کد خبر: 3366311
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹
ایکنا گزارش می‌دهد؛

نامه سرگشاده علیه رئیس فقید و فعلی پژوهشگاه علوم انسانی در معرض سنجش/ «تکذیب می‌شود»

گروه اندیشه: در یک نامه سرگشاده بدون نام که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است، مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اتهاماتی مواجه شده است که اعضای پژوهشگاه مفاد چنین نامه‌ای را تکذیب می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محتوا و سندیت نامه سرگشاده به وزیر علوم محل تردید‌های جدی است. دیروز خبرگزاری مهر نامه سرگشاده اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به وزیر علوم را بر خروجی خود قرار داد.
در این نامه سرگشاده که امضاء کنندگان آن ذکر نشده‌ است، به آن‌چه سیاسی‌کاری در این پژوهشگاه خوانده شده، اعتراض شده است.
دو تن از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفت‌وگو با ایکنا نسبت به محتوا و سندیت چنین نامه‌ای تردید‌های جدی وارد کرده و مفاد آن را نپذیرفتند.
امضای «جمعی از روسای پژوهشکده‌ها و گروه‌ها، اعضای هیئت علمی، کارشناسان و کارمندان پژوهشگاه علوم انسانی» این شائبه را مطرح ساخته است که جمع وسیعی از کارکنان این نهاد علمی با مفاد آن موافق هستند، اما یکی از روسای پژوهشکده‌های این پژوهشگاه معتقد است امضا کنندگان این نامه سرگشاده تنها دو نفر هستند.

اتهاماتی علیه یک پژوهشگاه
در نامه سرگشاده فوق الذکر آمده است که متاسفانه در زمان ریاست دکتر آیینه‌وند معدود افرادی که اولویتشان مسائل سیاسی و جناحی است، مشکلات و مسائل زیادی برای این مرکز ایجاد نموده‌اند که شهرت و حیثیت علمی و بی‌طرفی پژوهشگاه لطمه جدی خورده است و حالا باب عزل و نصب‌های ناصواب در این محیط علمی مفتوح شده.
این نامه سرگشاده چنین پایان یافته است: با این وصف و با توجه به حساسیت و تاکیدات مقام معظم رهبری در ارتقا، اعتلاء و تحول علوم انسانی و سیاست‌های اعلام شده دولت یازدهم مبنی بر حفظ کرامت محیط های علمی، از جنابعالی تقاضامندیم ضمن توجه ویژه به پژوهشگاه علوم انسانی نسبت به حل مسائل و مشکلات و دخالت‌های خارج از این نهاد بزرگ پژوهشی اقدام لازم را مبذول بفرمایید و با نصب مدیریت غیرجناحی و معتبر علمی «امید دوباره» و «تدبیر» را به پژوهشگاه بازگردانید.
نویسندگان نامه سرگشاده «باند خاص» را تشکیل می‌دهند
دکتر فروغ پارسا، رییس پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رییس انجمن مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی ایران در گفت‌وگو با ایکنا با تکذیب محتوای نامه سرگشاده گفت: به نظر می‌رسد هیچ یک از اعضاء پژوهشگاه مطالبی را که در این نامه‌ سرگشاده مطرح شده است را قبول ندارد.


پارسا تصریح کرد: ما از عملکرد دکتر قبادی و مرحوم دکتر آیینه‌وند راضی هستیم. آقای آیینه‌وند باعث افتخار بوده و از استوانه‌های علمی کشور بودند.
وی افزود: ما در حال نگارش نظرات‌مان به دکتر فرهادی هستیم، هیچ یک از روسای پژوهشکده این نامه را امضا نکرده‌اند و نویسندگان یکی دو نفر بوده‌اند که مشکل شخصی داشته‌اند.
پارسا در پایان گفت: من به عنوان رییس پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رییس انجمن در حال تاسیس مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی ایران، محتوای این نامه‌سرگشاده را تکذیب می‌کنم و حمایت و رضایت خود از عملکرد رییس پژوهشکده را اعلام می‌کنم.
وجود «باند خاص» کودکانه است
جواد میری، عضو هیئت علمی پژوهشکده اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این خصوص گفت: با تجربه‌ای که داشته‌ام این حرف‌ها محصول دعواهای خانوادگی است که وجود دارد و عده‌ای آن را بزرگ کرده‌اند.
وی ادامه داد: در هر مرکزی ممکن است افرادی همسو با یکدیگر باشند و مخالفت‌هایی وجود داشته باشند، اما اینکه بگوییم «باند خاصی» وجود دارد یا استراتژی خاصی به دنبال اهدافی مافیایی است فکر کودکانه‌ای است و واقعیتی ندارد.


میری با بیان اینکه جو پژوهشگاه در حالتی که این نامه سرگشاده توصیف می‌کند نیست، گفت: در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اتفاق خاص و نامعمولی روی نمی‌دهد. اگر اختلاف سلیقه‌ای هم وجود داشته باشد برای پویایی لازم است.
وی ادامه داد: عدم اختلاف نظر و دیدگاه‌ به معنای مثبتی ندارد و انسان فرهیخته به دنبال مسائل نویی است که از خلال اختلافات علمی حاصل می‌شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: محتوای نامه ابتدا از دغدغه‌‌های مقام معظم رهبری در خصوص تحول در علوم انسانی آغاز کرده است و سپس اهداف دولت تدبیر و امید را بیان کرده و آن‌گاه سخن از باند خاصی در مخالفت با هداف نظام در این پژوهشگاه به میان آورده است در حالی که شورای بررسی متون در پژوهشگاه تاسیس شده است که دقیقا بر اساس راهنمایی‌های مقام معظم رهبری فضا را برای تحول در علوم انسانی آماده می‌کند.
وی افزود: این شورا در زمان مرحوم دکتر آیینه‌وند آغاز به کار کرد و در این دو سال بسیاری از مصوبات در خصوص تحول در عوم انسانی مطرح شده و کتاب‌هایی نیز منتشر شده است.
میری در پایان گفت: هرچند من در خصوص عملکرد این شورا ان قلت دارم و در خصوص مساله تحول به مفهوم جامع شناختی آن اشکالاتی مطرح کرده‌ام اما محتوای نامه در خصوص عملکرد پژوهشگاه کاملا شتاب‌زده است.

گزارش‌ از میثم قهوه‌چیان

ریحانه
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۱۳ - ۱۹:۳۵
0
1
سلام
نوشته شدن این نامه، خیلی طبیعی است. دقیقا شما رفتین با کسانی مصاحبه کردیدن که عضو همون گروه خاص هستند...
دقیقا
خیلی خنده داره. شما اگر می خواستین بی طرف باشید، خیلی راحت می توانستید جبهه آدم ها را بفهمید... حداقل با یک نفر مصاحبه می کردید که جبهه مخالف این دو عضو باشند، نه دو نفر در یک جبهه...
captcha