به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حسن ربیعی، سخنگویی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در نشست مشترک این سازمان با نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان کشور که عصر امروز یکشنبه 5 مهرماه، در محل این سازمان برگزار شد با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سازمان اوقاف را سازمان موفقی اعلام کردند اظهار کرد: راهبرد سازمان اوقاف در حوزه وقف بنا بر فرمایش ایشان توجه به اصل امانت در نیات واقفین است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یک میلیون و 700 هزار موقوفه ثبت شده در کشور وجود دارد اظهار کرد: حدود 125 هزار از این موقوفهها دارای رقبه است.
سخنگویی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار کرد: سازمان اوقاف برای اجرای طرح نیت واقفین اولین کار را تشکیل ستاد ناظرین برای بازخوانی اسناد است که تاکنون بیش از 17 هزار نیت وقفی در این اسناد بازخوانی شده است.
وی اظهار کرد: در طرح ملی تندرستی در سال 93 برای بیش از ده هزار نفر طرح نیت واقف را مورد اجرا قرار دادیم. در اجرای این طرح بیش از 90 میلیارد تومان هزینه شده است که در سال جاری این عدد 50 میلیارد تومان میشود.
ربیعی در ادامه به دغدغههای سازمان اوقاف پرداخت و اظهار کرد: رفع موانع حقوقی و ثبتی موقوفات یکی از دغدغههای است که در این سازمان وجود دارد. در این راستا نشستهای مشترکی را با ارگانهای مختلف برای رفع این موانع برگزار کردهایم در حال حاضر نیمی از موقوفات کشور فاقد سند ثبتی بوده که باید برای آن راهی پیدا کنیم.
سخنگویی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بهرهوری از موقوفات در دستورالعملهای سازمان قرار داده شده است اظهار کرد: در این طرح برنامههایی را آغاز کردهایم که میتوان گفت ورود اوقاف به حوزه سلامت یکی از برنامههای سازمان اوقاف در امر بهرهوری از موقوفهها ورود به حوزه سلامت است.
وی همچنین با بیان اینکه آمار ثبت موقوفات جدید بعد از انقلاب سالی 150 تا 200 وقف بوده است اظهار کرد: امروزه سالی بیش از 4 هزار وقف جدید ثبت میشود.
ربیعی در ادامه با بیان اینکه در رابطه با موضوعات قرآنی نیز ظرفیت خوبی در دانشگاه علوم قرآنی اوقاف وجود دارد اظهار کرد: در این دانشگاه 22 دانشکده مستقر بوده و بیش از 13 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و از این میان 8 هزار فارغ التحصیل نیز وجود دارد.
وی یاد آور شد: با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری در رابطه با وجود ده میلیون حافظ قرآن در کشور سازمان اوقاف تربیت یک میلیون حافظ را در این راستا عهده دار شده است.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمد حاتمی، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با بیان اینکه باید برای موضوعات درمانی سه قدم برداشته شود اظهار کرد: نخست باید اطلاعات آن را جمع و سپس نظام مطلوب وقف را برای آن طراحی کنیم و در مرحله سوم برنامه عملیاتی را برای تغییر از وضع موجود به وضع مطلوب پیگیری کنیم.
وی افزود: پس از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در رابطه با امین بودن در نیت واقفین و همچنین ابلاغ طرح تحول سلامت و همچنین تاکید ایشان بر ورود واقفین به موضوعات حوزه سلامت طرح تحول موقوفات درمانی را میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و اوقاف و امور خیریه پیگیری کردیم و در این راستا نیتهای واقفین در حوزه پزشکی را از میان 800 نیت وقف بازخوانی کرده و شروع به اجرایی کردن آن کردیم.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف با بیان اینکه هزار و 127 مرکز درمانی در کشور وجود دارد اظهار کرد: سهمی که سازمان اوقاف و امور خیریه در این حوزه دارد 25 درصد بوده که این نشان از آن است که ما نیز سهم عمدهای در حوزه سلامت کشور داریم و باید برنامههایی جدی در این راه داشته باشیم.