به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آییننامه اعطای تسهیلات به دانشجویان و طلاب توسط مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور در اجرای تبصره بند 6 ماده 9 آییننامه تخصیص اعتبارات و نظارت بر اجرای برنامههای ملی و بینالمللی پژوهش و آموزش عالی قرآنی تصویب و ابلاغ شد.
در اجرای ابلاغیه شماره 199674 مورخ 28/10/93 محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جهت نیل به اهداف قرآنی، کمک به تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی کشور و بهمنظور ایجاد انگیزه، تشویق و حمایت از فعالیتهای علمی ـ پژوهشی دانشگاهیان و حوزویان غیر عضو هیئت علمی و با هدف کمک به انجام فعالیتهای علمی، پژوهشی و تولیدی قرآنی، آییننامه اعطای تسهیلات به دانشجویان، طلاب و فعالان بخش توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور به شرح ذیل است.
اهداف این آییننامه شامل کمک به تحقق اهداف و قوانین اسناد بالادستی با توجه به خط مشی کلی منشور توسعه فرهنگ قرآنی، ایجاد انگیزه در دانشجویان، طلاب و فعالان قرآنی بهمنظور شرکت در فعالیتهای آموزشی ، پژوهشی و بینالمللی مرتبط با نظام توسعه فرهنگ قرآنی، حمایت از فعالیتهای علمی، پژوهشی و آموزشی دانشجویان قرآنی یا طلاب حوزههای علمیه ، کمک به جهتدهی فعالیتهای علمی و پژوهشی قرآنی در راستای نیازهای نظام توسعه فرهنگ قرآنی و کمک به تأمین بخشی از هزینههای دانشجویان فعال قرآنی و شاغل در دانشگاهها و حوزههای علمیه عنوان شده است.
بنا بر این گزارش، طبق این آییننامه از مجموع ظرفیت سالانه جهت اعطای تسهیلات که به اعضای واجد شرایط آموزش عالی کشور اختصاص پیدا میکند 80 درصد به دانشجویان و طلاب حوزههای علمیه و 20 درصد به فعالان قرآنی تعلق میگیرد.
ملاک امتیازبندی
دانشجویان یا طلابی که پایاننامههای آنها از بین اولویتهای پژوهشی فراخوان شده انتخاب شده باشد، درمقطع کارشناسی ارشد 80 امتیاز و در مقطع دکتری 90 امتیاز با توجه به کیفیت پروژه، کسب خواهند کرد.
این محورها عبارتند از؛
1 برنامه ملی استقرار سامانه هوشمند مدیریت دانش قرآنی
2 برنامه ملی توسعه مطالعات نظامسازی قرآنی
3 برنامه ملی توسعه مطالعات فرهنگسازی و مدیریت امور قرآنی کشور
4 برنامه ملی گفتمانسازی ادبیات توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه تخصصی
5 برنامه ملی ارتقای سرمایه انسانی نظام پژوهش آموزش عالی قرآنی
6 برنامه ملی طراحی، توسعه و ارتقای برنامه های درسی قرآنی در نظام آموزش عالی
7 برنامه ملی طراحی و استقرار نظام جامع برنامهریزی، نظارت و ارزیابی نظام پژوهشی آموزش عالی قرآنی
8 برنامه ملی توانمندسازی نیروی انسانی نظام پژوهش و آموزش عالی قرآنی در تعاملات بینالملل
9 برنامه ملی و بینالمللی گسترش گفتمان قرآنی اهل بیت(ع) در عرصه علمی داخل و بینالملل
این گزارش حاکی از آن است که دانشجویان فعال قرآنی که آخرین سال تحصیلی خود را میگذرانند میتوانند متقاضی دریافت این تسهیلات باشند. همچنین درخواست دانشجویان متقاضی استفاده از این تسهیلات که حداکثر یک سال از زمان اتمام پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری گذشته باشد، در کمیته اعطای تسهیلات قابل بررسی خواهد بود.
مقدار تسهیلات
پرداخت تسهیلات مرکز حداقل 50.000.000 و حداکثر 200.000.000 ریال با توجه به امتیازات کسب شده و مصوب در جلسه کمیته اعطای تسهیلات است.
فرآیند دریافت تسهیلات
علاقهمندان برای دریافت این تسهیلات میتوانند فرم درخواست تسهیلات موجود بر روی پایگاه اطلاعرسانی مرکز را از سایت http://www.msrt.ir/fa/quran/pages/Home.aspx دریافت کرده و به همراه مدارک لازم به مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور به نشانی تهران، شهرک قدس، میدان صنعت، خیابان خوردین، خیابان هرمزان، نبش خیابان پیروزان جنوبی، طبقه 14 ،اتاق 1401 ارسال کنند.