محمدرضا مسیبزاده، مدیر کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیتهای مدارس قرآنی با شروع سال تحصیلی جدید گفت: آموزش و پرورش در راستای فعالیتهای قانونی خود، بستری را برای فعالیتهای دینی دانشآموزان فراهم کرده است. در این راستا سه منشور نورانی و ارزشمند را به عنوان هدف کاری خود دنبال میکنیم که شامل قرآن، عترت و نماز است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیتهای مختلفی را برای سال تحصیلی جدید در نظرگرفتهایم افزود: با مدیریت آقای فانی بعد از گذشت سالها از زمان راهاندازی مراکز دارالقرآن، مشکل نیروی انسانی این مراکز مرتفع شد و تمامی 250 مراکز دارالقرآن در سطح کشور به صورت فعال به لحاظ نیروی انسانی، مدیریت، کادر اجرایی، مربیان و مدرسین ساماندهی شد.
آغاز فعالیت مراکز دارالقرآن در نیمه مهر ماه
مسیبزاده تصریح کرد: در راستای آغاز به کار دارالقرآنها، مدارس قرآنی به عنوان مرکز این فعالیتها برنامههای خودشان را در مقطع ابتدایی آغاز کردند. تعداد این مدارس در سطح کشور 2 هزار و 300 مدرسه قرآن است که مانند مدارس عمومی آموزش و پرورش فعالیت دارند اما در عین حال، بحث قرآنی با شاخصهای بیشتری از نظر مربیان، مدیران و کادر مدرسه دنبال میشود. آغاز فعالیت مراکز دارالقرآن را هم در نیمه مهر ماه خواهیم داشت.
راهاندازی سایت صراط و طرح نور
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و سفارشات ایشان مبنی بر تربیت حافظان قرآن کریم، گفت: از 4 سال گذشته حفظ آیات الهی، در دستور کار مرکز فعالیتهای قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش قرار گرفته است. در کنار این برنامهها دو برنامه اصلی شامل راهاندازی سایت صراط و طرح نور را دنبال میکنیم.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سایت صراط آماده ثبتنام از دانش آموزان است، بیان کرد: دانشآموزان میتوانند با مراجعه به این سایتها و ثبتنام در آن بر اساس دورههای پیشبینی شده کلاسهای قرآنی خود را انتخاب کنند.
حفظ موضوعی در دستور کار قرار دادهایم
مسیبزاده گفت: برای اینکه دانشآموزان بیشتری در حوزه حفظ قرار گیرند، حفظ ترتیبی را در کنار حفظ موضوعی دنبال میکنیم. همچنین حفظ موضوعی آیات الهی را در دستور کار قرار دادهایم. در سال گذشته با انتخاب تعدای از مدارس در مناطق مختلف یعنی هر منطقه آموزش و پرورش 4 مدرسه، این طرح را به صورت پایلوت انجام دادیم که نتایج بسیار خوبی حاصل شد.
طرح حفظ موضوعی قرآن برای تمامی دانشآموزان
وی با اشاره به محوریترین فعالیتهای آموزشوپرورش در بخش قرآن تصریح کرد: امسال طرح حفظ موضوعی را برای عموم دانشآموزان اجرا خواهیم کرد که در قالب شش عنوان کتاب در مقطع متوسطه اول و دوم و 6 عنوان کتاب ویژه دانشآموزان ابتدایی با حفظ موضوعی آیات الهی هر پایه 40 آیه منتخب متناسب با سن و حال و هوای دانشآموزان انتخاب شده که بتوانند به صورت کاربردی در زندگی خود نیز از آنها استفاده کنند.
28 کتاب از زندگی ائمه اطهار(ص)، پیشبینی شده است
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیتهای حوزه عترت و نماز هم گفت: در این رابطه بحث امامشناسی و مصباح الهدی را برای سال جاری با 28 کتاب از زندگی ائمه اطهار(ص)، متناسب با سنین دانشآموزان در دو دوره ابتدایی و متوسطه پیشبینی کردهایم که در نوع خودش برای اولین بار انجام شده، تا از این طریق بتوانیم بچهها را به سبک زندگی اسلامی و ائمه اطهار(ص) آشنا کنیم.
اجرای طرح مبین با حضور 4 هزار مدیر مدرسه
مسیبزاده ادامه داد: طرح مبین در حوزه نماز با عنوان «مدیریت برنامههای یاوران نماز» در مدارس کشور تهیه شده است. در سال جاری با تدوین سند جامعه نماز در اولین گام حدود 4 هزار مدیر مدارس خاص ازجمله، استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، شبانهروزی و مدارس بالای 250 نفر دانشآموز انتخاب و در قالب 8 عنوان دوره برنامهریزی شد. در طول تابستان جاری 5 دوره از آنها برگزار شد و 3 دوره هم در مهر ماه برگزار خواهد شد تا بتوانیم از ظرفیت تشکلهای دانشآموزی در ایجاد نظم و برگزاری نماز جماعت بهره ببریم.
2 نوع مدارس قرآن تا کنون داشتهایم
وی در خصوص فعالیتهای گذشته مدارس قرآنی هم گفت: دو نوع مدارس قرآن تا کنون داشتهایم. مدارس قرآنی که در شیفت مخالف کار میکردند، بصورتی که دانشآموزان صبح، بعدازظهر در این کلاسها شرکت میکردند که این طرح موفق نبود و در همان زمان راهاندازی شده بعد از گذشت یک سال و نیم تعطیل شد.
در حال حاضر مدارس برنامهای قرآن کریم را داریم
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در حال حاضر مدارس برنامهای قرآن کریم را داریم که مانند سایر مدارس عمومی اما با سبقه قرآنی بیشتر فعالیت میکنند. فعالیت این مدارس در آئیننامه مصوب شورای قرآنی آموزش و پرورش هم قرار گرفته است.
همه مدارس ما مدارس قرآن، عترت و نماز هستند
مسیبزاده در خاتمه با اشاره به اینکه همه مدارس ما مدارس قرآن، عترت و نماز هستند گفت: تفاوتی که در برخی مدارس وجود دارد این است که در آنها موضوع مربوطه مانند قرآن، ورزش و امثال آنها با تخصص و حساسیت بیشتر دنبال میشود.