کد خبر: 3370937
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۷
ایازی عنوان کرد:

واکاوی دلایل شیوع استرس در جامعه/ ضرورت ایجاد مراکز کنترل خشم

گروه جامعه: قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در خانواده‌هایی که جوان دارند، دغدغه، استرس و نگرانی آینده جوانشان بسیار است.

محمدهادی ایازی قائم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های حوزه سلامت کشور در گفت‎وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وضعیت مراکز خشم در شهر تهران و آینده این مراکز گفت: مراکز کنترل خشم در تهران براساس توافقی بین بنده که در آن زمان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بودم و آقای محمود گلزاری که در آن زمان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بود دنبال می‎شد. تاجایی هم که اینکار را دنبال کردیم در شهرداری منطقه 7 چنین مجموعه‎ای به بهره‎برداری رسید.

هرچقدر مراکز کنترل خشم ایجاد کنیم باز هم جای فعالیت داریم

وی در ادامه به لزوم پرداختن به مسئله خشم در جامعه و استفاده از همه ابزار برای کاهش و کنترل آن گفت و افزود: با توجه به آمار بیماری‏‌هایی که در حوزه خشم و اعصاب و روان وجود دارد واقعیتی را باید پذیرفت و آن این است که ما در موضوع اعصاب و روان هرچقدر بتوانیم مراکزی را در سطح شهر و کشور ایجاد کنیم باز هم جای فعالیت داریم.

راه‌اندازی کمیته راهبردی بیماری‌های اعصاب و روان

قائم مقام وزیر بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه در زمینه کنترل و کاهش خشم کمیته راهبردی بیماری‌های اعصاب و روان در وزارت بهداشت راه‎اندازی شده است. این کمیته وظیفه راهبری در خصوص راه‏‎اندازی و یا عدم آنها را دارد. در این کمیته روانشناسان و روان‎‎پزشکان متعددی برای حل این مشکلات حضور دارند.

ایازی در ادامه بیان کرد: اینکه این مراکز چقدر توسعه پیدا کرده و به چه ترتیب و یا تعداد آن چه مقدار باشد در جلسات این کمیته در حال بررسی است. اما از اینکه چه تعداد مراکز در سطح شهر تهران و یا کشور وجود دارد و یا چه مقدار پذیرش دارند، اطلاع دقیقی ندارم.

در جامعه نشاط ایجاد کنیم

وی راهکارهای کاهش خشم در جامعه را پرداختن به مشکلات جامعه و تامین سلامت روحی و روانی افراد دانست و افزود: اصل کلی در این خدمات این است که بتوانیم در جامعه نشاط را ایجاد کنیم. بخشی از نشاط ایجاد کردن هم این است که بتوانیم مقداری از استرس‌های مردم را برطرف کنیم.

شیوع استرس در جامعه

ایازی از شیوع استرس در جامعه خبر داد و تصریح کرد: در خانواده‌هایی که جوان دارند، دغدغه، استرس و نگرانی آینده جوانشان بسیار است؛ چراکه نگران این هستند که آیا فرزندشان می‎تواند شغلی پیدا کند؟ زمینه ازدواجش فراهم شود؟ و همچنین در خانواده‎هایی که جوانان آنها ازدواج می‎کنند هم دغدغه شغلی جوان در بعد از ازدواج و اینکه آیا او می‎تواند مسکنی برای خود تهیه کند یا خیر؟ بسیار شیوع پیدا کرد است.

قائم مقام وزیر بهداشت بیان کرد: موضوعاتی همچون استرس‏‎ها در جامعه باعث می‎شود تنش‎ها روزبه‏‎روز افزایش پیدا کند و در کنار آن بیماری‏‏‏‏‎های اعصاب و روان هم در بین افراد جامعه و خانواده‎ها زیاد شود.

شرط اصلی برای مهار خشم، خارج شدن از وضعیت فعلی است

وی شرط اصلی برای مهار خشم و کنترل آن در جامه خارج شدن از وضعیت فعلی دانست و افزود: بعد از خارج شدن از شرایط فعلی باید به دغدغه‎های مردم بپردازیم و جدای از این موارد برنامه‎های شاد و متنوعی که رسانه ملی می‎تواند در این موضوع داشته باشد تا حد بسیار زیادی می‎تواند در ایجاد نشاط بین مردم تاثیرگذار باشد.

captcha