به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیت الله محمدی ری شهری، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: در مراجعه و بررسی روایات متعددی که به برگزاری مجالس عزای حضرت سیدالشهداء علیه السلام تاکید بسیار شده است، به این نتیجه می رسیم که هدف از عزاداری امام حسین علیه السلام خیلی بالاتر از مساله اظهار ارادت به این خاندان باکرامت است البته هیچ شکی نیست که اظهار ارادت به خاندان رسالت، محبوب خدا و رسول خداست، اما باید بدانیم هدف اصلی از اقامه عزای حسینی چیست و چرا در این حد، به اقامه عزای حسینی توصیه و تأکید شده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، در جمع مسئولان و دست اندرکاران هیئتهای عزاداری در آستانۀ فرارسیدن ماه محرم افزود: متولیان هیئتهای مذهبی و دست اندرکاران برگزاری عزای حسینی باید توجه داشته باشند که دستور به برگزاری این مجالس، از هدف بلندتری از گریستن صرف و اظهار ارادت به خاندان رسالت برخوردار است و آن هدف بلندتر را خود سیدالشهداء علیه السلام مطرح کرده است که «من برای اصلاح امت جدم و احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرده ام.»
نویسنده کتاب شهادت نامه امام حسین علیه السلام بیان کرد: هدف امام حسین علیه السلام امر به معروف و احیای ارزشها واز بین بردن منکرات است و بنابرین، باید این جلسات و هیئتهایی که برگزار می شود با هدف احیای امر به معروف و نهی از منکر برگزار شود و مقدمه این مسئله، احیای امر به معروف و ارزشها و از بین بردن ضدارزشها در خود هیئتهای عزاداری باشد.
آیت الله محمدی ری شهری با اشاره به بخشی از مقدمه سید ابن طاووس (ره) در کتاب لهوف گفت: این عالم بزرگ در مقدمه کتاب لهوف آورده است: « اگر نبود پوشیدن لباس سوگواری و مصیبت بهخاطر از میان رفتن نشانه های هدایت و تأسیس پایههای گمراهی و تأسفبر سعادتی که از دست دادیم و افسوس بر چنین شهادتی که بهواسطه پیروی کردن از قرآن و سنت واقع شد ما در برابر آن نعمت بزرگ لباس شادی و خوشحالی می پوشیدیم.»
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیهالسلام افزود: بهتعبیر سید ابن طاووس (ره) «بهواسطه این نعمتی که خداوند در روزعاشورا به امام حسین علیهالسلام و یاران ایشان عطا کرد و به خاطر آن سعادتی که این بزرگواران پیدا کردند، جا داشت، ما لباس شادی و خوشحالی می پوشیدیم اما چون در بیتابی و سوگواری، خشنودی صاحب روز معاد است و نیکان در آن غرضی دارند ما لباس عزا پوشیدیم و به چشمانمان گفتیم همواره بگریید و به دلهایمان گفتیم مانند زنان تازه جوان از دست داده، ماتم بگیرید.»
نویسنده کتاب شهادت نامه امام حسین علیه السلام با استناد به روایت شریفی از حضرت علی علیه السلام گفت: در این روایت، حضرت خطاب به کمیل می فرمایند: هیچ حرکتی در زندگی نیست مگر اینکه انجام آن به شناخت و معرفت نیاز داشته باشد. واگر این معرفت نباشد، چه بسا انجام ندادن آن بهتر از انجام دادن آن باشد. زیرا ممکن است زیانش به دلیل جهلِ انجام دهنده بیشتر از منافع آن باشد ، از این رو در رأس همه وظایف خدمتگزاری آستان اهل بیت علیهم السلام معرفت و شناخت است و در روایاتی که به مسئله زیارت اهل بیت علیهمالسلام می پردازد، در عموم آنها تعبیر «عارفاً بِحَقه» مورد تاکید قرار گرفته است.
رییس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، همچنین در این مراسم از پیشکسوتان هیئت عزاداری و مسئولان مربوطه در سازمان تبلیغات اسلامی خواست، از عموم کارهایی که باید در هیئت باشد و در برخی هیئتها نیست و از برخی ارزش های کمرنگ شده و ضد ارزشهایی که احیانأدر مجالس عزاداری شکل گرفتهاند، فهرستبرداری و در اختیار موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قرار گیرد تا مجموعه « آداب و آفات هیئتداری » با کمک اساتید و کارشناسان پژوهشی این مرکز برای بهره برداری هیئت های عزاداری در سراسر کشور تدوین گردد.
