بهزاد بهرامینسب، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، از انعقاد تفاهمنامهای میان این دانشگاه و جامعةالمصطفی(ص) العالمیة خبر داد و گفت: آنجا طلاب خارجی درسهای حوزوی میخوانند؛ اما چون وقتی به کشور خودشان برمیگردند با آن تحصیلات حوزوی نمیتوانند به شغلی برسند. تعداد کمی از آنها ممکن است با این تحصیلات بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند.
وی افزود: با جامعةالمصطفی(ص) این تفاهمنامه را امضا کردیم که هر طلبه خارجی در طول تحصیلش یک مهارت هم دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در کنار تحصیلات حوزویشان به آنها آموزش میدهد که بتوانند با آن شغل داشته باشند و آن تحصیلات حوزوی هم در تبلیغ دین استفاده کنند.
دستهبندی 300 مهارت گوناگون برای طلاب خارجی
بهرامینسب با بیان اینکه مهارتهای گوناگونی برای این افراد دستهبندی شده است، اظهار کرد: 300 مهارت بهصورت تک پودمان نه یک دوره تحصیلی برایشان در نظر گرفته شده است. تک پودمان یعنی دوره 100، 80 یا 150 ساعته، برایشان گذاشته میشود و به صورت عملی به آنها آموزش میدهیم که کنار تحصیلاتشان یک شغل هم داشته باشند که وقتی برمیگردند خیلی نیاز کشورهایشان نباشند که باز دنبال کار بروند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی عنوان کرد: در جامعةالمصطفی(ص) یک مرکز علمی ـ کاربردی داریم. منتهی آن مرکز ما دورههای مدیریت فرهنگی، خدمات اجتماعی و ... را داشته است؛ حالا کنار آن، دورههای کوتاهمدت تک پودمان برای طلاب خارجی برگزار میشود. تفاهمنامهاش بین حجتالاسلام اعرافی و محمد اخباری امضا شده است.
بهرامینسب اظهار کرد: در یک دوره مقطعدار برای کاردانی باید 9 پودمان خوانده شود. تک پودمانها اگر چند تایشان کنار هم گذاشته شوند مقطع حساب میشود؛ اما به اینها فقط یک مدرک مهارتی داده میشود و دوره مقطعدار نیست. آنها در جامعةالمصطفی(ص) مدرک ارشد را در پی تحصیلات حوزویشان میگیرند؛ بعد اینجا میآیند و یک مدرک از هم میگیرند که آن را ترجمه میکنند و به کشورشان میبرند.
وی گفت: یک گروه از جامعةالمصطفی(ص) مشخص شدهاند که روی این دورهها کار کنند و انشاءالله آنها را برگزار کنیم.