کد خبر: 3383972
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲
رایزن فرهنگی ایران در سارایوو تأکید کرد:

آمادگی ایران برای انتقال تجربیات حوزه وقف به بوسنی

شعب خارجی: عامری تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مکانیزه کردن سیستم مدیریت و ایجاد بانک اطلاعاتی موقوفات دارای تجربیات ارزشمندی است و آمادگی دارد تا این تجربیات را در اختیار بوسنیایی‌ها قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی‌اصغر عامری، رایزن فرهنگی ایران در سارایوو، طی دیدار با سنائید زائیموویچ، رئیس اداره اوقاف جمعیت اسلامی بوسنی با بیان این مطلب گفت: همان‌گونه که آگاهی دارید وقف در ایران سابقه‌ای بیش از هزار سال دارد و در جهت تأمین منافع عمومی در کلیه زمینه‌ها اعم از مذهبی، آموزشی، درمانی، خدماتی و ... انجام می‌شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مکانیزه کردن سیستم مدیریت و ایجاد بانک اطلاعاتی موقوفات، حفظ و ترمیم اسناد وقف، وضع قوانین لازم برای استحصال منافع موقوفات، جلب مشارکت سرمایه‌گذاری خصوصی داخلی و بین‌المللی و توسعه درآمد حاصل از موقوفات، برنامه‌ریزی در زمینه گردشگری مذهبی و ... دارای تجربیات ارزشمندی است و آمادگی دارد تا این تجربیات را در اختیار بوسنیایی‌ها قرار دهد.

عامری تأکید کرد: با رؤیت برخی از وقف‌نامه‌ها که از سوی مسلمانان برای حفظ و توسعه منافع پیروان دیگر ادیان در ایران وضع شده در می‌یابیم که وقف در کشور ما نه تنها نشانگر وضعیتی فراتر از زندگی مسالمت‌آمیز بلکه نشانه همکاری و همدلی میان مسلمانان و پیروان دیگر ادیان بوده و این امر می‌تواند الگوی خوبی برای ایجاد همدلی در جامعه چند مذهبی بوسنی باشد.

همچنین در این دیدار، سنائید زائیموویچ، رئیس اداره اوقاف جمعیت اسلامی بوسنی اظهار کرد: امید است تا شرایط همکاری ایران با بوسنی در زمینه وقف فراهم شود تا بتوانیم در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران تعامل داشته باشیم.

وی با اشاره به فرهنگ غنی و تاریخی وقف در ایران، گفت: تاریخ وقف در بوسنی به دوره حاکمیت عثمانی‌ها در 500  سال پیش برمی‌گردد و جالب اینکه وقف‌نامه‌ها به سه زبان ترکی، فارسی و عربی نوشته می‌شد که تعداد زیادی از آنها خوشبختانه موجود است و در صورت تمایل می‌توانید آنها را مشاهده کنید.

زائیموویچ با تأکید بر آغاز همکاری با ایران در خصوص وقف، بیان کرد: ما با کشورهای دیگر نظیر ترکیه و کویت همکاری می‌کنیم اما تاکنون با ایران همکاری نداشته‌ایم که امیدوارم بتوانیم با کمک یکدیگر شرایط همکاری ایران و بوسنی را در زمینه وقف ایجاد کنیم.

وی افزود: ما در زمینه‌های مختلف از جمله حفظ و ترمیم اسناد وقف و نیز مکانیزه کردن سیستم مدیریت وقف نیازمند تجربه و همکاری ایران هستیم.

captcha