کد خبر: 3382440
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۵

اعتراض به تخریب مسجدی در میانمار

گروه بین‌الملل: اقدام یک شهردار بودایی در تخریب مسجدی متعلق به مسلمانان «روهینگیا» در میانمار با اعتراض فعالان مسلمان این کشور مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌الملل قرآن (ایکنا) به نقل از خبرگزاری بین‌المللی اسلامی(اینا)، «ایوب السعیدی»، از فعالان مسلمان روهینگیا در این باره گفت: هدف قرارگرفتن مساجد از سوی دولت میانمار از ده‌ها سال پیش در این کشور وجود داشته و این یک اقدام برنامه‌ریزی شده از سوی دولت برای گرفتن هویت اسلامی از مسلمانان و تلاشی برای گرایش آن‌ها به آیین بودایی است.
«مایکا هالو»، شهردار بودایی شهر «بوسیدونگ» میانمار مسجدی که مسلمانان روهینگیا با هزینه شخصی خود، در حنوب شهر ساخته بودند را تخریب کرد.
شهردار بودایی این شهر به بهانه ساخت بدون مجوز مسجد و نپرداختن هزینه‌های شهرداری اقدام به این جنایت کرده است.
گفته می‌شود، سازندگان این مسجد پیش از این درخواست شهردار برای پرداخت مبالغ مالی جهت صدور مجوز ساخت مسجد را رد کرده بودند.
نیروهای دولتی میانمار شرکت‌کنندگان در ساخت و حامیان مالی این مسجد را دستگیر و از آنها درباره دلیل اقدام به ساخت آن  سؤال کردند.
مسلمانان حامی ساخت مسجد نیز در پاسخ به سخنرانی رئیس جمهور میانمار اشاره و تاکید کردند: رئیس جمهور این کشور چند ماه پیش، در یکی از سخنرانی‌ها موافقت خود با ساخت مجدد تمامی مساجدی که بر اثر سیل در این کشور تخریب شده‌ بودند را اعلام کرده بود.
پیش از این، «ویراثو»، راهب تندرو بودایی نیز، اعلام کرده بود که دولت میانمار قصد دارد پس از انتخابات این کشور به بودایی‌ها مجوز ساخت معبد در محل سابق مساجدی که تخریب شده‌اند، بدهد.
خبرگزاری‌ها نیز از تصمیم  دولت میانمار برای تخریب مساجد معروف مسلمانان در شهرهای بزرگ میانمار از جمله شهرهای «أکیاب»، «منگدو»، «راسیدونگ»، «بوسیدونگ» و غیره خبر داده بودند.
گفتنی است، مسلمانان روهینگیا در پی حوادث 2012 از انجام بسیاری از اعمال دینی خود منع شده‌اند و اقدامات ظالما‌نه‌ای برای محدود ساختن آزادی‌های دینی آنها از سوی دولت میانمار انجام می‌شود.
بسیاری از مساجد و مدارس مسلمانان روهینگیا از 2012 تعطیل شده‌اند و پخش اذان و برگزاری نماز در آنها ممنوع اعلام شده است.
دولت میانمار، مسلمانان روهینگیایی را که جزء ساکنان قدیمی و اصلی این کشور هستند، مجبور می‌کند بین اعتراف به بنگالی‌ بودن و بازداشت و زندانی شدن و زندگی در ارودگاه‌هایی با شرایط وخیم در مکان‌هایی نامعلوم، یکی را برگزینند.
مسلمانانی که بازداشت می‌شوند در معرض شکنجه‌های وحشیانه قرار گرفته و برخی جان خود را زیر این شکنجه‌ها از دست می‌دهند.
با گذشت بیش از ۳ سال از شروع دور جدید پاکسازی نژادی ـ مذهبی در میانمار، بودایی‌ها در سایه حمایت دولت همچنان به قتل، غارت و تجاوز جنسی به مسلمانان روهینگیا ادامه می‌دهند؛ اما سازمان‌های بین‌المللی و خصوصا کشورهای اسلامی هنوز در سکوت به سر می‌برند.

captcha