نویسنده کتاب شهادتنامه امام حسین علیهالسلام که در چاپهای مکرر به علاقمندان ساحت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام ارائه شده است و در موسسه دعبل نیز اخیرأ مورد تقدیر قرار گرفته در این مراسم در خصوص منابع غیر مستند و مغشوش و منابع معتبر در بیان حادثه عاشورا گفت: همه کتاب های معتبر و غیر معتبر براساس مدارک علمی در مقدمه کتاب شهادتنامه امام حسین علیهالسلام مشخص و بیان شده است.
آیتالله محمدی ری شهری خطاب به مسئولان و دستاندرکاران هیئت عزاداری گفت: افتخار بزرگی است برای شما عزیزان که در خدمت اهداف بلند عزاداری سید شهیدان عالم(ع) هستید و این سنت بسیار نیکویی است که در آستانه ماه محرم عزیزانی که دست اندرکار و مسئول برگزاری این خیمههای عزاداری هستند، به وظایف و تکالیفی که خدمتگزاری اهل بیت علیهمالسلام بر دوش آنها می گذارد، مروری داشته باشند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) گفت: نکته مهم این است که انسان نسبت به آداب خدمت به اهل بیت علیهمالسلام، معرفت داشته باشد و نخستین ادب هیئتداری اخلاص است، یعنی کارها برای خدا باشد نه برای چشم و همچشمی و نیز اهتمام به این مسئله وجود داشته باشد که جمعیت زیاد و گرم بودن مجالس اگر چه پسندیده است، اما هدف نیست و نباید با هر وسیله نامناسبی در پی تحقق آن باشیم.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: باید دقت شود، ستایشگرانی به مجالس دعوت شوند که روضهها و اشعار صحیح را بخوانند و نباید برای گریاندن مردم از روضه ها و اشعار (العیاذبالله) ذلتبار استفاده کرد. زیرا اهل بیت علیهمالسلام عزیز بودند و هیچگاه ابدا احساس ذلت نکرده اند و در موقعیت ذلیلانه نبوده اند.
وی تصریح کرد: نباید صرفا برای جذب کردن مردم از هر وسیله ای استفاده کرد، بلکه باید هدف ترویج مکتب باشد و از هر وسیله ای که به مسئله امر به معروف و نهی از منکر آسیب بزند باید پرهیز شود.
نویسنده کتاب شهادت نامه امام حسین علیه السلام گفت: دومین نکته رعایت موازین شرعی است و باید مسایل مخالف موازین شرعی را شناخت و از آن پرهیز کرد و همچنین از منبری ها خواسته شود در کنار بیان موارد مختلف به بیان مسایل شرعی نیز بپردازند.
آیت الله محمدی ری شهری افزود: ادب دیگر بهانه ندادن به دشمنان است و نباید طوری عزاداری کرد که دشمنان با نمایش آن رفتارها در شبکه های اجتماعی و شبکههای ماهوارهای به عزاداریها اهانت کنند، زیرا این منکر است و باید با آن مبارزه شود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیمالحسنی علیهالسلام در ادامه گفت: توجه به رهنمودهای رهبری در نامگذاری سال از دیگر موارد مهمی است که باید مورد تاکید قرار گیرد، زیرا هر کدام بر اساس اهدافی از سوی معظم له بیان شده است و امسال نیز سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است و هیئت های عزاداری باید جایگاه وحدت و همدلی جامعه باشد و نباید هیات به محل دعوای سیاسی و اختلاف تبدیل شود.
نویسنده کتاب شهادت نامه امام حسین علیهالسلام همچنین رعایت حقوق همسایهها و مراقبت از اینکه نکند حقوقی از همسایه ها براثر برپایی مراسم عزاداری ضایع گردد را از دیگر آداب خدمت به اهل بیت علیهم السلام در عزای حسینی برشمرد و گفت: نکته دیگر این است که باید بسیار دقت شود خدمت به هیئت مانع وظایف شرعی خود انسان نشود که نماز اول وقت و سایر تکالیف شرعی از جمله این وظایف بهشمار می روند.