط فرهنگ قرآنی انجام میدادم، اما این تنها کاری است که از دستم برمیآید و باید بگویم که خیلی تصادفی چنین کاری را در زمینه هنر قرآنی آغاز کردم، اتفاقی که در دوران خدمت سربازی مرا به این مسیر کشاند و برای نخستین بار با حضور در محضر مقام معظم رهبری و تأیید ایشان مصمم به ادامه این راه شدم.
تأییدیه رهبری و سایر مراجع عظام تقلید در ادامه این راه من را مصمم کرد
این هنرمند کاتب قرآن که در جدیدترین فعالیت خود آیات و عبارات قرآن را روی بال پروانه نوشته است و آن را در سفر اخیر خود به دفتر آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی اهدا کرده، گفت: من در این مسیر منتقدان زیادی داشتهام حتی از سوی مسئولان قرآنی بارها به من گفته شده است که انجام چنین کاری چه فایدهای دارد؟ این انتقادات انگیزه من را برای ادامه راه مضاعف میکند، کمااینکه تاکنون چهار مرتبه به محضر رهبر معظم انقلاب شرفیاب شدم و از ایشان برای کارم تأییدیه خواستم و ایشان هر بار کار و فعالیت من را تأیید کردند و البته با در محضر آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی نیز این موضوع مطرح شد و ایشان هم مرا تشویق کردند و گفتند که هر کاری در راستای ترویج فرهنگ قرآنی میتوانید انجام دهید از آن مضایقه نکنید.
وی اظهار کرد: وقتی در اینترنت به جستجو میپردازم که آیا کسی قرآن روی ورق طلا کار کرده است یا نه و با کمال تعجب میبینم که چیزهای دیگر مد شده است و مثلاً پول صرف کاشت ناخن طلا و مسائل دیگری میشود که عین تجملات است، انگیزهام برای کار کردن در این زمینه مضاعف میشود و تصور میکنم هر کس بنا به عشق و علاقه به موضوعی است که برای آن هزینه میکند. بارها شنیدم که منتقدان نسبت به طرح بهسازی حرم امام(ره) هم اعتراض داشتند اما من میگویم کار عمرانی که انجام شده است نشان میدهد که مردم چقدر به امام و مقتدای خود عشق و ارادت دارند و این کارهایی هم که توسط من و امثال من انجام میشود تنها و تنها به سبب عشق و علاقهای است که ما به قرآن و عترت داریم.
من ثابت کردم که نظر به خطوط قرآن، سوی چشم را بیشتر میکند
خانزاده تأکید کرد: یکی از دستاوردهای کار من در زمینه ریزنگاری قرآن که به آن بسیار هم مباهات میکنم اثبات این نکته است که براساس یک حدیث نبوی هر کس قرآن بخواند و سر و کارش با آیات قرآن باشد سوی چشمانش بیشتر میشود؛ من روز اولی که ریزنگاری قرآن را آغاز کردم توانستم «سوره اخلاص» را روی دانه برنج بنویسم، اما اکنون 160 سطر قرآن را روی یک دانه برنج مینویسم.
وی تصریح کرد: من توانستهام با هنرم تأثیر قرآن و پیامی که دارد را بسط و گسترش بیشتری حتی در میان پیروان ادیان دیگر هم بدهم و مثلاً وقتی دانه برنجی که روی آن سورهای از قرآن را نوشتهام و آن را به یک مسیحی میدهم که او حتی با میکروسکوپ نیز به سختی قادر به درک حروف آن است، مجدد که او به من مراجعه میکند و میگوید که تو با این کار خود باعث شدی که من در اجزاء و عناصر پیرامون خودم بیشتر دقیق شوم و از هر چیزی به راحتی نگذرم.
خانزاده در پایان بیان کرد: به هر حال آنچه که امروز شاهد آن هستید بدون نیاز به حمایتهای دولتی به سرانجام رسیده است و از اینکه بینیاز از این حمایت هستم بسیار خرسندم و تصور میکنم که تنها پول نمیتواند منجر به تولید چنین قرآنهایی شود، کمااینکه عربستان که خود را مهد قرآن میداند و هزینه چنین کارهایی برایش رقمی نیست نتوانست اقدام به ریزنگاری قرآن روی طلا کند، به نظرم باید روی دادن چنین اتفاقاتی فراگیر شود تا این آثار مانا برای آیندگان ما نیز باقی بماند.
گفت 11 ماه دیگه نوبت میرسه
اقایون محترم ملت دارن از گرسنگی میمیرن
هزاران میلیارد بودجه دفتر آیت الله هستش که داره خرج این جور مسایل میشه
اینا پول ملت هستش
همش حرامه
17 میلیون جوان مجرد داریم
میفهمینننننن اصلا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