به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در سال 90 اعتباری از بودجه نیم درصد فعالیتهای قرآنی به 98 دانشگاه کشور تخصیص داده شد. به 10 دانشگاه شاخص بودجههایی بیش از یک میلیارد اعتبار اعطا شد که در این میان سهم دانشگاه تهران بهعنوان اصلیترین دانشگاه ایران حدود دو میلیارد تومان بود.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تخصیص اعتبارات بعدی نیاز به گزارش هزینهکرد این بودجه در عرصه پژوهشهای قرآنی داشت و تخصیص این بودجهها متوقف بر گزارشهای ارسالی از دانشگاهها شده است.
چالشهایی که در نحوه هزینهکرد بودجه پژوهشهای قرآنی در سال 90 پیش آمد باعث شد نحوه هزینه بودجه پژوهشهای قرآنی تغییر کند و این وظیفه به مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور مستقر در وزارت علوم واگذار شود. برای رفع ابهامات در این زمینه به سراغ رئیس دانشگاه تهران رفتیم و در مورد نحوه هزینهکرد این بودجه در این دانشگاه پرسیدیم.
محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با دو میلیارد بودجه پژوهشهای قرآنی که در سال 90 از بودجه نیم درصد فعالیتهای قرآنی از سوی شورای توسعه فعالیتهای قرآنی در اختیار دانشگاه تهران قرار داده شده است، اظهار کرد: یک مقداری از آن باقی مانده است که آن را اعلام کردهایم.
وی با بیان اینکه این بودجه خلاف مصرف نشده است، گفت: دانشگاه تهران طرحهای پژوهشی قرآنی را حمایت و پشتیبانی میکند.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که چقدر از آن مبلغ دو میلیارد تومان باقی مانده است؟ اظهار کرد: حضور ذهن ندارم ولی کامل مصرف نشده است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا خود دانشگاه تهران از بودجههای جاری که در اختیارش قرار داده میشود، بودجهای را برای پژوهشهای قرآنی هزینه میکند؟ عنوان کرد: همان بودجه هنوز کامل استفاده نشده است.
درخواست دانشگاه تهران از دانشکدهها برای تعریف پایاننامههای ارشد و دکتری در پژوهشهای قرآنی
نیلی احمد آبادی اظهار کرد: پژوهش در امور قرآنی باید در دستور کار باشد. ما از دانشکدهها خواستیم که پایاننامههای ارشد و دکترایشان در این موضوعات تعریف کنند و به نظرم مهمترین کاری که دانشگاه تهران میتواند انجام دهد تحقیق روی این موضوع است.
وی همچنین در رابطه با میزان پذیرش دانشجوی خارجی در این دانشگاه، گفت: هنوز کامل نشده است و آمار دقیقی نداریم. در سال جاری جذب دانشجوی خارجی داشتهایم ولی چون هنوز ثبت نام کامل نشده است.
کاهش ظرفیت در مقطع کارشناسی و دکتری
نیلی احمدآبادی همچنین به کاهش ظرفیت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اشاره کرد و گفت: از ظرفیت پذیرش با توجه به ظرفیتی که همکاران ما در دانشگاه اعلام کردهاند کاسته شده است؛ ولی چون ثبت نامها کامل نشده است مشخص نیست.
مصاحبه از لیلا شرف