محمد عطار، پژوهشگر طب سنتی و اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اطلاق واژه طب ایرانی به طب سنتی محدود کردن آن است اظهار کرد: این مکتبی که در ایران وجود دارد یکی از سه مکتب بزرگ جهان در حوزه طب سنتی است که از اندلس قدیم یا اسپانیای امروزی تا شبه قاره هند از این طب استفاده کرده و میکنند نام طب ایرانی برای این مکتب کوچک کردن آن است.
وی ادامه داد: روایتهایی که در رابطه با طب در اسلام شکل گرفتهاند در این بافت فرهنگی به وجود آمدهاند الفاظی که وجود دارند را به نام طب سنتی ایران میشناسیم در نتیجه فهم درست احادیث و روایاتی که میشناسیم فقط در قالب این بافت قابل استفاده است.
این متخصص طب سنتی تأکید کرد: متأسفانه با توجه به اینکه پزشکی یک شغل اجتماعی و تابع فرهنگ است افرادی از این روایات و احادیث سوءاستفاده و اگر بخواهیم خوشبینانه نگاه کنیم در فهمیدن این احادیث سوء استفاده میکنند و این مسأله لزوم همکاری بین نهادهای حوزوی و دانشگاهی را پیش میکشد و اصول خوبی را به جامعه ارائه میکنند.
عطار افزود: تا کنون همکاری بین حوزه و دانشگاه نبوده برداشتن یک گام مشترک و ایجاد و تعریف یک واحد درسی برای دانشجویان طب سنتی در رابطه اصول و مبانی فقه و همچنین آشنا کردن روحانیون با مسائل پزشکی می تواند از بسیاری مشکلات در رابطه با عدم درک آیات و احادیث در رابطه با طب پیشگیری کند.
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران در رابطه با مشکلاتی که طب سنتی با آن روبه روست اظهار کرد: علاوه بر ورود افراد غیر متخصص در این حوزه به درمان و مشکلات پیش روی آن مشکلاتی نیز در رابطه با پژوهش در این حوزه وجود دارد.
وی یادآور شد: از سوی دیگر هنوز درس نامه طب سنتی و نظام طبقه بندی بیماریهای طب سنتی در ایران نداریم و در نتیجه نمی توانیم روش های سنجش دقیقی در این رابطه داشته باشیم.
عطار ابراز امیدواری کرد: با توجه به حمایتهایی که از سوی مسئولان میشود و از سوی دیگر با توجه به اینکه هر کار پژوهشی زمانبر بوده امید میرود این مشکلات هم در طی زمان حل شود.