کد خبر: 3370482
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
نیازی:

دفاع مقدس، فقط خاطره‌گویی نیست/ اعتماد به جوانان؛ مهمترین اصل جنگ با دشمن

گروه اجتماعی: مدیرگروه مطالعات جامع‌ محور مرکز تحقیقات دفاع‌ مقدس گفت: متأسفانه بازگویی حقیقت دفاع مقدس جنبه شعاری پیدا کرده، نباید تنها به خاطره‌گویی بسنده شود، چگونگی رفع تحریم و همبستگی اجتماعی در جنگ موضوعاتی است که نیاز به توجه جدی دارد.

یحیی نیازی، مدیر گروه مطالعات جامع‌‌ محور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌ مقدس درگفت‌و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: پس از گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی  دستاورد‌های واقع‌بینانه و فراوانی در حوزه‌های مختلف  به وجود آمده، در ارتباط با موضوع  دفاع مقدس  فداکاری‌ها و پایمردی جوانان و مردم به طور مشهود دیده می‌شود که با همت و غیرت خود با حضور در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل از سرزمین اسلامی خود دفاع کردند.

وی ادامه داد: کشور ایران در جریان جنگ تحمیلی مورد هجوم دشمن قرار گرفت، حیله‌های استکبارستیز دشمنان از هر سو فشارهای فراوانی متوجه میهن عزیز می‌‌کرد به نحوی کشور در شرایط اسف بار مظلومیت واقع شد و در میان جهاد دفاعی از سوی مردم به عنوان یک تکلیف مشخص به کار گرفته شد.

نیازی در خصوص علت نامگذاری این هفته به نام مقدس، بیان کرد: آغاز جنگ از سوی ایران انجام نگرفت بلکه جریان جنگ بر کشور ما تحمیل شد و درشرع مسلمانان جهاد دفاعی برگرفته از آموزه‌های دینی و بواسطه نقش دین به منظور دفاع از کشور است  و در همین راستا واژه غرور آفرین مقدس بنا بر فرمایشات امام راحل برگزیده شد و در ادبیات پایداری نمود پیدا کرد.

وضعیت تحلیل دستاوردهای دفاع مقدس ضعیف است

مدیر گروه مطالعات جامع‌ محور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌ مقدس با بیان اینکه  وضعیت بررسی و بیان دستاوردهای دفاع مقدس نقاط ضعف فراوانی دارد،  تصریح کرد: با توجه به دستاورد‌های فراوان در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی و ... درتحلیل موهبات  جریان جنگ تحمیلی ضعیف عمل شده‌است و در واقع شعار استقلال طلبی و مستقل بودن  کشوراز دولت‌های شرق و غرب بسیار اندک بیان می‌شود.

وی تأکید کرد: در سیصد سال گذشته با وجود تهاجم‌ها ، فتنه‌انگیزی دشمنان و دخالت در امور کشور قسمت زیادی از مناطق ایران جداشده است و در نهایت نیز چیزی عائد این ملت نشد حال با کمی تأمل در جریان دفاع مقدس متوجه حضور مردم و جان فشانی بسیاری از رزمندگان میهن اسلامی خواهیم بود که با از خود گذشتگی مانع از خروج یک وجب از خاک ایران شدند و این مهم بر دو اصل استوار است : حماسه آحاد ملت بزرگ ایران و  لزوم تشریح دستاورد‌های جنگ.

لزوم پرداختن به مشکلات اساسی دفاع مقدس

نیازی با اشاره به برگزاری برنامه‌های کاربردی دفاع مقدس، افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر بازگویی حقیقت دفاع مقدس جنبه شعاری پیدا کرده، باید شعارگرایی را به سمت  واقع‌گرایی سوق دهیم و از مردم جهت تسهیل در این امر دعوت به عمل آید چراکه برگزاری برنامه با موضوع  دفاع مقدس دریک هفته کفایت نمی‌گنجد، نباید تنها به خاطره‌گویی بسنده شود، باید به موضوعاتی که کشور در آن دوران با آن درگیر بود بیشتر مورد توجه قرار گیرد از قبیل چگونگی رفع تحریم‌‌ها در جریان جنگ، همبستگی اجتماعی، وحدت نظر و رویه‌ای که وجود داشت و خلق تئوری‌های مقاومت یا تبدیل به یک نظریه کیفی به عمل.

جوانان دچار مشغله کذب هستند

مدیر گروه مطالعات جامع محور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌ مقدس گفت: خط  و مشی فکری جوانان جامعه اسلامی  با اصول و مبانی انقلاب تفاوتی ندارد، بلکه در شیوه برخورد با این افراد تفاوت وجود دارد، در حال حاضر با توجه به سرعت و رشد  تکنولوژی جوانان با بهره گیری ازاطلاعات فضاهای مجازی از مشغله کاذب برخوردار هستند و عدم واگذاری مسئولیت‌ها به آ‌نها  شرایطی را ایجاد کرده است که با نوعی  ناامیدی در این قشر روبرو هستیم.

نیازی در پایان بیان کرد: در دوران دفاع مقدس شایسته سالاری مردم بسیار خاص بود و در هر لحظه  حضور افراد مختلف در جبهه‌ها بسیار چشمگیر احساس می‌شد حتی جوانان دارای تحصیلات عالی توانستند با نشان دادن انگیزه خود مسئولیت‌های مدیریتی را عهده‌دار شوند و این امر در غالب شعار اتفاق نیافتاد حال در جامعه کنونی وقتی صحبت از جوان به میان می‌آید فرصت تجربه از وی گرفته می‌شود تا حدی که حس مسئولیت‌پذیری  در فرد کاملا نابود میگردد،  باید تلاش کنیم تا در عرصه‌های مختلف از مهارت و روحیه بانشاط جوانان انقلابی کشور بیشتر استفاده شود و آنها را به حال خود رها نکنیم.

خبرنگار: فریده خدادادی

captcha