کد خبر: 3386879
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱
وحید احمدی به ایکنا خبر داد:

«تفسیر جامع قرآن»؛ طرح کلان ملی که بر زمین مانده است/ جست‌وجو برای یافتن متولی

گروه دانشگاه: معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نبود متقاضی برای اجرا را مشکل اصلی طرح «تفسیر جامع قرآن» دانست و از انجام هماهنگی‌هایی برای سپردن این طرح به مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش‌های قرآنی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، طرح «تفسیر جامع قرآن» یکی از 47 طرح‌ کلان پژوهشی است که در شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) بررسی می‌شود. از این تعداد برخی از آن‌ها در حال اجرا هستند اما این طرح به همراه چند طرح دیگر که غالباً در حوزه علوم انسانی هستند  به این دلیل که نهاد خاصی متقاضی اجرای آن و تقبل هزینه‌های آن‌ها نشده است، اجرایی نشده‌اند.

پیش از این در نشست خبری با محوریت دستاوردهای شورای عالی عتف که سوم شهریورماه جاری برگزار شده بود، وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اجرای این طرح توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خبر داده بود. برای پیگیری وضعیت اجرای آن به سراغ ایشان رفتیم که کماکان این طرح بدون بانی معرفی شد. مشروح این گفت‌وگو را بخوانید:

وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه طرح «تفسیر جامع قرآن» یکی از طرح‌های کلان ملی است، اظهار کرد: هنوز متقاضی که اعلام کند، برای این طرح حمایت مالی کند پیدا نشده است.

نبود متقاضی؛ مشکل اصلی طرح «تفسیر جامع قرآن»

وی افزود: دنبال می‌کنیم که ان‌شاءالله مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش‌های قرآنی کشور بیاید و چنین درخواستی را داشته باشد. در حال حاضر این تعامل را داریم و تلاش می‌کنیم که این تقاضا از جانب آن‌ها داده شود. هنوز نهایی نشده است؛ بنابر این یکی از مشکلات این طرح این است که هنوز متقاضی برایش  پیدا نشده که بتواند در آن آیین‌نامه، اعتباراتش را استفاده کند.

احمدی در پاسخ به این سؤال که این طرح چقدر اعتبار نیاز دارد؟ گفت: رقم آن خاطرم نیست، هر چه که تصویب شده، ‌مشکلی برای آن وجود ندارد.

طرح «تفسیر جامع قرآن»، پرکننده خلأهای تفاسیر قبلی خواهد بود

معاون پژوهشی وزیر علوم در رابطه با چرایی اجرای این طرح، عنوان کرد: در حال حاضر تفاسیر زیادی در حوزه قرآنی داریم. الان جزئیات طرح در ذهنم نیست، ولی در این طرح با توجه به خلأهایی که در حوزه تفسیرهای مختلف داریم، قرار است جایگزین یا پرکننده آن خلأهای تفاسیر قبلی باشد.

وی همچنین در مورد طرح‌نامه پژوهش‌های قرآنی، گفت: چیزی حدود 300 پژوهش قرآنی پراکنده آمده بود، اینها را در قالب تعدادی حدود 9 طرح کلی و جامع دسته‌بندی کرده‌ایم و اینها شده است پروژه‌‌هایی که قرار است اعتبارات به آن‌ها داده و مصرف شود. طرح‌نامه پژوهش‌های قرآنی برای این تدوین شده است.

احمدی در مورد برگزاری دوره‌های پسا دکتری با همکاری وزارت صنعت، اظهار کرد: قرار است اساتید جوان ما در بدو ورودشان یک سال به صنعت بروند؛ هزینه آن‌ها را هم صنعت پرداخت می‌کند در آنجا هم تجربه پیدا می‌کنند و هم انتقال دانششان را به صنعت خواهند داشت.

وی گفت: فرصت‌های مطالعاتی برای اساتیدی خواهد بود که دوره‌هایی را گذرانده‌اند و به مراحلی رسیده‌اند اینها برای یک سال به صنعت می‌روند و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی‌شان را خواهند داشت و علاوه بر آن حقوقی که از دانشگاه دریافت می‌کنند یک حقوقی را هم صنعت به آن‌ها پرداخت می‌کند توافق ما این است که به مدت یک سال می‌توانند به این صورت همکاری کنند.

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه این طرح الان شروع شده است، از ایجاد توافق‌نامه‌ای در این راستا بین دانشگاه سهند و پالایشگاه آذربایجان خبر داد و گفت: امسال تعداد قابل‌ توجهی درخواست از صنعت آمده، قرار ما این است که درخواست تعدادی از دانشگاه‌هایی که متقاضی هستند را برای صنعت بفرستیم و هماهنگی انجام شود.

لیلا شرف

captcha