سیدسجاد ایزدهی، مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به هشدار اخیر رهبر معظم انقلاب در ارتباط با جنگ نرم و همچنین نفوذ سیاسی و فرهنگی دشمن گفت: دشمن همواره و در همه زمانها سعی میکند باورهای کشورهای مقابل را تضعیف و به سمت خود متمایل کند؛ در این صورت نیازی به جنگ سخت نخواهد داشت.
وی افزود: در بسیاری از موارد نیز به دلیل اینکه دشمن توانایی مقابله در عرصه کارزار نداشته، به جنگ نرم مراجعه میکند و تلاش میکند باورهای طرف مقابل را تحریف کند که باعث میشود طرف مقابل عملاً خلع سلاح شود و به تعبیری و شاخ و دندانش کشیده شود و قبل از اینکه دشمن را بخواهند تسلیم کنند خود به خود تسلیم دشمن میشوند.
ایزدهی با اشاره به مواجهه نظام اسلامی با نظام سلطه گفت: در این مواجهه هیچ شکی وجود ندارد و همه به این باور رسیدهاند نظام سلطه در همه زمانها از همه امکاناتش استفاده کرده و در صدد از بین بردن این نظام است.
وی گفت: حال اینکه بتوان با جنگ سخت آن را شکست داد، استراتژی و تاکتیک متناسب با خود را دارد؛ یعنی اگر در زمانهایی بتوان با جنگ سخت یک دولت و نظام را از بین برد، قدرت و اقتدار یک کشور در عرصه جهانی نشان داده میشود اما زمانی مبانی هنجاری از سوی یک نظام ترویج داده میشود که شکست دادن آن در عرصه نظامی فایدهای ندارد چون آن باورها همچنان وجود خواهد داشت و اگر امروز این کشور را شکست بدهند، کشور و ملت دیگری این باور را ایجاد خواهند کرد و مجدد در گوشه دیگری از جهان این منطق ایجاد خواهد شد؛ به همین دلیل دشمن بیش از آنکه در عرصه جنگ سخت بخواهد نظام ما را شکست دهد، میخواهد منطق نظام اسلامی که به عنوان الگویی برای کشورهای مستضعف و در حال توسعه تبدیل شده را از بین ببرد.
مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: اگر در باور مردم جهان، نظام اسلامی دست از آرمانهایش بکشد و به این باور برسد که تقابل با نظام سلطه تقابل بیهودهای است و نظامهای مستضعف نیز آن را بپذیرند، اساساً جنگ معنا نخواهد داشت بلکه این نظام پیش از آنکه جنگی رخ دهد، تن به شکست داده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز میبینیم که عمده کشورهایی که دچار استعمار نو شدهاند این وضعیت را دارند؛ مثل کشورهای فرانسویزبان آفریقا خود به خود مستعمره شدهاند ولو کشور فرانسه حضور دائمی در این منطقه نداشته باشد.
ایزدهی با اشاره به شرایط حساس مذاکرات ایران و کشورهای غربی گفت: در زمان حال که عمدتاً بحث تحریمهای اقتصادی بود و مجدد مقام معظم رهبری مسئله جنگ نرم را مطرح میکنند، این مسئله عنوان میشود که دشمن به وسیله ابزارهایی که به کار گرفته، اعم از بحث مذاکره، برجام، تحریم و همه این مواردی که وجود دارد، آیا میتواند به یک سازشی در عرصه بینالملل بین کشورهای مستضعف و قوی دست پیدا کند و منجر شود به اینکه ما آنها را به رسمیت بشناسیم یا نه؟
وی با بیان اینکه تحریمهای اقتصادی یکی از ابزارهای دشمن برای وصول به این هدف است، گفت: اگر ما در مقابله تحریمهای اقتصادی ایستادگی کردیم، فرض بر این بود که آن باورها وجود دارد و ما میخواهیم برای حفظ این آرمانها مقاومت کنیم؛ گویا دشمن یک گام جلوتر آمده و معلوم میشود برخی کارگزاران ما یک گام از جنگ اقتصادی عقبتر رفتهاند.
مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: هدف غایی دشمن این است که بگوید تضادی وجود ندارد و ما سلطه او را به رسمیت بشناسیم و در ذیل سلطه غرب و نظام سلطه زندگی کنیم و این مطلب در حال القا شدن است؛ بحث نفوذ سیاسی و فرهنگی و ورود نرمافزاری دشمن نیز در همین عرصه معنا پیدا میکند.
ایزدهی تصریح کرد: امروزه بیش از آنکه نگران مسائل اقتصادی و مقاومت اقتصادی باشیم، باید نگران نفوذ و حفظ هویت انقلاب و هر آنچیزی باشیم که انقلاب ما به آن منوط است؛ طبیعتاً مسائل اقتصادی عرصه مهم و تأثیرگذاری است اما از عناصر جدی انقلاب ما نبوده که ما به واسطه آن با دشمن و آمریکا به ستیز افتاده باشیم، بلکه آن آرمانهای ماست که به واسطه آنها ما را هدف قرار دادهاند و اگر آرمانها از بین برود به واسطه نفوذی که صدایش شنیده میشود، هر آنچه که دشمن میخواهد میسر خواهد شد و دیگر نیازی به دفاع نخواهیم داشت.
محمود قرهداغی