به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مسلمانان مقیم شهر لندن از همه اقشار و ملیتهای گوناگون به شکرانه و سپاس از نعمتهای بیکران پروردگار عالمیان، در دهمین روز از ماه ذیالحجه 1436 همزمان با دوم مهرماه در خجسته روز با سعادت عید سعید قربان، عید رهایی از همه تعلقات غیر خدایی، نماز عید سعید قربان را به امامت حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی شمالی در مرکز اسلامی انگلیس اقامه کردند.
حجتالاسلام والمسلمین شمالی، نماینده حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در بریتانیا در خطبههای نماز عید سعید قربان، طی سخنانی ضمن عرض تبریک و تهنیت عید فرخنده و بزرگ اسلامی قربان، به تبیین و تفسیر فرازهایی از دعای وارده در این عید پرداخت.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس گفت: در این دعا میخوانیم که اگر برخی از مردمان برای شادباش و تحیت عید به دیدن بزرگان و صاحبان قدرت و ثروت میروند؛ اما مؤمنان برای تحیت عید و شکر، در درگاه خدا حاضر میشوند و برای همین است که مسلمانان برای تشکر از نعمات الهی و برپایی نماز عید به مساجد که خانه خدا هستند رفته و نماز را به جماعت اقامه میکنند. مؤمنان در این دعا از خدا نه یک پاداش؛ بلکه جوایز و برکات بیشماری تقاضا میکنند.
وی در تشریح معانی این دعا، بیان کرد: اگر برای دیدن شاهان و حاکمان هدیهای میبرند و یا اگر خدمتی کرده و مثلاً نشان لیاقت و مدالی دارند که نشاندهنده وفاداری آنهاست و آن را به سینه میزنند؛ ولی مؤمنان دعاگو در این دعا میدانند و اقرار میکنند که هیچ عمل با ارزشی در درگاه الهی ندارند و فقط به امید فضل و کرم خدا در این خانه حاضر شدهاند.
نماینده حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در بریتانیا اظهار کرد: تنها چیزی که انسان میتواند به خود بهعنوان یک ویژگی عظیم نسبت بدهد، خطا و گناه است. هیچیک از عبادات ما نمیتواند در برابر خدا عظیم باشد؛ اما گناهان ما، حتی اگر از نظر کمیت و تعداد کم باشند، باز هم بهدلیل نافرمانی خدا، عظیم به حساب میآیند و مؤمن باید به این نکته واقف باشد که جز رحمت خدا به چیزی امیدوار نباشد.
حجتالاسلام شمالی با اشاره به مراسم قربانی در موسم حج یادآور شد: اکنون هزاران نفر از خواهران و برادران مسلمان ما در مکه و در موسم حج مشغول بهجا آوردن اعمال هستند و ما اگرچه آنجا حضور نداریم اما مسلمانان دیگر را نماینده خود در این مراسم میدانیم؛ چراکه ما همه اعضای پیکر واحد امت اسلامی هستیم.
وی در خصوص اهمیت بزرگداشت و تکریم مکه و مسجدالحرام، گفت: یکی از نشانههای زنده بودن امت اسلامی توجه به مکه و مهبط وحی و گرامیداشت آن است.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس در ادامه به بیان و ترجمه فرازهایی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به حجاج سال جاری پراخت و برخی از نکات این پیام را برای نمازگزارن تشریح کرد.
وی در تشریح این پیام گفت: مراسم حج و ادای لبیک فقط یک آئین نیست، بلکه این لبیک نشاندهنده نوع خاصی از شیوه و روش زندگی است.
نماینده حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در بریتانیا در توضیح مفاهیم این پیام افزود: این لبیک به معنای شکستن بتها است؛ از جمله بت نفس، بت تکبر و خودخواهی و گاه بتهای اجتماعی مانند بتهای استکباری.
حجتالاسلام شمالی همچنین در مذمت بت تنبلی و بیمسئولیتی که در این پیام مورد توجه قرار گرفته است، توضیحاتی را بیان کرد.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس ضمن یادآوری فرارسیدن ایام ماه محرم، از شیعیان خواست که در این ماه از کارهایی که ممکن است موجب شائبه و ایجاد تصویر زشت از مراسم سوگواری ابا عبداللهالحسین(ع) شده و یا به ایجاد سؤال و سردرگمی در بین مسلمانان اهل سنت منجر شود، خودداری کنند.
وی گفت: چه قدر خوب است که هیئتهای عزاداری روزی از روزهای محرم را به آشنا کردن غیر مسلمانان با مراسم عاشورا و فلسفه و تاریخ آن اختصاص دهند.
حجتالاسلام شمالی ادامه داد: باید برنامههای این روز را متناسب با درک و گنجایش مخاطبان غیرمسلمان تدارک دید تا آنها نیز بتوانند حداکثر بهرهبرداری از مراسم محرم را داشته باشند.
وی سپس با یادآوری آغاز سال جدید تحصیلی برای همه دانشجویان و دانشآموزان مسلمان، آرزوی موفقیت کرده و توفیق مدارس اسلامی و مدارس آخر هفته را که به تدریس قرآن و معارف اسلامی میپردازند، از خداوند متعال خواستار شد.
نماینده حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در بریتانیا ابراز امیدواری کرد که همه مسلمانان انگلیس بتوانند روزی فرزندان خود را به مدارس اسلامی بفرستند.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس همچنین با اشاره به بحران مربوط به پناهندگان خواستار کمک جامعه مسلمانان به پناهندگان شد و گفت: بهتر این است که به این افراد در سرزمین و وطن خودشان کمک شود تا مجبور به تحمل مشقت مهاجرت و خطرات آن نشوند.
وی در پایان با اشاره به برگزاری مسابقه جایزه علامه طباطبایی، بیان کرد: در روز عید غدیر طی مراسمی، به دانشآموزان مسلمان برتر این مسابقه، در مدارس انگلیس جوایزی اهدا خواهد شد.