کد خبر: 3370509
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
متقی‌نیا:

معلم؛ مدیر یادگیری/ بندگی خدا، ثمره و میوه دانش است

گروه اندیشه: امام‌جمعه موقت خرم‌آباد با بیان این‌که ثمره و میوه دانش و یاد گرفتن، بندگی خداست، گفت: معلم باید هدفش تربیت بندگان خدا باشد دانش‌آموز هم نباید فراموش کند که می‌خواهد بنده خدا باشد.

حجت‌الاسلام قاسم متقی‌نیا، امام‌جمعه موقت خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در رابطه با تعلیم و تربیت از نگاه قرآن، گفت: یکی از مسائل مهم و اساسی در تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن نقش معلم به‌عنوان یاد دهنده، الگو، مدل و اسوه برای فراگیر و یاد گیرنده است. در نظریات مربوط به تعلیم و تربیت نقش معلم را به‌عنوان مدیر یادگیری معرفی می‌کند.
وی با بیان این‌که در قرآن کریم از پیامبراکرم(ص) به‌عنوان اسوه و الگویی برای معلمان یاد شده است، افزود: معلم باید تخصص، مهارت، توان مدیریتی فراگیر را داشته باشد تا بتواند زمینه را فراهم کند تا فراگیر (دانش‌آموز) یاد بگیرد.
متقی‌نیا اضافه کرد: علامه طباطبایی فرموده است «از شرایط تربیت سالم این است که معلم و مربی صفات شایسته‌ای که فراگیران را به آن سفارش می‌کند داشته باشد و گرنه تربیت او بی‌اثر است، تربیت زمانی می‌تواند به نتیجه برسد که مربی صالح باشد و این صلاحیت و صالح بودن خود را در معرض دید دانش‌آموز و دانشجو قرار دهد».
وی با یادآوری این‌که دانش‎آموز و دانشجو باید معلمش را تجسم آن‌چه به آن سفارش می‌کند ببیند، تصریح کرد: از نگاه قرآن نقش معلم در تعلیم و تربیت و تزکیه نفس یک نقش اساسی است و در این زمینه سفارش‌های زیادی شده است.
امام جمعه موقت خرم‌آباد ادامه داد: معلم باید زمینه را برای تعلیم و تربیت در خود، محیط و فراگیرنده فراهم سازد.
وی با بیان این‌که تزکیه و تربیت برای کسی به‌وجود می‌آید که تحت مشیت الهی قرار بگیرد، افزود: معلم نباید هدف از تعلیم و تربیت را فراموش کند باید این سؤال اساسی مدنظرمان باشد که ما می‌خواهیم زندگی کنیم یا بندگی کنیم، هدف ما باید به بندگی رسیدن خدا باشد اگر زندگی می‌کنیم هدفمان از زندگی نیز باید رسیدن به روح بندگی باشد.
این کارشناس مذهبی با بیان این‌که ثمره و میوه دانش و یاد گرفتن، بندگی خداست، اظهار کرد: معلم باید هدفش تربیت بندگان خدا باشد دانش‌آموز هم نباید فراموش کند که می‌خواهد بنده خدا باشد.
وی با اشاره به این‌که بندگی خداوند متعال یک‌سری نشانه‌ها دارد، گفت: خداوند متعال بهترین بندگان را کسانی می‌داند که شکرگزار باشند، دانش‌آموز نعمتی در دست معلم است معلم باید به‌خاطر وجود این نعمت شکرگزار باشد و آگاهی لازم در رابطه با مسائل خانوادگی، رشدی، فکری، تربیتی و روان‌شناسی را برای تربیت دانش‌آموز کسب کند.
متقی‌نیا ادامه داد: معلم باید قبل از این‌که دیگران را به تزکیه سفارش کند، خودش این‌طور باشد یعنی خودش به انچه می‌گوید عمل کند.
وی توجه به استدلال و منطق و همچنین عشق معلم به فراگیر و تعلیم و تربیت را از دیگر الزامات کار معلمی دانست و گفت: اسلام به‌دنبال یادگیری از راه استدلال و منطق است و به این امر تأکید و تشویق فراوان کرده است.

captcha