کد خبر: 3384811
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
امرایی پیشنهاد داد:

تشکیل ستاد هماهنگی برای جلوگیری از تداخل زمانی جشنواره‌های هنری

گروه هنر: کارشناس و منتقد تئاتر گفت: در شرایطی که گویا تخصیص بودجه‌های فرهنگی و هنری برای نیم‌سال دوم اجتناب‌ناپذیر است، متولیان فرهنگ می‌توانند با تشکیل یک ستاد هماهنگی راهکاری را ارائه دهند که حداقل زمان برگزاری جشنواره و رویدادهای متبوع آنها با هم تداخل نداشته باشد.

مجید امرایی، کارشناس و منتقد تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: همواره آسیبی در نظام مدیریت هنری ما وجود دارد و آن اینکه بودجه‌های تخصیص‌یافته به این عرصه عموماً در شش ماهه دوم سال وصول می‌شود و لذا برنامه‌ریزی در زمینه برگزاری اکثر رویدادها و جشنواره‌های هنری به نیمه دوم سال موکول می‌شود.
وی ادامه داد: چنین رویکردی موجب می‌شود تا ما زمان مناسب شش‌ماهه نخست سال را خالی از برگزاری مؤثر رویدادها و جشنواره‌ها مشاهده کنیم و در نتیجه اجتماع اغلب رویدادها در بخش دوم سال است در عین حالی که نیروی بسیاری در بعد فنی و هنری از سوی برگزارکنندگان و گروه‌های شرکت‌کننده را مصروف خود می‌سازد، عملاً خروجی مؤثری نیز در پی ندارد.
مدیر اسبق کانون تئاتر خیابانی تصریح کرد: یکی از دلایل کم‌اثر و یا خنثی بودن چنین شکلی از برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری این است که فشردگی برگزاری این برنامه‌ها در زمانی محدود، تداخل آنها در یکدیگر را موجب شده به شکلی که مثلاً جشنواره تئاتر «سوره ماه» همزمان با جشنواره‌های دیگری همچون «تئاتر کودک و نوجوان» اجرا می‌شود و یا در فاصله بسیار کمی از برگزاری جشنواره «تئاتر شهر» اتفاق می‌افتد.
این داور و ارزیاب اغلب جشنواره‌های تئاتری در ادامه گفت: وقتی چنین تداخلی را در برگزاری جشنواره‌های تئاتری شاهد هستیم تمرکز کارشناسی بر روی هر کدام از آنها کاهش می‌یابد و لذا صرف برگزاری جشنواره‌ها برای برگزارکنندگان آن مهم است و اینکه این جشنواره تا چه اندازه می‌تواند تأثیرگذار و فرهنگساز باشد در اولویت نیست؛ حال ممکن است بسیاری از این جشنواره‌ها ماهیت دینی و ارزشی داشته باشد که اساساً برگزاری آنها برای اشاعه و ترویج فرهنگ دینی در جامعه باشد.
امرایی تأکید کرد: گویا نسبت به بخش دوم این معضل یعنی اینکه توقع داشته باشیم تا بودجه فرهنگی به شکلی عادلانه در طول ایام سال به بدنه فرهنگی و هنری کشور تزریق شود نمی‌توان امیدوار بود، چرا که شاید اولویت‌های دولت در اختصاص بودجه عرصه فرهنگ نباشد و دغدغه آن در شرایط فعلی که با معضلاتی همچون کسری بودجه مواجه هستیم چیز دیگری باشد.
این کارشناس تئاتر افزود: در چنین شرایطی می‌توان به دنبال راهکار دیگری برای برون‌رفت از این شرایط بود و آن اینکه میان همه نهادها و سازمان‌های متولی فرهنگ و هنر هماهنگی در زمینه برگزاری برنامه‌هایشان به وجود آید و شاهد این نباشیم که به شکل جزیره‌ای حوزه‌های خود را مدیریت کنند.
وی در پایان گفت: تشکیل یک ستاد هماهنگی و برنامه‌ریز که بتواند با اشراف و اطلاع نسبت به برنامه‌های نهادهایی همچون حوزه هنری، ارشاد و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، برنامه‌ریزی جامعی را داشته باشد که حداقل شاهد تداخل زمان برگزاری رویدادها و جشنواره‌های فرهنگی و هنری و به ویژه تئاتری نباشیم؛ این اقدام می‌تواند یک راهکار اصولی در اصلاح این جریان باشد.

captcha